ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van do 30 okt 2014
Uitzending van 30 oktober 2014
Radio uitzending van vr 31 okt 2014

Buitenland

Buitenland

31-10-2014 Radio

Benjamin Herman over 200 jaar saxofoon

De uitvinder van de saxofoon, de Belg Adolphe Sax, werd deze week 200 jaar geleden geboren.

29-10-2014 Radio

Wie zijn de Koerdische strijders tegen IS?

Weten we hier eigenlijk wel wie we steunen in de strijd tegen IS? Wie zijn de Koerdische strijders? De Koerden vechten in Syrië en Irak tegen de terroristische groepering, maar IS-gevangenen, daar horen we weinig over. 

28-10-2014 Radio en TV

Frankrijk in de ban van horrorclowns

Zuid-Frankrijk is in de ban van de horrorclown: mensen die zich verkleden als clown jagen 's nachts mensen de stuipen in het lijf door ze vanuit het donker aan te vallen. Het begon als een grap, maar sloeg om in geweld. In Montpellier werd iemand mishandeld met een ijzeren staaf. 

28-10-2014 Radio

Spinnerijen in India

Uit een vandaag verschenen rapport van Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) blijkt dat er bij spinnerijen in India meisjes onder dwang werken. 

28-10-2014 Radio

Hendrik Geeraert: held van Belgiƫ

Hendrik Geeraert is in België een held. De schipper zorgde tijdens de Eerste Wereldoorlog voor de onderwaterzetting van de Ijzervlakte, waardoor een klein stuk van België onbezet bleef. 

28-10-2014 Radio

Nazi's gebruikt als spionnen

Dat Rusland en de Verenigde Staten in de Koude Oorlog ver gingen om elkaar af te troeven is bekend. Maar zelfs vandaag, ruim zestig jaar later, komen er nog steeds smeuïge verhalen naar buiten. 

27-10-2014 Radio

Theater in Teheran

Theater in Teheran, het is erg populair ondanks dat de dictatuur niet alles toelaat. 

27-10-2014 Radio

Cuba en de VS tegen ebola

Als er één land is dat massaal inzet op het bestrijden van Ebola is het wel Cuba. Waarom eigenlijk? 

25-10-2014 TV

Bootvluchtelingen; probleem van Italiƫ of de EU?

Het Italiaanse eilandje Lampedusa wordt al jaren overstroomd door bootvluchtelingen uit Syrië en Libië en Egypte. Veel mensen wagen de levensgevaarlijke overtocht in krakkemikkige bootjes, maar overleven het niet.

23-10-2014 Radio en TV 8

Aanslag Canada: ook dreiging Nederland?

De man die gisteren in Canada voor een overheidsgebouw een militair doodschoot, is de tot de Islam bekeerde Canadees Michael Zehaf-Bibeau. De aanslag was de tweede in minder dan drie dagen tijd. Maandag werd, ook in Ottawa, een 53-jarige militair doodgereden door een geradicaliseerde moslim. Is de dreiging van eenlingen reëler dan van terreurorganisaties?

23-10-2014 TV 30

Hulpgoederen Haiyan-slachtoffers nooit aangekomen

Bijna een jaar nadat tyfoon Haiyan duizenden slachtoffers maakte, zijn tonnen aan eten, kleding en huishoudelijke spullen nooit aangekomen. 600 kuub aan hulpgoederen staan nog altijd vast in de havens van de Filipijnen. Bureaucratie, corruptie en lokale wetten frustreren volgens particuliere organisaties de doorvoer.

23-10-2014 Radio

Abdullah Kamara in Liberia

Abdullah Kamara, voorzitter van hulporganisatie Netlib, is maandag vetrokken naar Liberia. Ondanks veel ebola-angst wilde Kamara toch iets doen voor het land waar hij is geboren. Radio EenVandaag volgt hem tijdens zijn verblijf in Liberia.

23-10-2014 Web only 75

Gamergate: Female gamers threatened

They get death threats, they are being stalked and sometimes they even have to leave their homes because of the threats. Women in the gaming industry have to deal with heavy intimidations. The reason is the current discussion about the role women play in games.

22-10-2014 TV

Mysterieuze duikboot teistert Zweden

Ooggetuigen hebben alweer een mysterieuze duikboot gezien voor de kust van Stockholm. De Zweedse marine zoekt nu al dagen met man en macht naar de buitenlandse onderzeeër, die in nood zou zijn. Tot nu toe hebben ze nog niets gevonden.

22-10-2014 Radio

Bondgenootschap VS-Hongarije onder druk

De Verenigde Staten zetten hun bondgenootschap met Hongarije op het spel. Zes hooggeplaatste ambtenaren zijn namelijk de toegang tot Amerika ontzegd. Officieel wegens een corruptiezaak.

22-10-2014 TV

Militair gedood bij aanslag Canada

In de Canadese hoofdstad Ottawa is op dit moment een politiemacht bezig met de jacht op terroristen die eerder vandaag aanslagen in de stad pleegden.

20-10-2014 Radio

Ex-nazi's kregen geld voor vertrek uit VS

Tientallen van oorlogsmisdaden verdachte ex-nazi's zijn in de VS met een soort van bijstandsuitkering omgekocht om het land te verlaten. 

20-10-2014 Radio

Terug naar Liberia

Verslaggever Mischa Blok volgt vandaag de Liberiaanse Nederlander Abdullah Kamara. Hij maakt zich klaar om te vertrekken naar Liberia, dat zwaar getroffen is door ebola.

18-10-2014 TV 18

Sabrina's weg naar IS

Wie zijn de mensen die een zomaar hun huis, hun baan en hun familie opgeven, om op goed geluk met het hele gezin op 'jihad’ te vertrekken? Twee Franse journalisten komen zo'n gezin op het spoor.

17-10-2014 TV

Tentoonstelling: geheimen van de geisha ontrafeld

Witgeschminkte gezichten, rood gestifte lippen en de prachtigste kimono’s. De geisha spreekt ook in het Westen al eeuwen tot de verbeelding, als inspiratiebron voor beeldend kunstenaars, modeontwerpers, schrijvers en filmregisseurs. 

Vorige 1 2 3 4 ... 130