Gerard Cox mocht vandaag in de Volkskrant uitleg geven over zijn vermeende racisme. Hij had namelijk in een voorstelling de tekst ‘na na na’ gezongen en daarbij gezegd dat hij ‘het extra makkelijk maakte voor de allochtonen’. 

Hierop schreef 'Fatima Dakmar' een boze brief, waarna Cox nu in een column van Margriet Oostveen zijn verhaal mag doen. Hij stelt dat hij niet racistisch is maar dat hij het ‘verdomt om eventjes weggezet te worden als een blanke boze ouwe racist'.

Neil Young boos op Donald Trump

Donald Trump is al de hele dag een veelbesproken onderwerp van gesprek op Twitter. Vanwege zijn kandidaatstelling natuurlijk voor het presidentschap. Maar over die aankondiging is nu gedoe. Niet alleen om de teksten die hij uitsprak, maar het ging al verkeerd bij zijn binnenkomst. Dat deed hij op de gitaartonen van ‘Rocking in the Free World’ van Neil Young. Maar die is daar niet blij mee. Hij stelt dat Trump geen toestemming had om zijn nummer te gebruiken.

Het is dan ook een opvallende keuze van Trump, want Young is linkser dan links en in het bewuste nummer gaat het zelfs over het gevaar van milieuvervuiling. Trump ontkent klimaatverandering door menselijk toedoen en wil dat er meer olie opgepompt wordt.

Ook over het kapsel van Trump wordt veel getwitterd. Time Magazine twittert hoe je jezelf zo’n kapsel kunt aanmeten.

Aanstaande ouders kondigen zwangerschap aan met Britney Spears medley

Normaal vertellen dat je zwanger er bent is er tegenwoordig niet meer bij. Het internet staat vol ludieke aankondigingsfilmpjes en ze worden steeds gekker. Neem nou dit stel uit Amerika. Jerrad and Machel Green namen een compilatie op van Britney Spears nummers, waar ze een eigen tekst op hebben geschreven. ‘Oops, I did it again, wordt bijvoorbeeld omgedoopt in ‘Pregnant again’. Als aankondiging van hun tweede kind op komst; een meisje.

 

Vloeken op Whatsapp: Boete van 68000 dollar

In de Verenigde Arabische Emiraten kun je maar beter niet vloeken, zelfs niet in een WhatsAppberichtje. Er is nu een nieuwe wet aangenomen die het mogelijk maakt je een boete te geven van 68000 dollar, naar aanleiding van een rechtszaak waar een man 800 dollar boete kreeg voor het vloeken via WhatsApp.

Hij had dat tegen een collega gedaan, die daarop naar de rechter was gestapt. De rechter gaf hem die boete, waarover vervolgens discussie ontstond omdat men hem te laag vond. Daarop is nu dus een nieuwe wet aangenomen met een veel hogere boete. Autoriteiten waarschuwen dat het gebruiken van de middelvinger emoji ook onder deze wetgeving valt.