Vandaag houden demonstranten in Cairo en Alexandrië een grote mars die Hosni Moebarak tot aftreden moet dwingen. EenVandaag-verslaggever Marijn Duintjer Tebbens is op het plein aanwezig en doet verslag.

Vanochtend stonden al duizenden Egyptenaren op het Tahrirplein in Caïro en naar verwachting zullen honderdduizenden Egyptenaren zich later aansluiten. Afgelopen nacht verzamelden zich de eerste demonstranten op het plein dat de afgelopen dagen het middelpunt van de protesten is geweest.

De Egyptische overheid heeft het treinverkeer in het hele land stil gelegd om te voorkomen dat demonstranten zich makkelijk kunnen aansluiten. Tevens is het internet en het mobiele verkeer platgelegd zodat de betogers geen contact met elkaar kunnen maken. Het Egyptische leger wordt vandaag voor het eerst ingezet en zou de toegangswegen naar de steden moeten blokkeren.

Miljoenenmars Egypte

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.