ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
wo 23 apr 2014
Uitzending van 23 april 2014
TV 35

NS verhoogt prijzen tijdens spits: is dat effectief?

De ervaren NS-reiziger kent het probleem al te goed: overvolle treinen in de ochtenduren, als iedereen op weg is naar zijn of haar werk. De Spoorwegen wil mensen nu aansporen om die drukte te omzeilen door treinreizen in de spits duurder te maken: 10 procent om precies te zijn. 

Omstreden Noordpoololie: weren of niet?

De eerste Russische Noordpoololie is onderweg naar de haven van Rotterdam. Het Russische bedrijf Gazprom Neft exporteert de vaten vanaf het omstreden olieplatform in de Arctische Zee.

TV 1

Sherpa's in staking vanwege gevaren Mount Everest

Veel sherpa's in Nepal hebben besloten de Mount Everest niet meer op te gaan en de berg te verlaten. De sherpa's hebben hun beslissing genomen na de lawine van vorige week die 16 levens eiste onder de Nepalese helpers.

 

 

Radio 0

TrendingVandaag: AIVD vragenuur

Tussen 14.00 en 15.00 kon iedereen zijn vraag stellen aan de AIVD tijdens een twitter vragenuur. Dit hadden ze bedacht omdat vandaag hun jaarverslag werd gepresenteerd. 

Wat kun je allemaal met andermans data?

De komende twee dagen wordt Amsterdam overspoeld met de top van de top op internetgebied. De conferentie The Next Web vindt voor de 9e keer plaats in de Westergasfabriek. De Googles en Facebooks van deze wereld zijn er allemaal te vinden. Privacy is een van de belangrijkste thema’s tijdens deze editie van de conferentie. De organisator van dit evenement is Patrick de Leave en met hem spreken we.

Landmacht dient samenleving in Operatie 200

Dit jaar bestaat de Landmacht 200 jaar. Daarom gaan vandaag 6000 militairen het land in om tijdens "Operatie 200" de samenleving te dienen. Wat doen ze op zo'n dag en waarom gaat het op deze manier? Verslaggever Harm van Atteveld gaat op onderzoek uit en spreekt met Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp.

De Middeleeuwen waren wél leuk!

De vroege Middeleeuwen, grofweg de periode van 500 tot 1100 na Christus, staan bekend als een duistere tijd. Zogenoemde “middeleeuwse praktijken” hoeven niet nader te worden toegelicht om toch een buitengewoon onprettig beeld op te roepen. 

Meer of minder Europa belangrijk bij bepalen stem
Meer of minder Europa belangrijk bij bepalen stem

Doe de Europese StemWijzer!

Vandaag lanceert ProDemos de StemWijzer Europa. Door het invullen van stellingen over 30 thema’s bij de Europese Verkiezingen kunnen kiezers zien met welke partij ze de meeste overeenkomsten hebben. EenVandaag legde al eerder de verschillende thema’s voor aan 26.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Bevingspsychologie in Loppersum

Het rommelt in Noordoost-Groningen, en niet zo’n beetje ook. We kennen allemaal de verhalen: de Groningers zijn boos over de aardbevingen en bodemdaling die de gasboringen van de NAM veroorzaken. Maar wat als je in dit gebied woont en met psychische klachten zit als gevolg van alle onrust?

Radio 27

Roma-problemen stapelen zich op

Met regelmaat zien we nieuwskoppen over Roma- en Sinti-families in de kranten staan. Uit huis geplaatst wegens overlast, in verband gebracht met diefstal, kinderen die niet naar school gaan, meisjes die vroeg trouwen. Het negatieve nieuws over Roma stapelt zich op.