Facebook is uit, het imago van Facebook is buitengewoon slecht. Toch zit iedereen erop, wegens gebrek aan een alternatief. Maar nu is er Ello en dat gaat als een lopend vuurtje. 

Ello is, net als Facebook, en vroeger Hyves, een sociaal media platform, je kan er berichten over wat je aan het doen bent, foto's en filmpjes posten en filmpjes van katten en kinderen bekijken. Tot zover niets nieuws onder de zon. Maar de slogan van Ello is: "YOU ARE NOT a Product!" Ello doet niet aan reclame en zal nooit je gegevens aan derden geven. Het is een groot succes: 31.000 nieuwe gebruikers per uur. Van het weekend ging de site af en toe zelfs even op zwart. CNN ziet het wel zitten met Ello:

Haaksbergen

BigFoot of monstertrucks horen niet te stunten als het publiek alleen door dranghekken wordt beschermd. Dat wordt duidelijk als je de tweets leest van mensen die het kunnen weten: 'Het publiek mag bij een monstertruck evenement nooit rondom de arena staan, er moet aan twee kanten vrije ruimte zijn.'

Er zijn duidelijke regels van de internationale federatie van monstertruck evenementen. Maar de organisator heeft laten weten dat hij niet op de hoogte was van die regels. Dat levert verontwaardigde tweets op:

IS

De Nederlandse Jihadist Muhajiri Shaam, alias Aboe Mohammed, bekend van zijn oproep om 'desnoods een sterke, stevige daad tegen de Nederlandse overheid te verrichten', twittert er op los. Van 200 naar 1700 volgers in een paar dagen. Hij is van Al Nusra, dat is een strijdgroep in Syrie die zelf zegt niks met IS te maken te hebben, ik vroeg hem wat hij van IS vindt en of hij het erg vindt om ermee op 1 hoop te worden gegooid. Hij twitterde van alles terug maar geen concreet antwoord op de vraag.

Als u vragen hebt voor de man die ervoor zorgde dat Nederlandse soldaten in burger moeten reizen, stuur ze naar de redactie, wie weet komt er een antwoord.

Urk 

Op het voormalige eiland Urk, de plaats van hardwerkende vissers is men in de ban van een twitteraar die illegale vuurwerkshows verzorgt. Met grote regelmaat, sinds een paar weken, wordt het dorp opgeschrikt door mortieren, sierpijlen en kanonslagen. Niemand weet wie er achter zit, maar @vuurwerkshow10 kondigt haar shows van te voren aan:

Wel de locatie, niet het tijdstip. De politie surveilleert extra maar heeft het lastig: je moet iemand op heterdaad betrappen om hem of haar te kunnen vervolgen voor het afsteken van vuurwerk. de filmpjes worden gretig gedeeld, veel inwoners van Urk zijn er chagrijnig van want om een of ander reden is men nogal gesteld op de Zondagsrust op het voormalige eiland.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.