ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van do 30 okt 2014
Uitzending van 30 oktober 2014
Radio uitzending van vr 31 okt 2014

Binnenland

Binnenland

Hoe staat het met het vrije woord en de radicale Islam?
Hoe staat het met het vrije woord en de radicale Islam?
01-11-2014 TV

10 jaar na moord Van Gogh: wat is er veranderd?

Tien jaar geleden werd Theo van Gogh vermoord door moslimextremist Mohammed B.. Van Gogh was kritisch over de multiculturele samenleving en moslimfundementalisme.

31-10-2014 Radio

Live in VondelCS: Chef'Special

Tijdens Radio EenVandaag in VondelCS deze vrijdag is er live muziek van de immens populaire Nederlandse band Chef’Special.

31-10-2014 Radio

Sport met Frits Barend

Iedere vrijdag bespreekt Frits Barend het nieuws uit de sportwereld in Radio EenVandaag. Dit weekend begint het schaatsseizoen weer, dus uitgebreid aandacht voor het NK Afstanden.

31-10-2014 Radio

Fioretti-voorstelling in Amsterdam

Zeven Belgische theatermakers zijn deze week neergestreken in Amsterdam voor de voorstelling ‘Het Fioretti-project’: een verhaal dat 'ligt tussen de realiteit van een gesloten psychiatrie en de fantasie van kinderen én makers'.

31-10-2014 Web only

Burgemeester Midden-Drenthe stapt op

Jan Broertjes stopt als burgermeester van Midden-Drenthe. Hij weigerde een tweede termijn door een vertrouwenskwestie als burgemeester. Dit nadat een meerderheid in de raad zijn geloofwaardigheid en integriteit in twijfel trok.

31-10-2014 Radio

Amsterdam en Rotterdam lijnrecht tegenover elkaar

Amsterdam en Rotterdam staan lijnrecht tegenover elkaar in de aanpak van armoede. Waar er in Amsterdam 20 miljoen per jaar bij wordt betaald, wordt er in Rotterdam juist 20 miljoen euro bezuinigd. 

31-10-2014 Radio

Yoeri Albrecht tien jaar na de moord op Van Gogh

Aanstaande zondag is het precies tien jaar geleden dat columnist en filmmaker Theo van Gogh midden op straat in Amsterdam werd vermoord door Mohammed B.

31-10-2014 Radio

'Maak pesten strafbaar'

Veel mensen vinden dat pesten in zware gevallen strafbaar moet kunnen zijn. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 26.000 leden van het Opiniepanel. Zeven op de tien respondenten (71%) vinden dat de wettelijke mogelijkheden om pesten strafbaar te stellen verruimd moeten worden.

30-10-2014 Radio en TV

'Woningcorporaties aan banden en strenger toezicht'

De parlementaire enquêtecommissie die onderzocht heeft wat er mis is gegaan in de corporatiesector is snoeihard: in het rapport 'Ver van Huis' concludeert de commissie dat woningcorporaties kleiner moeten worden, zich beperken tot hun eigenlijke taak en zich niet meer met commerciële nevenactiviteiten bezighouden. 

30-10-2014 Radio

Van hooligan tot knuffelbeer

Henk Bres groeide uit van voetbalhooligan tot Bekende Nederlander. Tussendoor genoot hij van een uitkering, runde een cokehandel, een sexclub en een zonnebankstudio. Intussen werd de geboren en getogen Hagenees de media-knuffelbeer van Nederland.

30-10-2014 Radio

Lesgeven aan asielkinderen

Met de grote stroom asielzoekers uit Syrië en andere landen, neemt ook het aantal asielkinderen in ons land toe. In 2012 verbleven er 1.500 kinderen in asielzoekerscenta. En dat aantal is nu naar schatting meer dan verdubbeld. 

30-10-2014 Radio

Welkom in Kwintsheul: naar school

Asielzoekerscentra stromen vol met vluchtelingen uit Syrië. Uiteindelijk krijgen bijna alle Syriërs een verblijfsvergunning en dan wordt het tijd voor een eigen huis. Hoe vergaat het ze als nieuwelingen in Nederland?

30-10-2014 TV

Halloween, niet alleen feest

Skeletten, spoken en zombies , ze dolen al dagen door de Nederlandse gemeentes en maken zich op voor de nachtelijke feesten op allerheiligen. Werd Halloween lange tijd niet of slechts mondjesmaat in Nederland gevierd, de laatste jaren zijn de pompoenen en griezelkostuums niet aan te slepen. 

30-10-2014 Radio

Update Ocean Race: de laatste mijlen

Het eerste deel van de Volvo Ocean Race nadert zijn ontknoping. De zeilers zetten alles op alles om als eerste in Kaapstad aan te komen. Stefan Coppers van Team Brunel praat ons bij over de afgelopen week, want het voedsel aan boord raakt langzaam maar zeker op. Bereiken ze op tijd de Zuid-Afrikaanse haven en doen ze dat als eerste?

30-10-2014 Radio

Opa en oma veilig op de fiets

Nederland is een fietsland. We worden steeds ouder en blijven ook steeds langer op de fiets zitten. Dat is niet altijd veilig. Er gebeuren steeds meer ongelukken met de fiets, voornamelijk bij oudere fietsers. 

30-10-2014 Radio

Ik neem je mee: Beatrice van der Poel

Iedere week neemt verslaggever Mischa Blok iemand mee op sleeptouw. Vandaag bekijkt ze samen met singer-songwriter Beatrice van der Poel de film '20.000 days on earth' die vandaag in premiere gaat.

29-10-2014 Radio

Website moet inwoners Java-eiland bij elkaar brengen

Er is niet zoiets als een buurtcentrum of andere ontmoetingsplek. Maar op het Amsterdamse Java-eiland blijkt er wel een grote behoefte aan contact met de buren. 

29-10-2014 Radio en TV

Leider Taskforce Chroom-6 onder vuur

De persoon die door Defensie is aangesteld een onderzoek te leiden naar het gebruik van kankerverwekkende stoffen blijkt jarenlang als leidinggevende klachten erover te hebben genegeerd. Oud-medewerkers van Defensie zijn verbijsterd dat oud-luchtmachtcommandant Freek Groen is gekozen tot leider van de Taskforce die de problemen met de kankerverwekkende chroom-6 verf moet aanpakken.

29-10-2014 Radio

Autonieuws: regen en zon op de TomTom

TomTom gaat rekening houden met het weer.  Dit betekent dat er bij de routebereking niet alleen wordt gekeken naar files, maar ook naar bijvoorbeeld hevige regen of sneeuw op de gekozen route. 

 

29-10-2014 Radio

Warmtesensoren om wildaanrijdingen te voorkomen

Iedereen kent de waarschuwingsborden met een hert langs de weg. Toch zijn ze weinig effectief. Alleen al in Brabant worden jaarlijks zo’n 1000 herten, zwijnen en ander wild aangereden. 

Vorige 1 2 3 4 ... 289