ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
do 17 apr 2014
Uitzending van 17 april 2014

Over EenVandaag

De dagelijkse actualiteitenrubriek op Nederland 1

EenVandaag is een actualiteitenrubriek op Nederland 1 en Radio 1. Het programma brengt, onafhankelijk, onpartijdig en zonder beïnvloeding van buitenaf, achtergronden bij het nieuws. We analyseren nieuwsontwikkelingen op een begrijpelijke manier en voor een groot en breed publiek. 

Naast algemene binnenlandse en buitenlandse onderwerpen gaat speciale aandacht uit naar politiek, economie, veiligheid, gezondheid en cultuur. Daarbij bestaat de nadrukkelijke ambitie om nieuwsmakend te zijn.

We doen ook eigen onderzoek: de 50.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel spreken zich uit over een breed scala aan actuele kwesties in samenleving. Jongeren onder de 25 jaar kunnen zich aanmelden voor het 1V Jongerenpanel. Op het gebied van onderzoek werkt EenVandaag ook samen met regionale omroepen.

Van de oprichting in 1993 tot 2006 -het jaar dat het programma verhuisde van Nederland 2 naar Nederland 1- heette het programma TweeVandaag. In het verleden zijn de EO en Veronica verbonden geweest aan het programma, sinds 2004 wordt het geproduceerd door de omroep AVROTROS. 

De actualiteitenrubriek wordt op tv uitgezonden van maandag tot en met zaterdag van 18.15 tot 18.45 uur. EenVandaag is met gemiddeld 1 miljoen kijkers en een marktaandeel van 25 procent de best bekeken actualiteitenrubriek van Nederland. De presentatie is in handen van Pieter Jan Hagens en Bas van Werven, en eenmaal per week van Suzanne Bosman. 

Sinds 1 januari 2014 is er ook Radio EenVandaag. Op werkdagen van 14.00 tot 16.30 is dat te beluisteren op Radio 1. Op vrijdag komt het programma live vanuit Amsterdam. Suzanne Bosman, Jan Mom en Bas van Werven presenteren Radio EenVandaag in wisselende samenstelling.

De website van EenVandaag wordt maandelijks door ruim een half miljoen mensen bezocht. Alle bijdragen die in EenVandaag zijn uitgezonden kunnen hier worden bekeken en beluisterd. Het archief van de website gaat terug tot en met 2005.