ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van di 29 jul 2014
Uitzending van 29 juli 2014
Radio uitzending van di 29 jul 2014
Radio 63

TrendingVandaag: excuses van Knevel en Van den Brink

Gisteren was de eerste uitzending van een nieuw seizoen van Knevel en Van den Brink en dat zorgde voor erg veel ophef. In de studio waren nabestaanden van slachtoffers van het neergeschoten toestel MH17. En men vond dat Andries Knevel rare vragen stelde, zoals deze: 'Hoe denk je dat je broer er aan toe is?', doelend op de toestand van een lichaam na een val van 10 kilometer hoogte. 

Radio 46

De Stemming: VVD virtueel de grootste partij

De VVD is virtueel de grootste partij van het land. Dat blijkt uit de maandelijkse peiling ‘De Stemming’ van onderzoeksbureau GfK en EenVandaag. De VVD komt uit op 31 zetels, een stijging van acht ten opzichte van juni.

Nico de Borst: We hebben geen contact meer
Nico de Borst: We hebben geen contact meer
Radio 1

Weeshuizen in de problemen door oorlog Oekraïne

Al jaren komt Nico de Borst met zijn Stichting Breath Care For Kids in Oost-Oekraïne. Hij heeft weeshuizen op plekken als Charkov en Donetsk, waar op dit moment het hevigst gevochten wordt en waar de vlucht MH17 is neergestort. 

Syrië: Leila sluit vriendin Sarah weer in de armen

Hoe kom je aan voedsel in een door oorlog geteisterde stad? Hoe onderhoud je contact met familie ver weg?  Radio EenVandaag zond wekelijks het 'Dagboek Syrië' van Leila uit. EenVandaag reisde nu af naar Leila; zij ontmoet na jaren weer haar vriendin Sarah.

Nederlandse dient in leger Israël

Het geweld in Israël-Palestina loopt steeds verder uit de hand. Vannacht waren er zware aanvallen in de Gazastrook. Veel mensen vluchten, maar er zijn ook mensen die juist nu daar willen zijn. Eén van hen is Cathy. Zij is twintig, heeft de Nederlandse en Israëlische nationaliteit en ging op haar achttiende naar Israël om te dienen in het leger. 

Radio 7

Fotografe maakt boek van seksverzorgster Tika

Een intiem momentje voor iemand die tekort komt omdat hij gehandicapt is. Daarvoor zorgen de verschillende seksverzorgers in ons land. 

‘Amsterdam niet meer de homo-hoofdstad’

Zaterdag is er met de uitbundige roze Canal Parade waarschijnlijk niets van te merken, maar Amsterdam is ondanks fikse investeringen niet meer de homo-hoofdstad van de wereld.

'Huisartsenrichtlijn voor ongewenste zwangerschappen'

Niet elke huisarts is bekend met alle mogelijkheden die er zijn voor een patiënt die ongewenst zwanger is. Het zou daarom goed zijn als hiervoor een richtlijn wordt opgesteld. 

Radio 1

Drones vinden Romeins fort

‘Archeology form the sky’ zo heet de masterclass die archeoloog Tesse Stek van de Universiteit Leiden in mei gaf. Met behulp van kleine, onbemande vliegtuigjes oftewel drones, ging hij op onderzoek uit in de Apenijnen, met resultaat.

CIDI-directeur Voet spreekt in Israëlisch parlement

Gisteren kreeg het Israëlische parlement, de Knesset, bezoek van Esther Voet, de directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Ze sprak er over antisemitisme in Nederland, naar aanleiding van het geweld in de Gazastrook en Israël. 

Dierenpark Emmen bouwt grootste kas van Europa

Dierenpark Emmen wordt Wildlands Adventure Zoo Emmen. In 2016 opent het nieuwe park haar deuren. 

Het leukste uitje van Nederland: Aardbeienland

Steeds meer Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Ook Radio Eenvandaag blijft thuis deze zomer. Maar wat valt er nog meer te doen behalve de vaste uitstapjes naar de Efteling, het Rijksmuseum en de molens bij Kinderdijk? Onze verslaggevers stappen in de auto en gaan op zoek naar het leukste uitje van Nederland.