ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
Bas van Werven, Suzanne Bosman, Jan Mom

De Telegraaf in zwaar weer

De Telegraaf verkeert in zwaar weer. De afgelopen vijf jaar verloor de grootste krant van Nederland van alle landelijke dagbladen verreweg de meeste abonnees. Liefst een kwart van de lezers keerde de krant de rug toe.  

TV

PVV grootste in Den Haag; op campagne met Wilders

De PVV kwam vier jaar geleden als een na grootste partij de Haagse gemeenteraad in. Vier jaar later heeft de PVV nog maar vijf van de acht zetels over, in de oppositie. 

TV 6

Stemhokje: op nr. 39 als reactie op Gordon-grap

Hij staat verkiesbaar voor CDA Den Haag op nummer 39, als reactie op de grap van Gordon, die daarmee in december wereldwijd opschudding veroorzaakte. De Chinese ondernemer Atom Zhou wil laten zien dat Chinese Nederlanders meer doen dan afhaalmaaltijden bereiden.

Celstraf voor gebruik laserpen

Maandag is een 26-jarige Amerikaanse man veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf, omdat hij in 2012 een groene laser op een politiehelikopter gericht had. De helikopter was op weg naar een kinderziekenhuis voor een spoedgeval.

Veel mensen weten niet wat werk van ambulance inhoudt
Veel mensen weten niet wat werk van ambulance inhoudt

Campagne ambulancehulpverleners van start

Nederlanders zijn, zo blijkt uit onderzoek, zeer tevreden over ambulancezorg. Maar tegelijkertijd weten veel mensen niet hoe ambulancezorg precies werkt en wat ze wel of niet van ambulancehulpverleners kunnen verwachten.

De adoptiebalie voor Nederlands erfgoed

Nederland bezit miljoenen kunstobjecten, verspreidt over overheidsinstanties en ruim 750 musea. Het grootste deel daarvan ligt opgeslagen, niet zichtbaar voor publiek. Het afstoten of hergebruiken van depotkunst, ook wel 'ontzamelen' genoemd, is een oplossing voor veel musea, maar ligt gevoelig in de kunstwereld. 

Journalisten brengen kelders in kaart
Journalisten brengen kelders in kaart

De speurtocht naar atoomschuilkelders Amsterdam

Ze liggen al sinds de jaren ‘50 verborgen onder de straten van Amsterdam. Toch hebben de meeste Amsterdammers er geen flauw benul van.