ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van ma 29 sep 2014
Uitzending van 29 september 2014
Radio uitzending van ma 29 sep 2014
Pieter Jan Hagens, Bas van Werven

Ongeval monstertruck: richtlijnen niet opgevolgd

Bij de fatale stunt met de monstertruck in de binnenstad van het Twentse Haaksbergen zijn de internationale richtlijnen niet opgevolgd. De Monster Truck Racing Association (MTRA) schrijft voor dat er in de rijrichting van de truck geen publiek mag staan. 

TV

Vraagtekens bij opvang 1400 asielzoekers Oranje

1400 asielzoekers uit Syrië worden op zeer korte termijn ondergebracht in het 160 zielen tellende plaatsje Oranje. De meningen hierover lopen uiteen. Maar over een ding zijn ze het eens: het gaat wel heel snel. 

Radio 11

TrendingVandaag: ELLO

Facebook is uit, het imago van Facebook is buitengewoon slecht. Toch zit iedereen erop, wegens gebrek aan een alternatief. Maar nu is er Ello en dat gaat als een lopend vuurtje. 

TV

Veel arbeid verdwijnt door robotisering

Is de robotisering een bedreiging voor de werkgelegenheid? Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken sluit niet uit dat er door technologische ontwikkelingen in de toekomst voor veel mensen geen betaald werk meer is. 

Politiemensen buiten werktijd bedreigd
Politiemensen buiten werktijd bedreigd
Radio 9

Agenten willen hardere aanpak geweld in privésfeer

Eén op de vijf agenten die in de noodhulp of handhaving werken, krijgt te maken met serieuze bedreigingen van criminelen en burgers in de privésfeer. Ze worden buiten werktijd te maken met intimidatie, stalking, vernieling en regelmatig ook met fysiek geweld. Het gaat om een 'paar honderd' agenten per jaar.

Journalist Hans Jaap Melissen stak vorige week Syrische grens over
Journalist Hans Jaap Melissen stak vorige week Syrische grens over
Radio 2

Op naar Aleppo, op pad met het Islamitisch Front

Bommen en granaten van Islamitische Staat die je om de oren vliegen. Zelf ben je op pad met types die ook niet als al te vriendelijke bekend staan: Het Islamitisch Front. Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen stak vorige week de Syrische grens over.  

Radio 21

Zware alcoholisten hebben baat bij drank

Geef zware alcoholverslaafden ieder uur een halve liter bier met een maximum van 5 liter bier per dag, om gezondheidsschade en overlast op straat tegen te gaan. Dat is het idee achter ‘binden met bier’, een project dat vijf jaar geleden bij Zorgcentrum de Kleine Haag in Amersfoort van start ging.

Strijd tegen IS: nu al parlementair onderzoek afspreken

Het meest verstandige besluit dat de Tweede Kamer deze week kan nemen, is dat er een parlementair onderzoek moet komen naar de deelname van Nederland aan de strijd tegen IS.

Wat willen de massa's op straat afdwingen?
Wat willen de massa's op straat afdwingen?

Opnieuw protesten in Hongkong

Massa’s mensen bezetten de straten van Hong Kong, onder de naam: Occupy Central. Er wordt zelfs gesproken van de grootste onrust in Hongkong sinds het Verenigd Koninkrijk de regio in 1997 overdroeg aan China. 

'NSB had nauwelijks controle over eigen knokploegen'

De NSB-leiding was nauwelijks in staat haar eigen knokploegen, zogenoemde weerkorpsen, te beheersen. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Gertjan Broek. 

Boekel bouwt aan zelfvoorzienend eco-dorp

Hoe word je onafhankelijker van het buitenland in onze energievoorziening? Met kernenergie gaat dat niet echt lukken, zo zei Sijbren de Jong van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies vorige week. In Boekel zijn ze bezig met een oplossing: ze gaan volgend jaar beginnen met de bouw van een zelfvoorzienend dorp.

60 jaar Kinderboekenweek: Harm de Jonge

Deze week is het voor de zestigste keer Kinderboekenweek. Schrijver Harm de Jonge schrijft over een thema waar bijna elk kind mee te maken heeft: verlegenheid.