Tijdens een debat op de Jordaanse tv-zender 7 Stars waren twee studiogasten het in die mate oneens met elkaar dat ze de hele studio afbraken. Het gesprek ging over het conflict in Syrië.

Het gesprek tussen de twee journalisten werd steeds feller. De presentator probeert de discussie nog enigszins te redden, maar al snel is het hek van de dam. Beide heren schakelen namelijk de tafel in om hun verbaal conflict te beslechten. Studiopersoneel grijpt in om de rel te beëindigen.

#yolanthetweet

Met een prachtige foto van een parelwit strandje en een azuurblauwe zee wilde Yolanthe Sneijder-Cabau haar volgers woensdag laten weten dat ze veilig op Ibiza is aangekomen. De foto blijkt helemaal niet op biza te zijn genomen, maar op Thailand. 

'Goedemorgen prachtig eilandje. Terug op Ibiza voor familiebusiness. Dikke kus voor jou', schrijft de presentatrice bij de foto. Op het bootje dat in de zee dobbert, prijkt echter de vlag van Thailand. Het plaatje blijkt te zijn genomen op het wereldberoemde Maya Beach bij de eilandengroep Phi Phi, waar ook de film The Beach met Leonardo DiCaprio is opgenomen. Het is echter wel de eerste hit als je een foto van Ibiza zoekt op google. 

Twitter zou Twitter niet zijn als er flink de draak mee wordt gestoken. Sinds gisteren zien we dan ook verschillende foto's van wereldsteden als Berlijn, New York of Londen waarbij men meldt weer aan het werk te gaan in het prachtige Utrecht of Amsterdam. Of de meest tropische zandstranden met daarbij teksten als: het is nog wel een beetje fris hier op Ameland. En dat alles met de hashtag #yolanthetweet

Hans van Baalen

Hans van Baalen weigert de boeken te openen van een stichting waarmee hij donaties incasseerde van onder meer zakenvrouw Nina Brink. En dat wekt wantrouwen bij mensen. 

De EU-lijsttrekker van de VVD zegt transparant te zijn over de 'Stichting vrienden van Hans van Baalen', die 5 jaar bestond maar sinds enkele maanden is opgeheven. Toch houdt hij samen met het stichtingsbestuur de jaarverslagen geheim. 

Van Baalen kreeg naar eigen zeggen giften van ex-World Online-topvrouw Brink, multimiljonair Rob Thielen, honorair consul van Israël John Manheim en zakenman Antonie Dake. Het zou gaan om 18.000 euro.

Maar of dat alle donaties zijn en wat er precies met het geld is gebeurd, valt echter niet te controleren. 'We hebben geen publicatieplicht', zegt Van Baalen. Maar waarom geheim houden als je toch niks te verbergen hebt, vraagt men zich af.

Mandela's begrafenistolk is back

Kennen jullie hem nog? De man die wereldberoemd werd als doventolk op de herdenkingsplechtigheid van Nelson Mandela, omdat hij totale wartaal uit bleek te beelden. Hij maakt nu zijn comeback in een spotje voor een app van Livelens, een platform voor sociale media. 

De tolk, die sinds zijn begrafenisoptreden in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen zit, kon met een smoes een dag 'ontsnappen' uit de instelling om het reclamefilmpje op te nemen. Dat levert wel wat kritiek op maar de baas van Livelens vindt niet dat hij 'misbruik' maakt van de schizofrene man. 'Hij kreeg geld voor het spotje. Dit is een verhaal met een happy end na zijn optreden op de begrafenisplechtigheid', zo zegt hij.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.