ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
di 15 apr 2014
Uitzending van 15 april 2014
Pieter Jan Hagens, Bas van Werven, Suzanne Bosman
Blog 2

Hoe begin ik een revolutie?

Ik zou niet weten hoeveel receptenboeken er voor revolutionairen en terroristen geschreven zijn. Maar ergens moet er toch een schatkamer bestaan waarin alle tips and tricks zijn opgeslagen om een bevolking schrik aan te jagen, om een regering ten val te brengen of om mensen over de kling te jagen, allemaal nodig om een land in te pikken of van een nieuwe leiding te voorzien.

Baan kwijt na darmkanker

Isabelle Lebrocquy verloor haar baan nadat ze darmkanker kreeg. Nu is ze een bemiddelingsbureau begonnen om mensen na kanker weer aan het werk te helpen.

Onderzoek: kwart werknemers met kanker krijgt ontslag

Een kwart (24%) van de werknemers die kanker krijgt en herstelt, krijgt uiteindelijk ontslag. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag en de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

TV 34

Cashless society

Cash is duur, cash is vies, cash is onhandig, cash kan worden gestolen, cash is onveilig. Weg met cash. 

 

 

Radio 2

TrendingVandaag: weer tegenstrijdigheid zaak Demmink

Opnieuw was er vandaag een getuigenverhoor in de zaak Demmink en dus was #Demmink weer populair. 

Engelsman verdween op zelfde plek in Panama

Vijf jaar geleden verdween een Engelsman op precies dezelfde plek in Panama en op soorgelijke wijze als de twee vermiste Nederlandse vrouwen Lisanne en Kris. Vader Denver Humphrey zag zijn zoon Alex nooit meer terug. 

Komende nachtvorst probleem voor fruitteelt

Er is nachtvorst op komst en in deze tijd van het jaar betekent dat problemen voor fruittelers: door de warmte de afgelopen weken staan fruitbomen vol bloesem. Vooral voor zachtfruit als kersen, pruimen, zwarte bessen en kruisbessen hebben in het voorjaar veel te lijden van nachtvorst.

Fotograaf Bourke-White: Beslissende Momenten

Ze was de eerste westerse fotograaf die in de Sovjet Unie mocht fotograferen en niet alleen de grote roerganger Stalin portretteerde, maar ook zijn oude moeder. Ze was bovendien de eerste vrouwelijke fotograaf die mee mocht met de Amerikaanse troepen toen die zich opmaakten om bezet Europa van de nazi’s te bevrijden. 

Onrust in Oekraïne: overzicht gebeurtenissen

De situatie in Oekraïne loopt verder uit de hand. Vandaag zijn militaire acties begonnen tegen pro-Russische betogers. Hoe is het zover gekomen? Een overzicht van de gebeurtenissen in Oekraïne: 

1 jaar na aanslag marathon Boston: Bert's verhaal

De Amerikaanse stad Boston werd precies een jaar geleden opgeschrikt door een aanslag. De twee explosies deed Amerika direct terug denken aan de terroristische aanslagen van 11 september 2001.