ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
di 22 apr 2014
Uitzending van 22 april 2014

Nederlandse politie naar Panama

De Nederlandse politie stuurt eind van de maand een teamleider naar Panama. Die zal samen met de autoriteiten daar het onderzoek naar de vermiste Kris en Lisanne uit Amersfoort nog eens helemaal doornemen.

Europese Stemming: PVV en D66 het grootst

De PVV en D66 staan er het best voor bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. Ze zouden ieder 4 zetels in het Europarlement in de wacht slepen. Dit blijkt uit de Europese Stemming van EenVandaag en GfK. Net als bij de landelijke Stemming brengen deelnemers niet één stem uit, maar mogen ze er vijf verdelen over alle partijen.

TV 22

Decentralisatie in Stadskanaal

Gemeenten krijgen het volgend jaar voor hun kiezen. Ze worden verantwoordelijk voor de jeugdzorg, de ouderenzorg en jonggehandicapten. 

TV 5

Akoestiek beïnvloedt ons welzijn

Slechte akoestiek is niet alleen irritant, het belemmert ons in ons functioneren. Voor het eerst wordt in Nederland in kaart gebracht hoe het gesteld is met het geluid in ouderenvoorzieningen. Daar is een hoop te verbeteren omdat er veel slechthorenden wonen.

Strafontslag klokkenluider Rotterdam teruggedraaid

Het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam draait het strafontslag terug van de ontslagen klokkenluider die aan de bel trok over onveilige moskee-internaten. De klokkenluider leverde het bewijs van jarenlange misstanden in een brandonveilig moskee-internaat in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord.

Oekraïne: Paasbestand, maar toch onrustig

In Oekraïne blijft het onrustig, het Paastbestand is geschonden en steeds onduidelijker wordt het wie er nu wat voor het zeggen heeft in het oosten van het land. 

Radio 17

TrendingVandaag: Onderzoek Maurice de Hond 'Minder'

Een peiling van Maurice de Hond in opdracht van de PVV houdt de gemoederen bezig. Hieruit blijkt dat 43 procent van de Nederlanders 'liever minder' Marokkanen in Nederland wil, 48 procent maakt het aantal Marokkanen niet uit.  

tachtigduizend zorgmedewerkers moeten aan andere baan worden geholpen
tachtigduizend zorgmedewerkers moeten aan andere baan worden geholpen

Abvakabo FNV kritisch op zorgplannen

Het kabinet kwam vandaag met een plan om tachtigduizend zorgmedewerkers aan een andere baan te helpen. Zowel binnen als buiten de sector moeten ze ander werk gaan zoeken. Abvakabo FNV is kritisch op de plannen. 

Van Gaal naar Manchester United?

De koning is dood, leve de koning. David Moyes, de manager van Manchester United, is ontslagen en over zijn opvolging wordt al volop gespeculeerd. Nummer 1 bij de bookmakers: Louis van Gaal. 

Blog 3

Prins Bernhards korte lijntje met de BVD

Het is vreemd, maar soms wordt nieuws simpelweg niet opgepikt. Of in perspectief geplaatst.

Benno ter Berg, de Drentse Anne Frank

De Drentse Anne Frank, dat is Benno ter Berg. Deze Joodse jongen hield net als Anne tijdens de Tweede Wereldoorlog een dagboek bij, maar is lang niet zo bekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt, vindt het Drents Archief. 

Geautoriseerde biografie Badr Hari: 'Mijn verhaal'

Volgens de kickbokser zelf is dit het 'énige echte geautoriseerde biografie over mij, Badr Hari. Al die andere vertellen onwaarheden, sprookjes. Het is nu tijd om mijn verhaal te vertellen en de zaken eens goed uit te leggen.' Vandaag wordt 'Badr Hari. Mijn verhaal' gepresenteerd.

Biometrisch wachtwoord oplossing tegen cybercriminelen?

Het wordt het grootste beveiligingslek in de geschiedenis van het internet genoemd: de Heartbleed Bug. 18 miljoen combinaties van e-mailadressen en wachtwoorden zijn wereldwijd gestolen door cybercriminelen. 

Theatervoorstelling Sicco Mansholt in de Wieringermeer

Zijn er grenzen aan groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg? Dat zijn de gedachten die vaak door het hoofd spoken van voormalig landbouwminister en eurocommissaris Sicco Mansholt. Binnenkort begint een theatervoorstelling over Mansholt.

Meerderheid voor uitbreiding Lelystad Airport

Zes op de tien Flevolanders (62%) vindt een uitbreiding van Lelystad Airport een goede zaak. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag en Omroep Flevoland onder 770 Flevolandse leden van het Opiniepanel. Een derde (34%) vindt de op handen zijnde uitbreiding van het vliegveld een slechte zaak.

Oproep: geef uw mening over optreden tegen overvallers

Eind maart is er bij een overal op een juwelierszaak in Deurne geschoten waarbij de overvallers om het leven kwamen. Vindt u dat u geweld mag gebruiken tegen inbrekers die u betrapt in uw huis, of niet? En mogen winkeliers geweld gebruiken als ze overvallen worden?