ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van vr 28 nov 2014
Uitzending van 28 november 2014
Radio uitzending van vr 28 nov 2014

Economie

Economie

25-11-2014 Radio

ASML rekt de grenzen van de wetenschap op

Het Nederlandse ASML heeft de eerste twee chipmachines verkocht die werken op basis van Extreem Utlraviolet licht. Hiermee kunnen veel meer transistors op 1 chip worden geplaatst dan tot dusverre mogelijk was. 

Laagopgeleiden, jongeren en allochtonen risicogroepen
Laagopgeleiden, jongeren en allochtonen risicogroepen
21-11-2014 Radio

Verdringing op arbeidsmarkt door komst arbeidsmigranten

Nederlanders die werkzaam zijn in de bouw, tuinbouw, voedingsindustrie en wegtransport hebben last van verdringing op de arbeidsmarkt, door de komst van werknemers uit Midden en Oost-Europa. Dat blijkt uit een rapport dat minister Asscher van Sociale Zaken naar de Kamer heeft gestuurd.

20-11-2014 Radio

Economisch nieuws met Amba Zeggen

Amba Zeggen is risk manager en verbonden aan de Amsterdam Business School van de UvA. Ze bespreekt voor Radio EenVandaag het financiële en economische nieuws.

 

19-11-2014 TV 24

Zorgpremies bekend. Wat zijn de valkuilen?

Alle zorgverzekeraars moeten uiterlijk vandaag de premies en voorwaarden van hun basisverzekeringen bekend maken. De afgelopen weken werd al duidelijk dat de meeste verzekeraars hun premies verhogen. 

18-11-2014 TV 0

Edison-accu maakt comeback

De toekomst van energie is elektrische stroom, daar zijn vrijwel alle wetenschappers het wel over eens. Voor verwarming, verlichting, vervoer blijft energie nodig en de verbranding van fossiele brandstoffen moeten worden afgebouwd, is afgesproken in allerlei verdragen. 

17-11-2014 TV

Kiest Zwitserland voor de gulden standaard?

Red ons Zwitserse goud! Met dat motto gaan de Zwitsers 30 november stemmen over een opmerkelijk voorstel om hun munt opnieuw te koppelen aan goud.

13-11-2014 Radio

Economisch nieuws met Amba Zeggen

Amba Zeggen is risk manager en verbonden aan de Amsterdam Business School van de UVA. Ze bespreekt voor Radio EenVandaag het financiële en economische nieuws.

10-11-2014 TV 5

Einde aan traditionele Sinterklaasinkopen?

De omzet van de online webshops in de feestmaanden gaat dit jaar toenemen ten opzichte van vorig jaar. Dat zegt brancheorganisatie thuiswinkel.org. De organisatie verwacht een verkoopstijging van 20 tot 25% bovenop de normale verkoop. Dreigen de traditionele Sinterklaasinkopen in straten versierd met lampjes en Pieten te verdwijnen?

04-11-2014 Radio en TV

'Reaal fraudeerde bij verkoop woekerpolissen'

Verzekeraar Reaal pleegde fraude bij de verkoop van beleggingsverzekeringen. Met een gemanipuleerd computerprogramma werd doelbewust een veel hoger rendement voorgespiegeld dan werkelijk kon worden behaald. 

 

01-11-2014 TV

Piketty komt!

Als je rijk wilt worden, moet je goed trouwen! Klinkt u dat ouderwets in de oren? De Franse econoom Thomas Piketty waarschuwt echter dat die tijden weer terug kunnen komen.

30-10-2014 Radio

Economisch nieuws met Amba Zeggen: Fed bouwt steun af

Amba Zeggen is risk manager en verbonden aan de Amsterdam Business School van de UVA. Ze bespreekt voor Radio EenVandaag het financiële en economische nieuws.

27-10-2014 TV

De toekomst van KLM

Deze week wordt de toekomst van KLM uitgezet door de nieuwe topman Pieter Elbers. Bonden en analisten wachten in spanning af, maar vrezen dat het er niet rooskleurig uitziet. Het bedrijf is de laatste maanden in zwaar weer gekomen door een staking van Air France-piloten. 

25-10-2014 TV 47

Projecten zonne-energie onder druk

Tal van projecten waarin buurtbewoners samen zonne-energie opwekken staan onder druk. Een BTW-voordeel dat dit soort initiatieven aantrekkelijk moet maken, blijkt door de Belastingdienst niet te worden afgegeven. Daardoor dreigen deze projecten niet meer rendabel te worden, en te stranden. PvdA-Kamerlid Jan Vos is woedend en gaat minister Kamp van Economische Zaken om opheldering vragen.

23-10-2014 Radio

Economisch nieuws met Amba Zeggen: Mc Donalds

Amba Zeggen is risk manager en verbonden aan de Amsterdam Business School van de UVA. Ze bespreekt voor Radio EenVandaag het financiële en economische nieuws.

23-10-2014 Radio

Serie studentondernemers: tijdelijke grafbedekking

Studenten die naast hun voltijds studie een eigen bedrijf opzetten. Dat klinkt als een enorme uitdaging, maar toch is het aantal studenten dat deze stap waagt, de afgelopen twee jaar verdubbeld.

22-10-2014 Radio en TV 68

Bankmedewerkers: 'service nauwelijks verbeterd'

Veel bankmedewerkers vinden dat de dienstverlening aan klanten sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 nauwelijks is verbeterd. Dat meldt het televisieprogramma EenVandaag vanavond op basis van een onderzoek onder ruim 600 bankmedewerkers die lid zijn van een vakbond. Een derde van de ondervraagde werknemers zegt dat de service aan consumenten slechter is geworden, terwijl een derde geen verschil ziet.

16-10-2014 TV 14

Beurzen twee dagen op rij hard onderuit

De AEX boekte gisteren het grootste verlies sinds de donkere dagen van de Europese schuldencrisis in november 2011. En vandaag gingen de Europese beurzen opnieuw hard onderuit.

16-10-2014 Radio

Economisch nieuws met Peter de Waard

Elke week bespreken we het laatste economische nieuws. Vandaag doen we dat met Peter de Waard, economieredacteur bij de Volkskrant.

09-10-2014 Radio

Economisch nieuws met Amba Zeggen: nieuwe zeepbel?

Amba Zeggen is risk manager en verbonden aan de Amsterdam Business School van de UVA. Ze bespreekt voor Radio EenVandaag het financiële en economische nieuws.

06-10-2014 TV 25

Bol.com aansprakelijk voor 'uitbuiting' bezorgers?

Het broeit weer onder pakketbezorgers van PostNL. Er heerst grote onvrede onder de koeriers, die  door het postbedrijf als zelfstandige worden ingehuurd. De bezorgers klagen over lage tarieven, de zware arbeidsomstandigheden, en de vele regels en voorschriften die PostNL hen oplegt. 

Vorige 1 2 3 4 ... 40