ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van di 21 okt 2014
Uitzending van 21 oktober 2014
Radio uitzending van di 21 okt 2014

PvdA en AFMP willen opheldering minister Hennis

De vakbonden en politiek willen opheldering van minister Hennis van Defensie naar aanleiding van de in Dossier EenVandaag geuite kritiek op RIVM-rapporten uit 2011 over giftige wapenreinigingsolie PX-10. Op basis van de rapporten worden claims afgewezen van militairen die stellen ziek te zijn geworden door het werken met PX-10. 

TV 4

Artsen signaleren toename gekochte donornieren

Nierpatiënten kopen steeds vaker illegaal een nier. De operatie ondergaan ze in het buitenland, buiten de reguliere zorg om. Dit blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC in Rotterdam onder zorgverleners.

TV 4

Designstudenten werken samen met gevangenen

In Veenhuizen is momenteel een opmerkelijke samenwerking gestart. In de werkplaatsen van de gevangenis werken jonge ontwerpers van de Eindhovense Design Academy samen met de gevangenen.

Lees ook blog: NL'se oorlogsvrijwilligers en de media
Lees ook blog: NL'se oorlogsvrijwilligers en de media

De vluchtelingen van Kobani in Irak

Terwijl de wereld zijn ogen heeft gericht op de Syrische grensstad Kobani zijn verreweg de meeste inwoners van die stad allang vertrokken. 

Radio 3

TrendingVandaag: WakeUpCall

Na het enorme succes van de IceBucketChallenge als online marketingcampagne voor bestrijding van de ziekte ALS, is het wachten op de volgende goede doelenklapper. In Groot-Britannië is een campagne van Unicef voorzichtig een hit aan het worden.

Radio 9

Abortus plegen in geval van syndroom van Down

Breek je de zwangerschap af als je erachter komt dat het kind het syndroom van Down heeft? Op die discussie rust nog altijd een taboe. In Radio EenVandaag twee vrouwen die een andere beslissing maakten.

De akoestiek van het Muziekgebouw in Eindhoven

Hoe is de akoestiek op het podium van het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven als de zaal helemaal gevuld is met publiek? 

Tolkien als religie

The Lord of The Rings of de Hobbit: voor velen zijn dat spannende boeken of fijn tijdverdrijf in de bioscoop. 

Komt het ooit nog goed met Scheveningen?

Scheveningen was ooit een mondaine badplaats, maar daar lijkt niet veel meer van over. Eerst was er de consternatie over de failliete pier van Scheveningen en nu heeft ook de eigenaar van het Kurhaus uitstel van betaling aangevraagd. 

Hans van Baalen over nieuwe Eurocommissie

Morgen is in het Europees Parlement het debat over de nieuwe Europese Commissie, de commissie van voorzitter Jean-Claude Juncker.