Na het enorme succes van de IceBucketChallenge als online marketingcampagne voor bestrijding van de ziekte ALS, is het wachten op de volgende goede doelenklapper. In Groot-Britannië is een campagne van Unicef voorzichtig een hit aan het worden.

Met #WakeUpCall plaatsen mensen massaal selfies van het moment dat ze wakker worden. De regel is: wakker worden en meteen een foto van jezelf nemen. Bij de één pakt dit uiteraard iets beter uit dan bij de ander. Topmodel Naomi Cambell wordt bijvoorbeeld perfect opgemaakt en gestyled wakker, zo blijkt uit haar WakeUpCall Selfie.

En je zou het bijna vergeten maar het gaat allemaal om de vergeten kinderen in Syrië. Unicef wil dat mensen 'wakker worden' en naast een foto plaatsen ook geld doneren. 

Unicef België heeft de campagne inmiddels overgenomen, maar Unicef Nederland is nog niet wakker. Ik plaatste vanochtend een WakeUpCall selfie en richtte hem aan @UnicefNL maar heb niks teruggehoord op mijn vraag waar ik het geld naartoe kan overmaken. 

#uitjebolvoorebola

Intussen blijken ze op de redactie van het televisieprogramma EditieNL ook te hebben gebrainstormd over een social media-actie voor ebola. Dat kun je opmaken uit een tweet van EditieNL verslaggever Steven Schoppert.

Hij vindt dat ebola wel een "viral" (....) kan gebruiken. Hij lanceert daarom #uitjebolvoorebola. Omdat iedereen zijn tweet nogal smakeloos vindt is zijn foto de enige die je aantreft op twitter met die hashtag.

Van Gaal in 't Engels: 'that's different cook'

We hebben weer een 'Louis-van-Gaaltje'. Je weet wel: een letterlijk vertaalde Nederlandse uitdrukking van onze voetbalcoach. Zo zei hij vier jaar geleden in Duitsland in zijn Bayern München tijd: 'Der Tod oder die Gladiolen', een uitdrukking die de Duitsers nog niet kenden. Ook liet hij hen weten hoe hij slaapt met zijn vrouw: 'Ich bin warmblütig, wir schlafen immer Löffel an Löffel', om te benadrukken dat hij altijd lepeltje-lepeltje slaapt.

Maar Van Gaal zit nu bij Manchester United en moet het nu dus in het Engels doen. Gelukkig stelt hij ons niet teleur. Want gisteren introduceerde hij daar ook een Nederlandse uitdrukking. Over de tegenstander, West Bromwich Albion zei hij: 'Different cook, as we say in the Netherlands'. Toen niet begrijpende ogen hem aanstaarden probeerde hij het nog eens: 'different biscuit'? Toen ook dat niet aansloeg besloot hij toch maar met; 'different level'.

Ja, Louis, dat Engels, dat is inderdaad 'andere kuche'.

Gandalf waarschuwt leerlingen

Sir Ian McKellen, beter bekend als tovenaar Gandalf uit The Lord of the Rings, heeft een belangrijke boodschap voor eindexamenleerlingen. Tijdens een bezoek van de acteur vorige week aan een school in Somerset gaf hij leerlingen een tip voor hun examens. En om deze boodschap wat kracht bij te zetten kroop hij een paar seconden in de huid van zijn bekende tovenaarskarakter. Hij gebruikte een tekst die Gandalf gebruikte op een brug tegen Balrog. 

If you don't revise properly.... YOU SHALL NOT PASS!

 

Margarita en De Roy van Zuydewijn hebben weer ruzie

Het lijkt wel 2003, want Prinses Margarita is trending! Waar haar ex-man Edwin de Roy van Zuydewijn nog tijdenlang het nieuws beheerste was ze zelf bijna niet in de media.

Tot twee weken geleden, toen er ineens een interview met Margarita verscheen in Weekblad Privé. Hierin sprak ze ook over haar huwelijk met De Roy van Zuydewijn. Ze zei ondermeer dat ze door hem bijna in de schuldsanering was beland en dat ze een deel van zijn schulden heeft moeten betalen. 

Dat viel niet lekker bij De Roy van Zuydewijn, die nu via bij de advocaat van Margarita om opheldering vraagt, blijkt uit een brief die NRC Handelsblad in bezit heeft. De Roy kan zich namelijk helemaal niet herinneren dat Margarita zijn schulden betaald heeft en wil dan nu ook bewijs zien. 

Nou prima, zou je denken, Margarita komt met bewijs of ze zegt dat ze het niet zo gezegd heeft en de kous is af. Maar nee. In plaats van die ene quote te ontkennen, ontkent Margarita doodleuk het hele interview. Het interview bestaat niet, het heeft 'nooit plaatsgevonden', aldus Margarita vandaag. Volgens Privé is dit onzin. Zij laten weten de prinses wel degelijk gesproken te hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd.