Huiseigenaren Houten eisen compensatie voor windmolens

Huiseigenaren in Houten dienen een miljoenenclaim in bij de gemeente na de plaatsing van een windmolenpark vlakbij hun huizen. De molens zouden zorgen voor een waardedaling van 50.000 euro per huis.      

Tientallen huiseigenaren ondernemen actie tegen de gemeente, meldt Trouw vandaag. Niet eerder werd een gemeente door zoveel bewoners tegelijk aangeklaagd voor het plaatsen van windmolens. Het bundelen van de schadeclaims is een idee van het Planschade Instituut, dat zich sinds kort  bezighoudt met de overlast van windmolens. De juristen krijgen alleen bij toewijziging van de schadeclaims uitbetaald. 

De schade door waardedaling wordt op drie miljoen euro geschat. Bewoners willen daarvoor compensatie. Maar ook Vereniging Eigen Huis wil een antwoord op de vraag wie bij de bouw van windmolens de waardedaling opvangt.

De bewoners vinden ook dat de windmolens hun uitzicht verpesten en het lage gebrom dat te horen is zou zorgen voor gezondheidsklachten.

In EenVandaag een gesprek met bewoner Maurice Bakker van actiegroep GiGaWiek en met Chris Westra, deskundige op het gebied van windenergie.

Gezondheidsklachten
De komst van windmolens zorgt vaker voor onrust onder bewoners. Kijk een eerdere reportage over een windmolenpark in de Noord-Oostpolder hieronder terug. De Amerikaanse radioloog Michael Nissenbaum waarschuwde eerder in EenVandaag voor de problemen bij plaatsing van windmolens te dichtbij huizen.,
 

sitestat

 

0 reacties
Wil je ook reageren ga dan naar Facebook