ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van vr 18 aug 2017
Radio uitzending van do 17 aug 2017

Zoekresultaten

 • TV  | vr 11 aug 2017

  NVWA pakte eerdere fipronil-meldingen wel direct op

  Terwijl de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) in november vorig jaar geen nader onderzoek deed naar een concrete melding van fipronil-gebruik bij pluimveebedrijven, ondernam de toezichthouder wel actie bij eerdere vondsten van fipronil, nota bene in de groente- en zelfs in de bloementeelt. Dit omdat de volksgezondheid mogelijk in gevaar was. Dat blijkt uit twee rapporten uit 2009 en 2012 van het Bureau Risicobeoordeling van de NVWA in handen van EenVandaag. 

 • TV  | wo 02 aug 2017

  Nieuwstrend: #eiergate

  De Nieuwstrend gaat vandaag, uiteraard, over de besmette eieren. Met name over het optreden van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit in Nieuwsuur gisteravond. Daar werd gesproken over het Fipronil schandaal. Een schoonmaakbedrijf zou dat giftige middel hebben gebruikt en daardoor zitten wij nu met besmette eieren. En de NVWA zei daarover gisteravond het volgende: "Als iemand zegt dat hij kan leven zonder een ei te eten tot zondag, zou ik dat aanraden."

 • Radio  | wo 02 aug 2017

  Eitje wel of niet laten staan?

  Eieren; verreweg het meest besproken onderwerp van vandaag. De NVWA heeft het advies of je nou wel of niet eieren kan eten in 24 uur totaal omgekeerd en afgezwakt. Moesten we eerst onze eitjes laten staan tot zondag, nu alleen de eieren met de beruchte serienummers met rust laten.