ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van di 02 sep 2014
Uitzending van 2 september 2014
Radio uitzending van di 02 sep 2014
Pieter Jan Hagens, Bas van Werven
Radio 3

TrendingVandaag: TV snacken

Het is geen geheim dat we ongemerkt veel kunnen eten terwijl we TV kijken. Maar uit een nieuwe studie in de Journal of the American Medical Association: Internal Medicine blijkt dat we bij bepaalde programma's meer snaaien dan bij andere.

Europol: te weinig capaciteit voor 'sextortion'

Politieorganisatie Europol slaat alarm over het groeiend aantal kinderen dat slachtoffer wordt van sextortion. Seksuele afpersing via internet is een groot probleem, maar er is te weinig capaciteit om de daders te pakken. 

TV 36

'Timmermans nieuwe eurocommissaris'

Het ziet ernaar uit dat minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken eurocommissaris wordt. Oud-PvdA-minister Bert Koenders, die momenteel de VN-vredesmissie in Mali leidt, volgt zijn partijgenoot dan waarschijnlijk op in Den Haag.

TV

Satire over IS in het Midden-Oosten

TV-programma’s uit verschillende Arabische landen nemen IS op de hak. De Libanese Ktir Salbe Show zond al meerdere video’s over IS uit. Zij uiten op deze manier kritiek op de extremistische terreurorganisatie.

Radio 10

Wie doet er straks nog een SOA-test?

De GGD Amsterdam vreest dat steeds minder mensen een SOA-test zullen doen nu er minder budget is voor het gratis verstrekken van die testen. 

Radio 8

Geboortecijfer EU gevaarlijk laag

De Europese geboortecijfers zijn laag, vooral onze Oosterburen doen het slecht. Met een geboortecijfer van 1,2 kinderen per moeder bungelt Duitsland onderaan de voortplantingsstatistieken in Europa. En die houden toch al niet over...

Landelijk beleid voor opvang asielzoekers

Er moet landelijk beleid komen voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat vindt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De opvang zou vanuit het rijk gefinancierd moeten worden, maar staatssecretaris Teeven houdt voet bij stuk: geen gemeentelijke opvang voor uitgeprocedeerden.  

Radio 27

Joden in Nederland leren zichzelf verdedigen

Joden voelen zich steeds onveiliger in Nederland. Anti-joodse leuzen tijdens recente demonstraties hebben dit gevoel flink versterkt. 

Radio 3

Hoe staat het met de bevingen in Groningen?

Gisteren werd het Groningse Froombosch opgeschrikt door twee aardbevingen. Froombosch ligt in een relatief nieuw gebied als het om aardbevingen gaat. Hoe staat het eigenlijk met de bevingen in Groningen? 

'Wie heeft er wél een boek bij zich?'

Pistolen, zwangerschappen en uithuwelijkingen, allemaal zaken waar de jonge leraar Johan Goossens mee te maken kreeg toen hij Nederlands ging geven op een ROC in Amsterdam. 

Orde in de chaos: hoe lossen we dit op?

Het begon met een lente, maar het schrale zonnetje is al lang weer verdwenen in het Midden-Oosten. Met alle chaos in het gebied, is het niet vreemd dat je het spoor bijster bent.