ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van vr 24 okt 2014
Uitzending van 24 oktober 2014
Radio uitzending van vr 24 okt 2014

Criminaliteit

Criminaliteit

21-10-2014 Radio en TV 5

Kluisverklaringen kroongetuige Ros op straat

Alle kluisverklaringen van de nieuwe kroongetuige Fred Ros in liquidatieproces Passage liggen op straat. De ruim 450 pagina’s tellende biecht en de details rond de deal verschijnen in boekvorm: ‘De Ros Tapes’.

16-10-2014 Radio 18

Wiettelers Bierum wel schuldig, geen straf

Een bijzondere uitspraak vanmiddag van de Rechtbank Noord Nederland. Een man en vrouw, verdacht van illegale wietteelt, zijn schuldig verklaard, maar hebben geen straf gekregen. 

13-10-2014 TV 7

Witwassen met cadeaukaarten

Het is een willekeurige pas, Gammakaart, cadeaukaart of voetbalpas. Maar achter deze magneetstrips zitten soms enorme rekeningen. Een perfecte manier om geld wit te wassen en veilig over grenzen te krijgen.

10-10-2014 TV 9

Hoe betrouwbaar is kroongetuige Ros?

Moordmakelaar Fred Ros zet de verhoudingen in het liquidatieproces Passage op scherp door flink uit de school te klappen over zijn oude maten. Ook de rol van topcrimineel Willem Holleeder bij drie moorden ligt opnieuw onder een vergrootglas.

09-10-2014 Radio en TV 3

Nieuw onderzoek CTIVD naar moord op Van Gogh

De Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) start een nieuw onderzoek naar de moord op Theo van Gogh, dat meldt minister Plasterk in een brief aan de Tweede Kamer.

03-10-2014 TV 23

Jihadnetwerk Den Haag 'terroristische organisatie'

Een tiental leden van de jihadbeweging in de regio Den Haag wordt aangeklaagd als terroristische organisatie. Justitie heeft de groep extremistische moslims deze week officieel aangemerkt als 'criminele organisatie met een terroristisch oogmerk’. De Haagse jihadisten worden nu op dezelfde manier voor de rechter gebracht als de Hofstadgroep, tien jaar geleden.

26-09-2014 TV 22

'Pluk de jeugdige veelpleger'

Jeugdige criminelen ontlenen hun status aan dure spullen zoals gouden kettingen en snelle scooters. Door deze bling-bling van ze af te pakken zijn ze eerder geneigd te stoppen met crimineel gedrag. Dat blijkt uit onderzoek van hoogleraar jeugdbescherming Ido Weijers.

23-09-2014 Radio

"Vrouwen waren net zo crimineel als mannen"

Hoewel vrouwen laatste decennia een kleine opmars maken in de misdaadcijfers, zijn het vooral mannen die stelen, moorden en afpersen. Toch is dat niet altijd zo geweest. 

22-09-2014 Radio en TV

Tien jaar na de moord op Theo van Gogh

2 november is het precies tien jaar geleden dat columnist en filmmaker Theo van Gogh midden op straat werd vermoord door de moslimfundamentalist Mohammed Bouyeri. Een schok ging door Nederland. Vanavond staat Dossier EenVandaag stil bij de moord.

22-09-2014 Radio

Hoe stoppen we jonge veelplegers?

Hoe worden jongeren veelpleger? Wat zijn hun drijfveren en wat doet ze uiteindelijk stoppen? Kunnen we daar invloed op uitoefenen? Hoogleraar jeugdbescherming Ido Weijers deed onderzoek naar hoe het een bepaalde groep veelplegers is vergaan. 

19-09-2014 Radio en TV

Burgerinfiltrant over omstreden 'deals' met justitie

Politie en justitie in Limburg hebben jarenlang in het diepste geheim zaken gedaan met een criminele burgerinfiltrant, toen dat verboden was. Dat verklaart de infiltrant zelf in een exclusief interview met EenVandaag. 

18-09-2014 TV 6

Kroongetuige Fred Ros: Holleeder in het nauw

De nieuwe kroongetuige in moordproces Passage heeft mogelijk grote gevolgen voor de omvangrijke liquidatiezaak. Fred Ros, zelf veroordeeld tot dertig jaar, heeft in ruil voor strafvermindering belastende informatie afgegeven over kopstukken in de Amsterdamse onderwereld.

17-09-2014 Radio

Containerdieven voor de rechter

De rechtszaak tegen een groep containerdieven is vandaag van start gegaan in de rechtbank van Rotterdam. Bij de gewaagde diefstal werden twee containers gestolen met voor ruim 2,5 miljoen euro aan goederen. 

05-09-2014 TV 9

Kamer wil opheldering over inzet NL'se burgerinfiltrant

De inzet van een Nederlandse criminele burgerinfiltrant tegen een Belgische drugsfamilie, toen dat wettelijk niet mocht, heeft tot grote opschudding geleid in België en in de Tweede Kamer. 

04-09-2014 Radio en TV 9

Ophef over Nederlandse burgerinfiltrant in Belgiƫ

In een van de grootste politie-onderzoeken ooit naar de Belgische drugsmaffia, is door de Belgische en Nederlandse opsporingsdiensten jarenlang heimelijk een Nederlandse criminele burgerinfiltrant ingezet. Politie en justitie in Nederland werkten hieraan mee, terwijl de inzet van burgerinfiltranten in beide landen verboden is. Daarmee lijkt opnieuw sprake van een schandaal over opsporingsmethoden, vergelijkbaar met de beruchte IRT-affaire, onthult de Rotterdamse strafrechtadvocaat Inez Weski in EenVandaag.

'Politie over de schreef met inzet criminele infiltrant'
'Politie over de schreef met inzet criminele infiltrant'
04-09-2014 Web only

Opheldering over Nederlandse burgerinfiltrant

De Tweede Kamerfractie van D66 wil opheldering van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie over de inzet van een criminele burgerinfiltrant in een Belgisch-Nederlands onderzoek naar de Belgische drugsmaffia.

02-09-2014 Radio en TV 11

Europol: te weinig capaciteit voor 'sextortion'

Politieorganisatie Europol slaat alarm over het groeiend aantal kinderen dat slachtoffer wordt van sextortion. Seksuele afpersing via internet is een groot probleem, maar er is te weinig capaciteit om de daders te pakken. 

28-08-2014 Radio en TV 46

Leiders Haagse jihadistencel opgepakt

Politie en justitie in Den Haag hebben de belangrijkste kopstukken van de Haagse jihadistenbeweging opgepakt. Het gaat om de vermeende leider van de beweging, de 32-jarige Abu Moussa, en zijn rechterhand de 24-jarige bekeerling Abu Souhayb, bevestigt de politie. Justitie verdenkt ze van het ronselen voor de terroristische strijd in Syrie en Irak voor de terreurstaat IS.

21-08-2014 Radio

Het leukste uitje van Nederland: het gevangenismuseum

Steeds meer Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Ook Radio EenVandaag blijft thuis deze zomer. Maar wat valt er nog meer te doen, behalve de vaste uitstapjes naar de Efteling, het Rijksmuseum en de molens bij Kinderdijk? 

11-08-2014 Radio

"Meer politie nodig om drugslozingen tegen te gaan"

Een nieuwe manier van drugsafval lozen. Niet langer worden de vaten gedumpt in het bos, maar het afval wordt met giertanks uitgereden over de landbouwgrond. Dat bleek uit een reportage van EenVandaag, afgelopen zaterdag. Burgemeesters in Brabant maken zich grote zorgen en willen dat dit onderzocht wordt. We spreken met gedeputeerde Johan van den Hout.

Vorige 1 2 3 4 ... 36