ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van ma 01 sep 2014
Uitzending van 1 september 2014
Radio uitzending van ma 01 sep 2014
Pieter Jan Hagens, Bas van Werven
TV 13

'Personeel pluimveesector uitgebuit'

Uitzendkrachten in de pluimveeverwerkende industrie worden structureel onderbetaald. Werknemers verdienen onder het wettelijk minimumloon en worden in lage loonschalen gehouden. Daardoor verdienen zij jaarlijks tot duizenden euro’s minder dan waar zij recht op hebben. 

TV 22

De gebrekkige talenkennis van 'EU-president' Tusk

Zaterdag kozen de Europese regeringsleiders de Poolse premier Donald Tusk tot voorzitter van de Europese Raad. Maar de opvolger van de Belg Herman van Rompuy staat niet bepaald bekend om zijn talenkennis. Hoe erg is dat, in zo’n internationale functie?

Fraude met je rijbewijs op Facebook

Je rijbewijs gehaald of een nieuw arbeidscontract? Dat zijn natuurlijk dingen waar je trots op bent. Veel jongeren plaatsen een foto van hun triomf op sociale media en daar gaat het mis. 

Radio 15

TrendingVandaag: Naaktfoto's Amerikaanse sterren gelekt

Een hacker heeft gisteren naaktfoto's online gezet van bekende Amerikaanse sterren, waaronder actrice Jennifer Lawrence. Hij claimt beeldmateriaal te hebben van meer dan honderd beroemde artiesten, voornamelijk vrouwen. Onder anderen Rihanna, Kate Upton, Kirsten Dunst, Kim Kardashian en Selena Gomez staan op zijn lijst. 

Babyluikjes al langer in Belgiƫ

In Nederland wordt morgen het eerste vondelingenkamertje geopend. Een plek waar moeders anoniem hun baby achter kunnen laten. In België bestaan al langer zogenaamde babyluikjes. 

Radio 6

Radar opent meldpunt woekerpoliscompensatie

Hoe zit het eigenlijk met de compensatie van de woekerpolissen die verzekeraars uitkeren? Vaak blijkt deze niet te kloppen. Radar opent een meldpunt woekerpoliscompensatie en laat zien dat de bedragen lager zijn dan afgesproken. 

Gouden Boekje 'Wim is weg' is terug

Het veelbesproken Gouden Boekje 'Wim is Weg' is na jaren eindelijk weer herdrukt en te koop.

 

Onderwatercamera volgt geslachtsrijpe aal

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wil graag weten hoeveel geslachtsrijpe alen langszwemmen in de vispassage bij gemaal Kadoelen in Amsterdam-Noord. De komende drie maanden gaan onderwatercamera's de migratie nauwgezet registreren.

Eerbetoon aan de lijkwagen

Het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover brengt een eerbetoon aan auto’s waar we liever niet naar kijken: lijkwagens. In het museum zijn ruim driehonderd foto’s te zien uit de historische collectie van Huiskamp Carrosseriefabriek, Nederlands grootste en oudste producent van rouwvervoermiddelen.

Orde in de chaos: Qatar

Het begon met een lente, maar het schrale zonnetje is al lang weer verdwenen in het Midden-Oosten. Met alle chaos in het gebied, is het niet vreemd als je het spoor bijster bent. 

De vakantie is voorbij, iedereen weer aan de slag!

Vandaag begint het leven weer echt. In alle regio’s is de vakantie voorbij en gaan we weer aan het werk. Maar hoe houd je dat relaxte vakantiegevoel nou zo lang mogelijk vast? 

 

Donderdag: 3Doc - Meisjes van de vleesfabriek

Waarom komen ze naar Nederland om voor een minimaal salaris ons vuile werk te doen? Omdat in Polen blijven nog slechter is, zeggen Dorota, Justyna en Malwina. Ze zijn alledrie jong, Pools en werken in de Nederlandse vleesindustrie. Zwaar werk dat wij Nederlanders niet meer willen doen. Duizenden van dit soort meisjes komen ieder jaar naar West-Europa. Uitzendbureau's beloven ze een beter leven en goedbetaald werk. Maar in de praktijk blijkt dat leven heel anders.