ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van do 28 aug 2014
Uitzending van 28 augustus 2014
Suzanne Bosman, Suzanne Bosman, Bas van Werven
Blog 7

De Grote Finale: Hedwigepolder voor de Raad van State

Den Haag, vandaag: de zaak die Gery de Cloedt, eigenaar van de Zeeuwse Hertogin Hedwigepolder, aanspande bij de Raad van State dient vandaag. De finale zet, de laatste strohalm om zijn polder van 300 hectare te behoeden voor het zoute zeewater.

Leiders Haagse jihadistencel opgepakt

Politie en justitie in Den Haag hebben de belangrijkste kopstukken van de Haagse jihadistenbeweging opgepakt. Het gaat om de vermeende leider van de beweging, de 32-jarige Abu Moussa, en zijn rechterhand de 24-jarige bekeerling Abu Souhayb, bevestigt de politie. Justitie verdenkt ze van het ronselen voor de terroristische strijd in Syrie en Irak voor de terreurstaat IS.

Radio 6

TrendingVandaag: Miljoenennota 'beveiligd'

De embargoregeling voor de Miljoenennota is dit jaar extra streng: de Kamerfracties krijgen de stukken vrijdag voor Prinsjesdag op een USB-stick. Die is beveiligd met verschillende codes, ook is het niet mogelijk om de stukken uit te printen.

TV 13

Het spel rond de Europese topbanen

Vertrekt minister Dijsselbloem naar Europa? Wordt Frans Timmermans de nieuwe buitenlandcoordinator van Europa? En wie wordt de opvolger van opvolger van Herman van Rompuy als nieuwe voorzitter van de Europese Raad? 

Nederland zelfvoorzienend, hoe ziet dat eruit?

Niet langer voor voedsel en energie afhankelijk zijn van 'instabiele' landen. CDA-leider Buma wil dat Nederland bijvoorbeeld de landbouwsector volop blijft steunen om bij internationale dreigingen zelfvoorzienend te kunnen zijn.

Orde in de chaos: Irak

Het begon met een lente, maar het schrale zonnetje is al lang weer verdwenen in het Midden-Oosten. Met alle chaos in het gebied, is het niet vreemd als je het spoor bijster bent. 

Terminale patiënt te vaak 'onnodig' in ziekenhuis

Te vaak liggen terminaal zieke mensen onnodig een tijdje in het ziekenhuis. Dat ontdekte Ria de Korte, gezondheidswetenschapper bij het Vumc.

VNG wil overleg met kabinet over aanpak jihadisme

Het rijk en Nederlandse gemeenten moeten gezamenlijk optrekken in de aanpak tegen jihadisme. Dat gebeurt nu niet genoeg, vindt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. 

Tentoonstelling Sterke Verhalen te zien in Amsterdam
Tentoonstelling Sterke Verhalen te zien in Amsterdam

Faust en Assepoester: waarom blijven ze populair?

Over twee weken wordt op de Open Monumentendag een poppenspel opgevoerd dat het welbekende Faust-verhaal verteld. Hoe komt het dat sommige verhalen eeuwenlang populair blijven?

Internationaal congres voor volkstuinders van start in Utrecht
Internationaal congres voor volkstuinders van start in Utrecht
Radio 6

Het belang van de volkstuin

Ze hebben het imago een beetje suf te zijn, voor ouderen, die al met pensioen zijn en lekker een beetje willen schoffelen. Maar volkstuintjes zijn in trek, ook onder de jongere generatie. 

Serie 'Psychiatrie achter de voordeur': sporten

Soms komen de patiënten van psychiatrisch verpleegkundige Cyrus de Haan ook naar hem toe. Twee keer in de week gaan ze sporten. Onder leiding van Cyrus.

Begrotingsakkoord: wat kunnen we verwachten?

De kogel is door de kerk. Er is overeenstemming tussen het kabinet en oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over de rijksbegroting 2015. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem sprak van een “voorzichtige begroting”, wat daarmee precies bedoeld wordt, daarover spreken we met politiek commentator Kees Boonman.

Live in Radio EenVandaag: Dotan

Morgen in Radio EenVandaag een optreden van singer-songwriter Dotan