ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van di 25 nov 2014
Uitzending van 25 november 2014
Radio uitzending van di 25 nov 2014

De Stemming: Coalitie verliest 8 zetels

De steun voor de coalitie daalt deze maand met 8 zetels. Gezamenlijk komen de VVD en de PvdA uit op 34 zetels, fors minder dan de helft nu in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit De Stemming, de politieke peiling van EenVandaag uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK.

 

TV 4

‘Gebrek politieke moed afschaffen dierproeven'

Dierproeven mogen alleen worden gedaan als er voor onderzoek echt geen andere alternatieven zijn. Dat stelde staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken begin dit jaar in een brief aan de Kamer. Het aantal dierproeven -zo blijkt nu- is inderdaad afgenomen met ruim tien procent, maar dan hebben we het toch nog steeds over 530.000 geregistreerde dierproeven. 

TV

Het echte verhaal van Vincent van Gogh

Het Van Gogh Museum gooit het over een andere boeg. Het leven van Vincent van Gogh is zoveel geromantiseerd in films, liedjes, boeken toneelstukken, maar het echte verhaal is toch iets anders. 

ANWB: geen kentekens doorgeven voor naheffingen tol

De overheid moet geen kentekengegevens van Nederlanders doorgeven aan Duitsland voor naheffingen van tol op de Duitse snelwegen. Daar pleit de ANWB vandaag voor. 

'Jihadiste' Aïcha komt vrij

Aïcha, de 19-jarige Maastrichtse die vorige week terugkeerde uit Syrie, komt vandaag vrij. Dat heeft de rechter-commissaris besloten. 

TrendingVandaag: Turkse PvdA'er boos op EenVandaag

Weten jullie het nog? De Turkse PvdA'er uit Den Bosch die vorige week in EenVandaag geen uitspraak wilde doen over gelijke rechten voor mannen en vrouwen?  Het gaat om PvdA-raadslid in Den Bosch Osman Cifci.  

 Hospitaal kampt met 40 miljoen euro schuld
Hospitaal kampt met 40 miljoen euro schuld

Faillissement Sionsberg Dokkum onafwendbaar

Medewerkers van  ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum hebben zojuist gehoord dat een faillissement van het ziekenhuis aanstaande is.

Gedeeltelijk arbeidsongeschikte niet met uitkering naar buitenland, vinden liberalen
Gedeeltelijk arbeidsongeschikte niet met uitkering naar buitenland, vinden liberalen
Radio 24

VVD: 'Export gedeeltelijke WAO is weeffout'

De VVD wil de export van uitkeringen naar het buitenland nog verder aan banden leggen. VVD-Tweede Kamerlid Anoushka Schut wil dat minister Asscher van Sociale Zaken de uitkering stopzet van mensen die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn en naar het buitenland verhuizen.

ASML rekt de grenzen van de wetenschap op

Het Nederlandse ASML heeft de eerste twee chipmachines verkocht die werken op basis van Extreem Utlraviolet licht. Hiermee kunnen veel meer transistors op 1 chip worden geplaatst dan tot dusverre mogelijk was. 

Defensiebudgetten opschroeven of tijd voor bezinning?

De roep om meer investeringen in het leger klinken steeds luider. De wereld staat in brand en de dreiging komt elke dag dichterbij. Neem bijvoorbeeld de Russen, die met regelmaat ons luchtruim schenden met bijna-botsingen tot gevolg.

Wat moet je als klokkenluider overhebben voor het grootste verhaal van het decennium?
Wat moet je als klokkenluider overhebben voor het grootste verhaal van het decennium?

Citizenfour: documentaire over klokkenluider Snowden

De man die zijn leven opgaf voor het grotere doel, die niet meer terug kan naar het land waar hij geboren is, en die nooit meer kan leven zonder continu achterom te kijken: klokkenluider Edward Snowden (hij lekte in juni 2013 informatie over een reeks van spionageactiviteiten door het NSA op internet) heeft zijn eigen film gekregen.

Per Saldo over sluiting Ascensio
Per Saldo over sluiting Ascensio
Radio 3

'Malafide zorgondernemers komen te makkelijk weg'

Een zorgondernemer die er een potje van maakt en doodleuk verdergaat met een volgend bedrijf. Dat moet niet mogelijk zijn, vindt Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget.

Serie 'Dichtbij ebola': aankomst in Liberia

Tijdens de nationale actieweek tegen ebola volgt Radio EenVandaag de Liberiaanse Abdullah Kamara. Als voorzitter van de hulporganisatie Netlib is hij permanent in Liberia, tot hij in de zomer van 2014 zijn Nederlandse kinderen in Almelo bezoekt. 

Geef uw mening in het Grote Zorgonderzoek

Volgend jaar gaat er veel veranderen in de zorg. Een aantal taken gaat van de landelijke overheid naar de gemeente en familie en vrienden moeten meer voor elkaar gaan zorgen. Hoe staat u tegenover de veranderingen in de zorg? Heeft u er vertrouwen in dat de gemeente de nieuwe taken goed gaat uitvoeren?