Sony heeft de film 'The Interview' geschrapt. Nadat de filmmaatschappij in november al werd gehackt door 'Guardians of Peace' is het bedrijf nu overstag gegaan met de eisen van de hackers.

Dat Sony de film heeft teruggetrokken leidt tot een stroom aan kritiek. Het is de eerste keer dat er aan een dergelijke eis van hackers wordt toegegeven.

Acteur Rob Lowe speelt mee in de film en reageert furieus:
 

Rob Lowe zegt later dat de hackers gewonnen hebben. Republikeinse senator Newt Gingrich gaat veel verder. 'Het is een oorlogsmisdaad.' 

Terreurdreiging vanuit de hackers
De hackgroep dreigde met '9/11-achtige' aanslagen als de film wel doorging. De Amerikaanse overheid denkt dat de dreigementen vanuit de Noord-Koreaanse overheid komen, aangezien er alleen wordt gevraagd om 'The Interview' terug te roepen.

De film met James Franco en Seth Rogen gaat over twee journalisten die Kim Jong-un moge interviewen en de opdracht van de CIA krijgen om de Noord-Koreaanse leider te liquideren.

Tijdens de eerste hack van Sony in november kwamen al allerlei filmfragmenten en al het email-verkeer van de directie op straat te liggen. Dit was al erg beschamend, omdat er nogal botte emails tussen zaten. 

In EenVandaag een gesprek met de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven de impact voor de filmindustrie. Ook vertelt oud-hacker en expert cybercriminaliteit Rickey Gevers over de afkomst van de dreiging. 'Alles wijst op Noord-Korea.'

Bekijk hier een trailer van de film: