ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van za 25 okt 2014
Uitzending van 25 oktober 2014
Radio uitzending van vr 24 okt 2014

Buitenland

Buitenland

25-10-2014 TV

Bootvluchtelingen; probleem van Italiƫ of de EU?

Het Italiaanse eilandje Lampedusa wordt al jaren overstroomd door bootvluchtelingen uit Syrië en Libië en Egypte. Veel mensen wagen de levensgevaarlijke overtocht in krakkemikkige bootjes, maar overleven het niet.

23-10-2014 Radio en TV 9

Aanslag Canada: ook dreiging Nederland?

De man die gisteren in Canada voor een overheidsgebouw een militair doodschoot, is de tot de Islam bekeerde Canadees Michael Zehaf-Bibeau. De aanslag was de tweede in minder dan drie dagen tijd. Maandag werd, ook in Ottawa, een 53-jarige militair doodgereden door een geradicaliseerde moslim. Is de dreiging van eenlingen reëler dan van terreurorganisaties?

23-10-2014 TV 26

Hulpgoederen Haiyan-slachtoffers nooit aangekomen

Bijna een jaar nadat tyfoon Haiyan duizenden slachtoffers maakte, zijn tonnen aan eten, kleding en huishoudelijke spullen nooit aangekomen. 600 kuub aan hulpgoederen staan nog altijd vast in de havens van de Filipijnen. Bureaucratie, corruptie en lokale wetten frustreren volgens particuliere organisaties de doorvoer.

23-10-2014 Radio

Abdullah Kamara in Liberia

Abdullah Kamara, voorzitter van hulporganisatie Netlib, is maandag vetrokken naar Liberia. Ondanks veel ebola-angst wilde Kamara toch iets doen voor het land waar hij is geboren. Radio EenVandaag volgt hem tijdens zijn verblijf in Liberia.

23-10-2014 Web only

Gamergate: Female gamers threatened

They get death threats, they are being stalked and sometimes they even have to leave their homes because of the threats. Women in the gaming industry have to deal with heavy intimidations. The reason is the current discussion about the role women play in games.

22-10-2014 TV

Mysterieuze duikboot teistert Zweden

Ooggetuigen hebben alweer een mysterieuze duikboot gezien voor de kust van Stockholm. De Zweedse marine zoekt nu al dagen met man en macht naar de buitenlandse onderzeeër, die in nood zou zijn. Tot nu toe hebben ze nog niets gevonden.

22-10-2014 Radio

Bondgenootschap VS-Hongarije onder druk

De Verenigde Staten zetten hun bondgenootschap met Hongarije op het spel. Zes hooggeplaatste ambtenaren zijn namelijk de toegang tot Amerika ontzegd. Officieel wegens een corruptiezaak.

22-10-2014 TV

Militair gedood bij aanslag Canada

In de Canadese hoofdstad Ottawa is op dit moment een politiemacht bezig met de jacht op terroristen die eerder vandaag aanslagen in de stad pleegden.

20-10-2014 Radio

Ex-nazi's kregen geld voor vertrek uit VS

Tientallen van oorlogsmisdaden verdachte ex-nazi's zijn in de VS met een soort van bijstandsuitkering omgekocht om het land te verlaten. 

20-10-2014 Radio

Terug naar Liberia

Verslaggever Mischa Blok volgt vandaag de Liberiaanse Nederlander Abdullah Kamara. Hij maakt zich klaar om te vertrekken naar Liberia, dat zwaar getroffen is door ebola.

18-10-2014 TV 18

Sabrina's weg naar IS

Wie zijn de mensen die een zomaar hun huis, hun baan en hun familie opgeven, om op goed geluk met het hele gezin op 'jihad’ te vertrekken? Twee Franse journalisten komen zo'n gezin op het spoor.

17-10-2014 TV

Tentoonstelling: geheimen van de geisha ontrafeld

Witgeschminkte gezichten, rood gestifte lippen en de prachtigste kimono’s. De geisha spreekt ook in het Westen al eeuwen tot de verbeelding, als inspiratiebron voor beeldend kunstenaars, modeontwerpers, schrijvers en filmregisseurs. 

17-10-2014 Blog 14

Ebola: angst voor de hoestende passagier

Op vliegvelden wereldwijd worden steeds meer maatregelen getroffen om de dodelijke ziekte ebola op te sporen. De angst dat het virus zich wereldwijd verspreidt via het vliegverkeer zit er goed in. Zeker nu er ook in Amerika meerdere gevallen van ebola zijn ontdekt.

16-10-2014 Radio

Frankrijk in het slop

Frankrijk toonde zich deze week opnieuw het stoutste jongetje van de klas. De Franse minister van financien, Michel Sapin, heeft nog geen definitieve begroting voor volgend jaar klaar. Dat terwijl ze er in Brussel eigenlijk gisteren al op rekenden. 

15-10-2014 Radio

Wat beweegt Jihadbruiden om af te reizen?

Ze zijn vaak nog geen 20 jaar oud, laten huis en haard achter om naar het kalifaat te gaan en huwen daar met een strijder van de Islamitische Staat. Jihadbruiden, ook in Nederland kennen we het fenomeen. 

14-10-2014 Radio 17

Tussentijdse verkiezingen VS, Obama onder vuur

Gaat Obama zijn laatste twee jaar in als een vleugellamme president? Over exact drie weken staan tussentijdse verkiezingen op het programma. 

13-10-2014 Radio

Stakingen ebola-verpleegkundigen in Liberia

Liberia houdt vandaag zijn hart vast. Verpleegkundigen in het door ebola geteisterde land willen het werk neerleggen. Ze eisen een extra vergoeding voor het behandelen van risicopatiënten.

13-10-2014 Radio

Kanttekeningen bij berichtgeving IS

Met z'n allen kijken naar bombardementen op Kobani, de grensstad van Syrië en Turkije, waar IS strijdt tegen de Koerden. De heuvel van waarop de pers verslag doet van de bombardementen wordt door diezelfde verslaggevers inmiddels de ‘Hill of Shame’ genoemd.

11-10-2014 TV

Vredestroepen Mali doelwit van extreem geweld

Het geweld tegen VN-troepen in Mali is in de afgelopen maanden explosief toegenomen. Sinds juni van dit jaar wordt de ene na de andere aanslag gepleegd op soldaten en kampen van MINUSMA.

10-10-2014 Radio 28

Gaat Turkije meevechten tegen IS?

De strijd om de Syrische stad Kobani gaat door. Vannacht waren er opnieuw Amerikaanse bombardementen op stellingen van IS. De VS proberen Turkije over te halen zich in de strijd te mengen. Wat gaat het land doen?

Vorige 1 2 3 4 ... 129