ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van za 19 aug 2017
Radio uitzending van vr 18 aug 2017

Zoekresultaten

 • Radio en TV  | di 02 jun 2015

  Afghaanse vrouwen lopen marathon als protest

  Ondanks felle tegenstand uit de eigen gemeenschap trainen twee jonge Afghaanse vrouwen voor een ultramarathon - de zwaarste hardloopwedstrijd die er bestaat. In zeven dagen lopen deelnemers 250 kilometer met een rugzak waarin je je eigen eten en tentje meedraagt.

 •  | ma 22 aug 2011

  Wat verwachten Afghaanse rekruten van hun opleiding?

  Honderdzestig politietrainers en militairen zijn vanaf afgelopen juli in hun nieuwe missiegebied in Kunduz, Afghanistan. De trainers starten nu met het opleiden van de eerste Afghaanse rekruten tot politieagent. Het streven: 120 agenten per week en dat tot het eind van de missie in 2014. EenVandaag is in Kunduz. Wie zijn die rekruten eigenlijk en wat verwachten zij van hun opleiding?

 •  | do 07 jul 2011

  Militairen vertrekken naar Kunduz

  Honderdzestig politietrainers en militairen vertrekken vandaag vanaf vliegbasis Eindhoven naar hun nieuwe missiegebied in Kunduz, Afghanistan. Daar zullen zij de laatste voorbereidingen treffen voordat ze half augustus de eerste Afghaanse rekruten gaan opleiden tot politieagent. Het streven: 120 agenten per week en dat tot het eind van de missie in 2014. Vanavond in EenVandaag het vertrek van de militairen en een gesprek vanuit Kunduz met de commandant van de trainers.