ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van wo 23 jul 2014
Uitzending van 23 juli 2014
Pieter Jan Hagens

Voor het eerst sinds het overlijden van koningin Wilhelmina in 1962 kent Nederland een dag van nationale rouw. Vandaag gaan vlaggen halfstok en worden klokken geluid. Ook wordt een minuut stilte gehouden bij de terugkeer van de stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

TV 50

McCain: 'bewapen Oekraïne tegen Russische agressie'

De Amerikaanse senator John McCain wil dat het Oekraïense leger wordt bewapend om zich te kunnen beschermen tegen de separatisten en Russische invloed. Dat zegt hij in een interview met EenVandaag. “Poetin is een KGB-schurk die het oude Russische rijk wil doen herleven.”. 

 

TV 0

Gedicht nationale rouwdag: Ingmar Heytze

Nederland rouwt: de klokken luiden, de vlag hangt halfstok en vanmiddag is er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH 17. Op verzoek van EenVandaag maakt de Utrechtse stadsdichter Ingmar Heytze een gedicht. Om de pijn, het leed en verdriet onder woorden te brengen.

TV

Nederland rouwt en staat stil bij ramp

Vlaggen halfstok, molens in rouwstand, een stille tocht in Amsterdam.Nederland is zeer betrokken bij de dood van de 298 passagiers van de rampvlucht MH17. En iedereen rouwt op zijn eigen manier. Verslaggever Daan van Alkemade is vandaag bij Peter van Lent, de organisator van de stille tocht in Amsterdam.

TV

‘Poetin, geef mijn kinderen terug, alsjeblieft'

Silene Fredriksz deed afgelopen zondag een hartverscheurende oproep aan de wereld en vooral aan de Russische president Poetin; ‘Poetin, geef mijn kinderen terug, alsjeblieft’. De oproep ging daarna de hele wereld over.

 Vanaf 28 juli weer Radio EenVandaag
Vanaf 28 juli weer Radio EenVandaag
Radio 22

GeenVandaag: geen radio-uitzending wegens Tour

Tijdens de Tour de France maakt de radio-uitzending van EenVandaag plaats voor Radio Tour de France. Vanaf 28 juli begint de normale programmering weer.