ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van wo 01 okt 2014
Uitzending van 1 oktober 2014
Radio uitzending van wo 01 okt 2014

Criminaliteit

Criminaliteit

26-09-2014 TV 23

'Pluk de jeugdige veelpleger'

Jeugdige criminelen ontlenen hun status aan dure spullen zoals gouden kettingen en snelle scooters. Door deze bling-bling van ze af te pakken zijn ze eerder geneigd te stoppen met crimineel gedrag. Dat blijkt uit onderzoek van hoogleraar jeugdbescherming Ido Weijers.

23-09-2014 Radio

"Vrouwen waren net zo crimineel als mannen"

Hoewel vrouwen laatste decennia een kleine opmars maken in de misdaadcijfers, zijn het vooral mannen die stelen, moorden en afpersen. Toch is dat niet altijd zo geweest. 

22-09-2014 Radio en TV

Tien jaar na de moord op Theo van Gogh

2 november is het precies tien jaar geleden dat columnist en filmmaker Theo van Gogh midden op straat werd vermoord door de moslimfundamentalist Mohammed Bouyeri. Een schok ging door Nederland. Vanavond staat Dossier EenVandaag stil bij de moord.

22-09-2014 Radio

Hoe stoppen we jonge veelplegers?

Hoe worden jongeren veelpleger? Wat zijn hun drijfveren en wat doet ze uiteindelijk stoppen? Kunnen we daar invloed op uitoefenen? Hoogleraar jeugdbescherming Ido Weijers deed onderzoek naar hoe het een bepaalde groep veelplegers is vergaan. 

19-09-2014 Radio en TV

Burgerinfiltrant over omstreden 'deals' met justitie

Politie en justitie in Limburg hebben jarenlang in het diepste geheim zaken gedaan met een criminele burgerinfiltrant, toen dat verboden was. Dat verklaart de infiltrant zelf in een exclusief interview met EenVandaag. 

18-09-2014 TV 6

Kroongetuige Fred Ros: Holleeder in het nauw

De nieuwe kroongetuige in moordproces Passage heeft mogelijk grote gevolgen voor de omvangrijke liquidatiezaak. Fred Ros, zelf veroordeeld tot dertig jaar, heeft in ruil voor strafvermindering belastende informatie afgegeven over kopstukken in de Amsterdamse onderwereld.

17-09-2014 Radio

Containerdieven voor de rechter

De rechtszaak tegen een groep containerdieven is vandaag van start gegaan in de rechtbank van Rotterdam. Bij de gewaagde diefstal werden twee containers gestolen met voor ruim 2,5 miljoen euro aan goederen. 

05-09-2014 TV 9

Kamer wil opheldering over inzet NL'se burgerinfiltrant

De inzet van een Nederlandse criminele burgerinfiltrant tegen een Belgische drugsfamilie, toen dat wettelijk niet mocht, heeft tot grote opschudding geleid in België en in de Tweede Kamer. 

04-09-2014 Radio en TV 9

Ophef over Nederlandse burgerinfiltrant in België

In een van de grootste politie-onderzoeken ooit naar de Belgische drugsmaffia, is door de Belgische en Nederlandse opsporingsdiensten jarenlang heimelijk een Nederlandse criminele burgerinfiltrant ingezet. Politie en justitie in Nederland werkten hieraan mee, terwijl de inzet van burgerinfiltranten in beide landen verboden is. Daarmee lijkt opnieuw sprake van een schandaal over opsporingsmethoden, vergelijkbaar met de beruchte IRT-affaire, onthult de Rotterdamse strafrechtadvocaat Inez Weski in EenVandaag.

'Politie over de schreef met inzet criminele infiltrant'
'Politie over de schreef met inzet criminele infiltrant'
04-09-2014 Web only

Opheldering over Nederlandse burgerinfiltrant

De Tweede Kamerfractie van D66 wil opheldering van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie over de inzet van een criminele burgerinfiltrant in een Belgisch-Nederlands onderzoek naar de Belgische drugsmaffia.

02-09-2014 Radio en TV 11

Europol: te weinig capaciteit voor 'sextortion'

Politieorganisatie Europol slaat alarm over het groeiend aantal kinderen dat slachtoffer wordt van sextortion. Seksuele afpersing via internet is een groot probleem, maar er is te weinig capaciteit om de daders te pakken. 

28-08-2014 Radio en TV 46

Leiders Haagse jihadistencel opgepakt

Politie en justitie in Den Haag hebben de belangrijkste kopstukken van de Haagse jihadistenbeweging opgepakt. Het gaat om de vermeende leider van de beweging, de 32-jarige Abu Moussa, en zijn rechterhand de 24-jarige bekeerling Abu Souhayb, bevestigt de politie. Justitie verdenkt ze van het ronselen voor de terroristische strijd in Syrie en Irak voor de terreurstaat IS.

21-08-2014 Radio

Het leukste uitje van Nederland: het gevangenismuseum

Steeds meer Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Ook Radio EenVandaag blijft thuis deze zomer. Maar wat valt er nog meer te doen, behalve de vaste uitstapjes naar de Efteling, het Rijksmuseum en de molens bij Kinderdijk? 

11-08-2014 Radio

"Meer politie nodig om drugslozingen tegen te gaan"

Een nieuwe manier van drugsafval lozen. Niet langer worden de vaten gedumpt in het bos, maar het afval wordt met giertanks uitgereden over de landbouwgrond. Dat bleek uit een reportage van EenVandaag, afgelopen zaterdag. Burgemeesters in Brabant maken zich grote zorgen en willen dat dit onderzocht wordt. We spreken met gedeputeerde Johan van den Hout.

09-08-2014 TV 28

Zwaar giftig drugsafval geloosd op boerenbedrijven

Drugsbendes hebben op verschillende Brabantse boerenbedrijven zwaar chemisch afval uit de illegale fabricage van synthetische drugs geloosd in gieropslagplaatsen. Honderden, zo niet duizenden liters chemische restproducten zijn zo in de mest terechtgekomen en uitgereden over akkers.

09-08-2014 TV

Hoe pakt de politie de drugsnetwerken aan?

Een nieuw offensief waarin rechercheteams van de zuidelijke regio’s samen optrekken moet de opmars van de drugsindustrie stuiten. EenVandaag volgde een team van de politie Zeeland West Brabant bij de jacht op drugslaboratoria en XTC-producenten. En was bij de ontmanteling van een lab door de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling. En zag dat het politieteam de explosieve groei van de criminele drugsindustrie niet kan bijbenen. Het aantal drugslabs in het zuiden is de afgelopen jaren verdubbeld en dit jaar staat de teller al op 33.

09-08-2014 TV 10

Thema-uitzending: ‘war on drugs’ in Brabant

EenVandaag dook in de wereld van de XTC-productie op het Brabantse platteland en brengt in een speciale thema-uitzending de situatie in het zuiden van het land in kaart. Onze verslaggevers gingen op pad met milieu-inspecteurs en zochten burgemeesters op in het uitgebreide buitengebied. Zij wijzen op een regionale milieuramp die zich langzaam voltrekt als gevolg van alle lozingen en dumpingen van zwaar giftig afval.

09-08-2014 Onderzoek

Zorgen in zuidelijke provincies over synthetische drugs

Twee derde van de inwoners van de provincies  Noord-Brabant, Limburg en Zeeland maken zich zorgen over aantasting van het milieu vanwege lozing van synthetische drugs. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 4111 inwoners van de zuidelijke provincies.

08-08-2014

“Drugsbendes groeien Brabant boven het hoofd"

De criminaliteit rond de omvangrijke productie van synthetische drugs groeit de autoriteiten in Brabant boven het hoofd. 

06-08-2014 Radio

Gezamenlijke aanpak hennepteelt Heerlen

In Heerlen in de provincie Limburg vallen verschillende organisaties sinds kort gezamenlijk in bij vermeende wietkwekers. Niet alleen de politie, maar ook de gemeente, belastingdienst en energieleverancier komen mee om al aan de keukentafel aansprakelijkheidsformulieren af te handelen.

Vorige 1 2 3 4 ... 36