ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van wo 26 nov 2014
Uitzending van 26 november 2014
Radio uitzending van wo 26 nov 2014
Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Bas van Werven

De afgelopen weken zijn in een ijltempo opvangplaatsen voor asielzoekers uit vooral Eritrea en Syrië uit de grond gestampt. Grote hallen, zoals de IJsselhallen in Zwolle, werden volgestouwd met bedden en douches en toiletten werden aangelegd. 

Mustafa Ayranci (Turkse Arbeidersvergeniging HTIB) en politicoloog Ozan Turkdogan over de spanningen
Mustafa Ayranci (Turkse Arbeidersvergeniging HTIB) en politicoloog Ozan Turkdogan over de spanningen

Spanningen tussen Nederland en Turkije

Vandaag wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de begroting van het ministerie van Sociale Zaken, Integratie en Werkgelegenheid. Precies op een dag dat minister Asscher zich ‘meer dan ooit de minister van dit departement voelt.’

TV

Hermitage toont schuttersstukken

De Nachtwacht is een van de bekendste groepsportretten ter wereld. Maar in de Gouden Eeuw werden deze gigantische doeken bij bosjes besteld. En wegens hun onhandzame formaat kwamen ze nogal eens in de depots van de verschillende musea terecht. 

Netneutraliteit ter discussie

Moet internet voor iedereen gelijk zijn? Daarover voeren de Europese telecomministers vandaag een discussie. Is internet een grondrecht of is het een luxeproduct waar je voor bij moet betalen wanneer je bijvoorbeeld YouTube filmpjes wil bekijken?

Welkom in Kwintsheul: Salah leert Nederlands

Staatssecretaris Teeven maakt zich zorgen over de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Daarom wil hij niet nog extra vluchtelingen uit Syrië opnemen die een uitnodiging hebben gekregen van de Verenigde Naties.

Radio 2

Streektalen zijn hot

Streektalen of dialecten zijn hot, zeker in boekenland. Zo zijn er van Nijntje de afgelopen anderhalf jaar in diverse streektalen al meer dan 100.000 boeken verkocht. 

Dichtbij Ebola: genezen patienten

Tijdens de nationale actieweek tegen ebola volgt Radio EenVandaag de Liberiaanse Abdullah Kamara. Als voorzitter van de hulporganisatie Netlib is hij permanent in Liberia, tot hij in de zomer van 2014 zijn Nederlandse kinderen in Almelo bezoekt.

Europees schaliegas-congres

Warschau was de afgelopen twee dagen het bruisende middelpunt van alle ontwikkelingen rond schaliegas. Op een groot Europees congres was iedereen aanwezig die er toe doet.