ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van vr 01 aug 2014
Uitzending van 1 augustus 2014

Ruim draagvlak voor sancties tegen Rusland

Er is ruim draagvlak voor de zwaardere sancties die de Europese Unie tegen Rusland heeft opgelegd. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder bijna 17.000 mensen. Zeven op de tien (69%) vinden de hardere sancties van deze week een goed plan. Een vijfde (19%) is het niet eens met de maatregelen.

Radio 17

TrendingVandaag: onrust over invoering IBAN

Onrust over de definitieve invoering van IBAN vandaag. Want sinds vandaag is je oude, vertrouwde banknummer taboe en onbruikbaar. Je kunt alleen nog maar bankieren met je nieuwe 18-cijferige IBAN nummer.

TV

Zomerstop: eurocommissaris Neelie Kroes

EenVandaag maakt deze zomer een 'Zomerstop' bij gasten die een bijzonder jaar achter de rug hebben. Met vandaag politica Neelie Kroes.

TV 5

Ook internetonderzoekers doen speurwerk ramp MH17

Na dagen proberen kunnen dan eindelijk de onderzoekers op de rampplek in Oekraïne aan de slag. Op internet wordt al ruim twee weken gespeurd. Niet alleen door echte experts, maar ook door amateurs, die op basis van foto’s, satellietbeelden andere bronnen de ramp constueren.

TV

Repatriëringsteam bereikt rampplek MH17

Meer dan 60 Nederlandse en Australische experts zijn vandaag bij de wrakstukken van de neergehaalde Boeing in Oost-Oekraïne geweest. 

Radio 18

Op zoek naar het ultieme wentelteefje

Wetenschappers Ionica Smeets en Rolf Hut zijn in een heftige strijd verwikkeld. Ionica beweert dat haar manier van wentelteefjes bakken het lekkerste resultaat oplevert, terwijl Rolf overtuigd is van het recept van zijn oma. Omdat ze er samen niet uitkomen, heeft Rolf een dubbelblind experiment ontworpen. En dat komt hij bij ons in de studio uitvoeren. 

Live in Radio EenVandaag: Sven Hammond Soul

’Maximum rock ’n soul’ noemen de mannen van Sven Hammond Soul hun muziek. Op het album ‘The Usual Suspects’ gaan ze onder leiding van Sven Figee weer helemaal los met een mix van soul, funk, rock en pop. 

Radio 17

Gay Pride voor de deur

In Amsterdam staat de Gay Pride voor de deur. Dit moet de homozichtbaarheid vergroten, en dus staat er dit weekend weer van alles te gebeuren: van de bonte botenparade tot debatavonden over homofobie. Maar heeft Amsterdam dat eigenlijk nog wel nodig? 

Radio 3

Myanmar op de weg naar democratie?

Na een dictatoriaal regime van tientallen jaren lijkt de regering van Myanmar, voormalig Birma, de teugels wat te laten vieren. Een aantal hoopvolle ontwikkelingen zouden de weg moeten leiden richting een democratischer Myanmar.

Gaza: hoe loopt de hulpverlening?

De oorlog duurt inmiddels 24 dagen en is daarmee het langstdurende conflict in de Gazastrook ooit. Hoe is het om hulp te moeten verlenen terwijl je middenin de strijd tussen Israël en Hamas terecht komt? Bij ons aan tafel, Ad Beljaars, Midden-Oostenspecialist van het Nederlandse Rode Kruis.

Cornald Maas over het nieuwe theaterseizoen

Vanaf september bast het culturele seizoen weer los en daarom blikken we vanaf nu iedere vrijdag vast vooruit. Wat móet u zien, luisteren of lezen in het najaar? Vandaag vertelt Cornald Maas, presentator van Opium, ons naar welke theatervoorstellingen hij het meest uitkijkt. 

Burgemeester Bloemendaal mag blijven na rel

Burgemeester Ruud Nederveen van Bloemendaal kan op zijn post blijven. De VVD-burgemeester overleefde gisteravond een spoeddebat met de gemeenteraad, die hem ter verantwoording had geroepen na een uitzending van EenVandaag afgelopen maandag.