Trending: Zwarte lijst voor journalisten van Defensie

Bestaat hij nu wel of niet? De Zwarte Lijst voor journalisten van het Ministerie van Defensie waarover een defensiemedewerker rept in een interne mail.

'Nee', zegt de woordvoerster van de Minister op Twitter. Sacha Louwhoff twittert in reactie op iemand die zegt benieuwd te zijn naar de Zwarte Lijst:

@Natalie_Kabul @eenvandaag Ik ook! Want hij bestaat namelijk niet.

— Sascha Louwhoff (@Sascha_Louwhoff) April 16, 2015

 

Zelfs Minister Hennis twittert uiteindelijk:

@eenvandaag Er is geen zwarte lijst.

— Jeanine Hennis (@JeanineHennis) April 16, 2015

 

Harald Doornbos wil graag weten of het ministerie de lijst openbaar gaat maken:

Gaat MinDef die lijst bekendmaken? --> Min van Defensie hanteert Zwarte Lijst voor journalisten, meldt @eenvandaag >> http://t.co/c1cgrVHd7A

— Harald Doornbos (@HaraldDoornbos) April 16, 2015

 

Toch zien sommigen ook voordelen in zo’n lijst. Sandra Stork twittert:

@HaraldDoornbos @eenvandaag hoe cool voor een #journalist om op die lijst te staan, mooier nog dan de #Tegel #Award

— Sandra Stork (@Sandra_Stork) April 16, 2015 

 

Netflix rukt op: 1 op de 3 Amerikaanse huishoudens heeft een account

Terwijl de NPO zich druk maakt over teveel websites, halen online streaming diensten als Netflix de old school TV genadeloos in. Zelf programma’s kijken wanneer jij dat wilt, dat is het nieuwe TV kijken.

Uit nieuwe cijfers blijkt dat één op de drie Amerikaanse huishoudens inmiddels een Netflix account heeft. In een brief aan investeerders zegt Netflix dat er in de VS 40 miljoen mensen een account hebben. Amerika is daarmee nog steeds de grootste afzetmarkt.

Buiten de VS hebben in totaal 20 miljoen mensen een account, waarmee Netflix in totaal dus 60 miljoen klanten heeft. Volgens Netflix CEO Reed Hastings is het duidelijk dat in de komende 20 jaar internet TV de normale TV heeft vervangen.

 

Open brief aan de paus? Hou dan je telefoon in de gaten

Als je een open brief aan de Paus schrijft, of zelfs een column, kun je maar beter je telefoon in de gaten houden. Hij belt je er namelijk gewoon over op. Althans, voor de tweede keer heeft Paus Franciscus iemand gebeld over een gepubliceerd stuk.

Een Argentijnse journalist (Alfredo Lueco) zegt te zijn gebeld door de paus naar aanleiding van een column die hij schreef. Zijn column ging over mensen die de paus gebruiken voor goede PR door met hem op de foto te gaan. De Paus belde hem op en was blijkbaar overtuigend, want aan het eind van het gesprek leerde hij de journalist bidden.

Zoals gezegd, het is niet de eerste keer dat de paus dit doet. Eerder belde hij al een vrouw die abortus pleegde, een groep nonnen, een gescheiden vrouw in Argentinië en de ouders van de door IS vermoorde James Foley.

Het Vaticaan maakt zich volgens CNN inmiddels zorgen over de vele telefoontjes.

 

32 dollar om alleen al het restaurant binnen te komen in het nieuwe WTC

New Yorkers zijn boos. Want om van het uitzicht te genieten vanaf de Freedom Tower, het nieuwe World Trade Center, moet je 32 dollar betalen. Ook als je alleen in het restaurant wilt eten moet je zo’n kaartje kopen.

Je krijgt voor die 32 dollar verder geen eten of zelfs maar een drankje. Het is de entree voor One World Observatory, een drie verdiepingen tellend complex waar je van het uitzicht kunt genieten en dus kunt eten en winkelen. Tegen betaling dus.

De Freedom Tower opent 29 mei de deuren.

Maar omwonenden zijn boos, volgens de New York post. “We hebben de afgelopen jaren al genoeg te stellen gehad, het is wel erg veel gevraagd om van een uitzicht te mogen genieten of een drankje te doen”.

0 reacties
Wil je ook reageren ga dan naar Facebook