ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van vr 29 aug 2014
Uitzending van 29 augustus 2014
Radio uitzending van do 28 aug 2014
Radio 7

Trending: Dit MH17-schilderij mag niet geëxposeerd

Een schilderij met het neergehaalde toestel MH17 als onderwerp mag vanavond niet worden geëxposeerd op een tentoonstelling. Dat twittert kunstenares Sophia Anastacia vanmiddag.

Stress onder jongeren
Stress onder jongeren

16 jaar en uitgeblust

Als zestienjarige scholier al thuiszitten met een burn-out? Het overkwam Maaike uit Groningen begin dit jaar. Ze was opgebrand, kwam niet meer van de bank af en is een paar maanden niet naar school gegaan.

TV

Het spel van Poetin

Volgens de Verenigde Naties zijn al bijna 3000 doden gevallen in de Oekraïne, maar volgens de Russische president Poetin en zijn minister van Buitenlandse Zaken Lavrov is er geen bewijs dat Russische militairen met de rebellen aan het meevechten zijn.

TV 25

Aan wie moeten we de Krimschatten teruggeven?

De tentoonstelling 'De Krim, goud en geheimen van de Zwarte Zee' in het Allard Pierson Museum beleeft haar laatste weekend. Maar de vraag is naar wie het Krim-goud vervolgens retour moet worden gezonden.

Onderzoek: Veel jongeren stressen over school of studie

Minister Asscher kondigde onlangs aan dat hij maatregelen gaat nemen om werkstress aan te pakken. Op jongere leeftijd komt stress ook al voor: uit onderzoek van EenVandaag samen met jongerenkrant 7Days blijkt dat zes op de tien ondervraagde jongeren (60%) wekelijks één of meerdere keren stress hebben over school- of studiezaken. In totaal deden 2.400 jongeren mee aan het onderzoek.

Tom: 'Als iedereen maar blij met me is'

EenVandaag deed onderzoek naar stress bij jongeren. Tom (23) kreeg in december op 23-jarige leeftijd een burn-out na tijden van flinke stress. Hij nam anderhalve maand pauze en stopte tijdelijk met zijn studie. Hier zijn verhaal.

Interview met Bram van Ojik
Interview met Bram van Ojik
Radio 7

Staat GroenLinks buitenspel?

GroenLinks, de partij van fractievoorzitter Bram van Ojik was niet betrokken bij het deze week gesloten begrotingsakkoord voor 2015. Wat zijn de plannen van Van Ojik voor het komende politieke jaar? Vanmiddag is hij te gast bij Radio EenVandaag. 

Belangrijke EU-posten dit weekend besproken
Belangrijke EU-posten dit weekend besproken
Radio 12

Opvolgers EU: 'niet langer beste leider op juiste plek'

Zaterdag vindt in Brussel een extra EU-top plaats over belangrijke posten. Mogelijk wordt duidelijk wie de opvolgers worden van Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad en Catherine Ashton, de belangrijkste buitenlandvertegenwoordiger. 

Oud-radiopresentator Marc Stakenburg schrijft boek over oorsprong popmuziek
Oud-radiopresentator Marc Stakenburg schrijft boek over oorsprong popmuziek
Radio 6

Waar haalde Keith Richards inspiratie vandaan?

Niet alleen de wereld, maar ook de popmuziek ontstond met een Big bang! Muziekarcheoloog en oud-radiopresentator Marc Stakenburg ging op reis langs de roots van de hedendaagse muziek en schreef het boek De Big Bang van de popmuziek, dat op 1 september verschijnt. 

Uitmarkt vanavond van start

Vanavond start de Uitmarkt. De landelijke opening van het culturele seizoen geeft een voorproefje op alles wat er komend jaar komen gaat op het gebied van cabaret, dans, musical, toneel, literatuur, film, opera en muziek.

Radio 1

Welke nieuwe boeken moeten we beslist lezen?

Vanaf september barst het culturele seizoen weer los en daarom blikken we elke vrijdag in augustus met kenners vooruit op het nieuwe culturele seizoen. Vandaag: welke nieuwe boeken komen eraan?

0

Live in Radio EenVandaag: Dotan

Straks in Radio EenVandaag een optreden van singer-songwriter Dotan.