Het was een goal om nooit te vergeten en dus werd het doelpunt van Van Persie uiteraard ook op social media vereeuwigd. Een snoekduik á la Van Persie imiteren is wereldwijd trending onder de hashtag #Persieing.

Remco van Buren bedacht de hashtag en wakkerde de hype aan.

We kunnen niet genoeg van die goal krijgen, Vine-video's, zelfs een compilatie van Jack van Gelder's commentaar op de wedstrijd is een hype:

Wie overigens dacht dat de goal van Van Persie uniek is, heeft het mis. 80 jaar geleden werd hij al gemaakt in het Nederlands elftal, door Bep Bakhuysen. Sindsdien staat deze koptechniek bekend als kopbal a la Bakhuysen. Destijds ging het in een wedstrijd tegen België in het Olympisch Stadion ook om een 1-1- gelijkmaker.

Schumi uit coma

Veel mensen konden het niet geloven, maar het is echt waar; Formule 1 coureur Michael Schumacher is vandaag ontwaakt uit zijn coma waar hij sinds eind december al in lag. Hij kan weer stemmen horen en reageren op aanrakingen.

Op Twitter hebben sommigen er ook een verklaring voor; Schumi zou zijn ontwaakt om de wedstrijd van de Mannschaft vanavond te kunnen kijken. Eerder gaven de voetballers van bondscoach Joachim Löw al aan dat ze voor Schumacher wereldkampioen wilden worden.

"Hij kan er dit WK helaas niet bij zijn", aldus Lukas Podolski, een goede vriend van de coureur. "Ik heb het over Michael Schumacher. Hij is volledig weg van voetbal. Wij, ik en de Duitse voetbalbond, willen hem en zijn familie graag veel kracht toewensen. We hopen dat hij snel ter been komt. Wie weet kan hij zelfs nog wel een wedstrijd van ons bekijken. Als wij die wereldtitel winnen, heeft Schumi ons zeker geholpen."

Schumi kwam eind december ten val tijdens een skitrip en liep daarbij een schedeltrauma op. Hij moest twee operaties ondergaan. Na een lange periode zonder echte verbeteringen in de conditie van de Duitser constateerden de doktoren in april licht herstel. Vervolgens werd een procedure ingezet om de oud-coureur langzaamaan weer te laten ontwaken.

Vaker SOA door datingapps

Van alle gevaren die er kunnen kleven aan het gebruik van een datingapp, is er nu een nieuwe die we kunnen toevoegen. Mannen die hun bedpartner ontmoeten via een datingapp lopen een aanzienlijk groter risico op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's) dan mannen die hun partner persoonlijk ontmoeten.

Digitale daters hebben maar liefst 25 procent meer kans op gonorroe en 37 procent meer kans op chlamydia. Dat blijkt uit een nieuwe studie onder ruim 7000 homo- en biseksuele mannen, gepubliceerd in het tijdschrift Sexually Transmitted Infections. Gek genoeg lijkt er geen verschil tussen de groepen als het gaat om syfilis of HIV.

Onderzoeker Matt Beymer: ''Technologie heeft veel voordelen, maar ook bepaalde risico's. We willen toch wel graag dat homo- en biseksuele mannen op de hoogte zijn van het potentiële risico dat ze lopen wanneer ze zich via apps als Grindr in de datingwereld storten.''

Het onderzoek werd gedaan via een SOA-testcentrum in Los Angeles, dus hij wellicht gelden de resultaten niet voor mannen in andere steden. Toch benadrukt de wetenschapper dat de uitkomsten aantonen dat hoewel de apps het vinden van bedpartners wellicht makkelijker maken, ze ook 'onbedoeld een netwerk kunnen creeëren van mensen die een hoger risico lopen op een soa'.

Tegenover de Huffington Post legt Beymer uit: ''Ons doel is niet om deze apps te stigmatiseren, we willen gewoon graag dat homo- en biseksuele mannen zorgvuldig en veilig de liefde bedrijven.''

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.