ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van vr 28 jul 2017
Radio uitzending van do 27 jul 2017

Zoekresultaten

 • Radio en TV  | ma 20 okt 2014

  Defensie ging willens en wetens door met giftig PX-10

  Tienduizenden militairen zijn tot begin jaren '90 blootgesteld aan het wapenreinigingsmiddel PX-10. Velen van hen zijn ziek geworden. Het middel werd door het hele leger gebruikt vanaf de jaren zestig tot 1993 en bevatte het kankerverwekkende middel benzeen.

 •  | wo 09 apr 2014

  Dossier EenVandaag: De dood van een militair

  Bij de dood van de 20-jarige sergeant Boy van Geffen, die in juni 2011 na een training van de Luchtmobiele Brigade overleed, heeft Defensie tientallen fouten gemaakt. Dat blijkt uit een intern, vertrouwelijk rapport van Defensie, in handen van Dossier EenVandaag.

 •  | do 07 jul 2011

  Een op de drie militairen niet bereid te sneuvelen

  Eén op de drie militairen is niet bereid het leven te geven voor volk en vaderland. Dit hangt nauw samen met de harde bezuinigingen die het defensieapparaat treffen. Dat blijkt uit een reportage van het televisieprogramma EenVandaag, dat zich baseert op een onderzoek van de militaire vakbonden AFMP en ACOM en de Vrije Universiteit Amsterdam. “Je ziet dat er een relatie is tussen de manier waarop de politiek de bezuinigingen doorvoert, de manier waarop de militair dat ervaart en de manier waarop militairen in missiegebieden hun werk doen. Wij merken dat militairen er erg cynisch van worden”, aldus Ed Lugthart van de AFMP in EenVandaag.

 •  | vr 10 dec 2010

  Militairen Friesland beginnen estafetteacties

  Tienduizend banen staan op de tocht, materieel staat door geldtekort stil en de arbeidsvoorwaarden dreigen te versoberen. Staken mogen militairen niet, maar vanaf vandaag organiseren de vakbonden toch acties om duidelijk te maken dat militairen de armoe en bezuinigingen zat zijn. De aftrap van de estafetteacties start vandaag op vliegbasis Leeuwarden, niet geheel toevallig omdat deze basis als mogelijke bezuinigingspost wordt gezien.

 •  | ma 08 feb 2010

  Vakbonden negatief over nieuwe missie Afghanistan

  Dat het Nederlandse leger soldaten in Afghanistan kan opleiden is een illusie volgens de militaire vakbonden. De Britse NAVO-generaal Levey kwam met een idee voor een nieuwe rol voor het Nederlandse leger: Nederlandse militairen kunnen worden ingezet bij het opleiden van Afghaanse soldaten. EenVandaag praat met politicoloog en journalist Ko Colijn en de militaire vakbonden over dit idee.

 • Blog  | do 21 jan 2010

  Militaire vakbond: ‘Laat ons het werk in Uruzgan afmaken’

  Weblog Uruzgan - De Nederlandse samenleving, maar nog veel meer de politici, houdt zich nu al zo’n 5 jaar bezig met Uruzgan. Met vragen als ‘gaan we wel, gaan we niet?’; ‘ Is het voor 2 jaar of toch langer?’; ‘Nog een keer verlengen of toch maar niet?’; ‘Zijn we alleen solidair binnen Europa of NAVO of niet?’; ‘Vertrouwen wij erop dat een ander land het overneemt, of niet?’

Vorige 1 2