ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
Pieter Jan Hagens

Ondanks de harde woorden en de dreiging van economische sancties van het westen trok Vladimir Poetin deze week onverstoorbaar zijn eigen plan. Wat beweegt de Russische president en waarom krijgt Europa geen vat op hem?

TV 6

Hoe kansrijk is de doorstart van Polare?

Verschillende vestigingen van Polare leggen zich niet neer bij het faillissement van de boekhandelketen. Met financiële steun van vaste klanten probeert het personeel een doorstart te maken. 

TV 15

De Krim: hoe kwam het zover?

In minder dan een week tijd is het Oekraïense schiereiland De Krim door Rusland ingelijfd. Een razendsnelle operatie, zonder dat er een schot is gelost. Zelden werd een stuk land zo snel op alle fronten van het moederland afgescheiden als in het zuidoosten van Oekraïne. Hoe kwam het zover?

TV 4

Babygiraf in Emmen geboren: haalt ie z'n puberteit?

Deze week werden twee geboortes van dieren groots aangekondigd in de media: In Artis en in Dierenpark Emmen waren girafjes geboren. Na de wereldwijde verontwaardiging over de publieke executie van pubergiraf Marius in een Deense dierentuin, rijst de vraag: haalt deze giraf zijn puberteit, zeker nu bekend is geworden dat het een hengstje is.