ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van wo 26 nov 2014
Uitzending van 26 november 2014
Radio uitzending van di 25 nov 2014
Suzanne Bosman, Bas van Werven, Suzanne Bosman
Radio 53

Trending: Inzamelingsactie voor juweel voor Amalia

Verbazing op Social Media om een inzamelingsactie voor een juweel voor Amalia. Er moet 45.000 euro bijeen worden gebracht  voor een sieraad voor de toekomstige koningin. Initiatiefnemer is de 'Nederlandse Ontwerpwedstrijd', die nu 8 finalisten kent. 

Kabinet: 'FIFA, geef openheid over toekenning WK's'

De Nederlandse regering wil dat de wereldvoetbalbond FIFA openheid van zaken geeft over de toekenning van de WK’s van 2018 in Rusland  en 2022 in Qatar. 

Autonieuws: auto winterklaar maken, nu doen!

Nu is het moment, maar wat moet je doen om je auto winterklaar te maken? Autojournalist Carlo Brantsen somt het deze week voor ons op.

De strijd om de ebola-hulpverlening

Wat gebeurt er met de miljoenen die worden gestort op Giro 555 voor de strijd tegen ebola? De tien samenwerkende hulporganisaties verdelen de inkomsten verschillend, maar niet iedereen krijgt hetzelfde bedrag. Een onafhankelijke commissie adviseert de SHO om per ramp te kijken wie het grootste percentage krijgt. 

Mag je tweedehands e-books verkopen?

Mag je tweedehands e-books verkopen? Dat is een van de vragen waar het gisteren over ging in het Hoger Beroep van de Nederlandse Uitgeversbond tegen de webshop Tom Kabinet die mensen de mogelijkheid biedt hun oude E-book door te verkopen.
 

Rijbewijs terug na veroorzaken ongeluk onder invloed

Ophef in het Brabantse Chaam: de 57-jarige man uit Schoonhoven die vorig jaar een verkeersongeluk veroorzaakte waarbij twee 18-jarige vrouwen overleden, krijgt zijn rijbewijs tijdelijk terug. 

TV

DNA-onderzoek vermiste Katwijkse vissers

In Katwijk wordt deze week DNA verzameld van nabestaanden van op zee vermiste Katwijkse vissers. Van de 273 op zee gestorven vissers zijn 180 lichamen nog altijd niet terecht.

TV

3d bril: digitale revolutie?

Facebook heeft er maar liefst 2 miljard dollar voor neergelegd: de nieuwe virtuele bril Oculus Rift. Is het een digitale revolutie?

TV 13

Onrust Ferguson breidt zich uit over VS

De rellen en demonstraties in het Amerikaanse Ferguson zijn overgeslagen naar vrijwel alle grote steden in de VS. In circa 170 Amerikaanse steden, waaronder Los Angeles, New York, Seattle, Atlanta en Philadelphia, was het dinsdagavond onrustig. Aanleiding is het niet-vervolgen van een agent die in Ferguson een ongewapende zwarte tiener doodschoot.

Geurmarketing in opkomst

Ooit was de neus het vergeten zintuig. Inmiddels wordt het belang van geur steeds meer gezien door een breed scala bedrijven en organisaties. Geurmarketing komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en is bezig aan een opmars in ons land.

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum failliet

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum is failliet. Het ziekenhuis kan niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. 

'Wegwerkers worden niet goed beschermd'

Werkers aan de weg zijn nog steeds niet goed beschermd. De veiligheid laat te wensen over en er is sprake van onderbetaling en uitbuiting. Dat stelt FNV Bouw in aanloop naar het debat, vandaag en morgen in de Tweede Kamer, over de begroting van Sociale Zaken. 

Dichtbij ebola: begrafenisrituelen bemoeilijken einde

Tijdens de nationale actieweek tegen ebola volgt Radio EenVandaag de Liberiaanse Abdullah Kamara. Als voorzitter van de hulporganisatie Netlib is hij permanent in Liberia, tot hij in de zomer van 2014 zijn Nederlandse kinderen in Almelo bezoekt. 

VU-onderzoeker telt omgekomen bootvluchtelingen

Onderzoeker Thomas Spijkerboer leidt aan de VU in Amsterdam een onderzoeksgroep die dode bootvluchtelingen telt. Om precies te weten hoeveel er waar overlijden en om te weten of er een relatie is met het politieke beleid.

Geef uw mening in het Grote Zorgonderzoek

Volgend jaar gaat er veel veranderen in de zorg. Een aantal taken gaat van de landelijke overheid naar de gemeente en familie en vrienden moeten meer voor elkaar gaan zorgen. Hoe staat u tegenover de veranderingen in de zorg? Heeft u er vertrouwen in dat de gemeente de nieuwe taken goed gaat uitvoeren?