ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van wo 29 okt 2014
Uitzending van 29 oktober 2014
Radio uitzending van wo 29 okt 2014

TrendingVandaag: 'Free Frank Masmeijer'

Zo ben je jarenlang uit de publiciteit en zo ben je ineens trending topic. Frank Masmeijer, TV-legende uit de jaren '80 overkomt het vandaag. De oud NCRV presentator (o.a. van Dinges en de Holiday Show) blijkt al 5 weken in complete afzondering in een Belgische 'horrorcel' te zitten, schrijft de Telegraaf. 

Live in VondelCS: Chef'Special

Tijdens Radio EenVandaag in VondelCS deze vrijdag is er live muziek van de immens populaire Nederlandse band Chef’Special. Yoeri Albrecht -tegenwoordig directeur van debatcentrum De Balie- komt praten over de moord op zijn vriend Theo van Gogh.

Mysterie verdwenen pilote Amelia Earhart opgelost?

Vliegenier Amelia Earhart was de eerste vrouwelijke piloot die alleen de Atlantische Oceaan overvloog. Maar toen zij in 1937 de wereld probeerde rond te vliegen raakte het contact kwijt en is er nooit meer wat van haar en haar vliegtuig vernomen. 

Rapport 'Ver van Huis' is snoeihard over politiek en corporatiebestuurders
Rapport 'Ver van Huis' is snoeihard over politiek en corporatiebestuurders

'Woningcorporaties aan banden en strenger toezicht'

De parlementaire enquêtecommissie die onderzocht heeft wat er mis is gegaan in de corporatiesector is snoeihard: in het rapport 'Ver van Huis' concludeert de commissie dat woningcorporaties kleiner moeten worden, zich beperken tot hun eigenlijke taak en zich niet meer met commerciële nevenactiviteiten bezighouden. 

Van hooligan tot knuffelbeer

Henk Bres groeide uit van voetbalhooligan tot Bekende Nederlander. Tussendoor genoot hij van een uitkering, runde een cokehandel, een sexclub en een zonnebankstudio. Intussen werd de geboren en getogen Hagenees de media-knuffelbeer van Nederland.

Lesgeven aan asielkinderen

Met de grote stroom asielzoekers uit Syrië en andere landen, neemt ook het aantal asielkinderen in ons land toe. In 2012 verbleven er 1.500 kinderen in asielzoekerscenta. En dat aantal is nu naar schatting meer dan verdubbeld. 

Rouwbijeenkomst voor slachtoffers Syriƫ

‘With Syria’ heet de wereldwijde campagne die wereldleiders oproept om alles in het werk te stellen om de bombardementen op burgers in Syrië stop te zetten. Vredesorganisatie PAX organiseerde in dat kader vanochtend een bijeenkomst in Den Haag. Verslaggever Harm van Atteveld was erbij.

Mammografie blijft discutabel

De RIVM-Folder ‘Onderzoek naar Borstkanker’ wordt aangepast. De folder meldde dat vrouwen die regelmatig meedoen 50 procent minder kans hebben om te overlijden aan borstkanker dan vrouwen die niet meedoen. 

TV

Halloween, niet alleen feest

Skeletten, spoken en zombies , ze dolen al dagen door de Nederlandse gemeentes en maken zich op voor de nachtelijke feesten op allerheiligen. Werd Halloween lange tijd niet of slechts mondjesmaat in Nederland gevierd, de laatste jaren zijn de pompoenen en griezelkostuums niet aan te slepen. 

Update Ocean Race: de laatste mijlen

Het eerste deel van de Volvo Ocean Race nadert zijn ontknoping. De zeilers zetten alles op alles om als eerste in Kaapstad aan te komen. Stefan Coppers van Team Brunel praat ons bij over de afgelopen week, want het voedsel aan boord raakt langzaam maar zeker op. Bereiken ze op tijd de Zuid-Afrikaanse haven en doen ze dat als eerste?

Opa en oma veilig op de fiets

Nederland is een fietsland. We worden steeds ouder en blijven ook steeds langer op de fiets zitten. Dat is niet altijd veilig. Er gebeuren steeds meer ongelukken met de fiets, voornamelijk bij oudere fietsers.