ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van do 27 jul 2017
Radio uitzending van do 27 jul 2017

Zoekresultaten

 • Wiki  | wo 12 okt 2016

  Wiki: TTIP

  Nog steeds wordt er druk onderhandeld over het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (TTIP). TTIP is het vrijhandelsverdrag tussen De Verenigde Staten van Amerika (VS) en de lidstaten van de Europese Unie (EU). Dit verdrag heeft betrekking op meerdere sectoren waaronder chemie, logistiek, transport en financiële dienstverlening. Ondanks vijftien onderhandelingsrondes is er, door meerdere partijen, nog veel op te merken. Het verdrag is daarom nog niet geratificeerd. 

 • Wiki  | do 22 sep 2016

  Wiki: The Iceman

  Het is 2008 als Wim Hof, beter bekend als ‘The Iceman’ aankondigt dat hij niet langer een kermisattractie wil zijn. Hof is dan al wereldwijd bekend door zijn spectaculaire records. Zo liep een halve marathon in Lapland bij -30 graden, slechts gekleed in een sportbroek en zwom hij honderden meters onder het ijs van wak naar wak en is regelmatig op kermissen en manifestaties te bewonderen in een bak met ijsklontjes. Het leverde hem een lange reeks vermeldingen in het Guinness Book of Records op. 

 • Wiki  | wo 21 sep 2016

  Wiki: inbeslagname

  Ieder jaar worden meer dan 200.000 voorwerpen in beslag genomen door politie en Justitie. Sieraden, contanten, drugs, dure merkkleding, auto’s, alles van waarde. Volgens de politie ’Is dat nodig voor waarheidsvinding en daarnaast wordt er beslag gelegd om na een veroordeling crimineel verdiend vermogen af te kunnen pakken’.