ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van vr 28 nov 2014
Uitzending van 28 november 2014
Radio uitzending van vr 28 nov 2014
Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Bas van Werven
TV 4

Regelgeving drones onduidelijk

Een filmpje van de Dom in Utrecht, gedraaid met een drone in de mist van boven, is een hit op internet. Maar de maker riskeert een boete van maximaal 7800 euro omdat hij de drone liet vliegen boven de bebouwde kom. En dat mag volgens de regels niet. 

TV 10

Giro 555 tegen ebola: het ebolaspel

Vandaag wordt een landelijke media-actie van Giro 555 gehouden waarbij geld voor bestrijding van ebola wordt ingezameld.

Interne communicatie lekt uit via officiële brief
Interne communicatie lekt uit via officiële brief
Radio 7

TrendingVandaag: Belastingdienst blundert

Een blunder van de Belastingdienst: medewerkers maakten een vrouw uit Almere intern uit voor jokkebrok. Maureen Brokken kreeg bij een officiële brief van de Belastingdienst per ongeluk ook interne correspondentie mee van twee medewerkers over haar. 

Agressieve Willem Holleeder vastgelegd op camerabeelden

Justitie beschikt over videobeelden waarop te zien is hoe Willem Holleeder misdaadverslaggever Peter R. de Vries bedreigt. Het gaat om beelden die op 26 april 2013 zijn gemaakt met de beveiligingscamera die bevestigd is aan het huis van De Vries. Dat melden diverse bronnen aan EenVandaag. 

 

PVV-met andere woorden

Het was weer de week van de PVV, Machiel de Graaf ging in het integratiedebat deze week vol op het orgel met baarmoeder uitspraken en alle moskeeën die gesloten moeten worden. 

Waar is de linkse kiezer?

U heeft nog geen 'vermist’-posters zien hangen, maar in Den Haag is waarschijnlijk code rood al gegeven: de linkse kiezer is zoek. Of eigenlijk: ongeveer een miljoen linkse kiezers. 

Morgen: thema-uitzending over veranderingen in de zorg

Morgen een speciale uitzending van EenVandaag over de veranderingen in de zorg. Nog een maand en dan gaat alles op de schop en worden gemeenten voor een groot deel verantwoordelijk. 

Radio 39

Hamit Karakus over schurende integratie

Turkije vindt Nederland racistisch: de Turkse gemeenschap in Nederland wordt gediscrimineerd en is het doelwit wordt van xenofobe, islamofobe en racistische beschuldigingen. 

Discussie: veel mantelzorgsers vrezen overbelasting

Veel mantelzorgers verwachten dat er volgend jaar een nog groter beroep op hen wordt gedaan, terwijl ze er niet meer taken bij kunnen hebben. Ze maken zich dan ook grote zorgen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 25.000 mensen, onder wie 6000 mantelzorgers.

Nederlandse propaganda en de koloniale oorlog

Waarom laten alle filmbeelden die we kennen uit Nederlands-Indië zien hoe goed, constructief en vredelievend Nederland was?

Oranje-Nassau, het biografisch woordenboek

‘Oranje-Nassau. Het biografisch woordenboek’ geeft een nieuwe kijk op de Oranjes. 

‘Eindelijk Licht’: Dorrestijn en Zazí

Ze liepen elkaar tegen het lijf in het Radio 1 programma Vrijdagmiddag Live. Ze spraken af en een zo op het eerste oog misschien wat opmerkelijke samenwerking was geboren.

Mini-lezing TEDxAmsterdam

Sprekers die in korte tijd de presentatie van hun leven geven, dat is TED. Misschien heeft u het al eens voorbij zien komen, want de TED filmpjes zijn zo populair dat deze inmiddels meer dan een miljard keer zijn bekeken.

Live in Radio EenVandaag: Zazi en Judy Blank

Elke vrijdag is er live-muziek in de uitzending van Radio EenVandaag. Met vandaag een optreden van de band Zazi. Daarnaast ook Judy Blank.