ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van ma 24 nov 2014
Uitzending van 24 november 2014
Radio uitzending van vr 21 nov 2014

Geef uw mening in het Grote Zorgonderzoek

Volgend jaar gaat er veel veranderen in de zorg. Een aantal taken gaat van de landelijke overheid naar de gemeente en familie en vrienden moeten meer voor elkaar gaan zorgen. Hoe staat u tegenover de veranderingen in de zorg? Heeft u er vertrouwen in dat de gemeente de nieuwe taken goed gaat uitvoeren? 

Radio 5

TrendingVandaag: Vreemdgaan, je kunt er niets aan doen

Ga je weleens vreemd? Grote kans dat één van je ouders dit ook deed, want vreemdgaan bijkt deels erfelijk te zijn. Bij mannen is het wangedrag voor 63 procent aan hun genen te wijten, bij vrouwen voor 40 procent. 

'Vervolging mogelijk'
'Vervolging mogelijk'
Radio 31

OM bekijkt online beledigingen van rechter

Het Openbaar Ministerie (OM) bekijkt of beledigingen op sociale media aan het adres van de rechter die vorige week een taakstaf gaf na een dodelijk ongeluk, bedreigend zijn. 

TV

Dienstmeisjes vroeger en nu

‘Het was heel normaal toen’: Diny Ehren was tussen 1962 en 1965 dienstmeisje bij boeren in de omgeving Salland. Haar vader kwam na de veemarkt thuis en had haar voor anderhalf jaar verhuurd aan een boer.

TV 24

Keukentafelgesprek blijkt vaak brief of telefoontje

Het keukentafelgesprek: het klinkt als een fraai concept. Samen met de gemeente bespreken chronische zieken en ouderen daarin welke professionele hulp nodig is, en welke klussen de familie of de omgeving kan oppakken. Maar nu de deadline voor deze nieuwe werkwijze, 1 januari 2015, voor de deur staat, blijkt van een gesprek vaak nauwelijks sprake. 

TV

Ebola: hulp nog dringend nodig?

In de Westafrikaanse landen waart het Ebola-virus nog steeds rond. Inmiddels zijn meer dan 15.000 mensen besmet en meer dan 5000 doden te betreuren.

'350 miljoen voor voorschool niet goed besteed'

De 350 miljoen euro die we jaarlijks uitgeven aan de voorschool wordt ondoelmatig besteed. Dat stelt hoogleraar gedragswetenschappen Ruben Fukkink van de Universiteit van Amsterdam.

Geen akkoord over atoomprogramma Iran

Het overleg over het omstreden kernprogramma van Iran is vandaag verlengd tot 1 juli volgend jaar. Volgens een westerse diplomaat hopen de betrokken landen in maart een akkoord te bereiken.

Radio 8

Gemeenten huren armen in als armoede-expert

Vijf gemeenten in Oost-Groningen gaan inwoners die in armoede leven of hebben geleefd inhuren als ervaringsdeskundigen. Morgen behalen twaalf speciaal opgeleide armoede-experts hun diploma. 

Anti-conceptiesluis nieuw voorbehoedsmiddel?

Na een ietwat losbandig leven ben je al een tijdje gesetteld en wil je zelfs kinderen. Je gaat naar de huisarts, waar je een half uurtje met een speciale riem om gaat zitten. De riem zet de klepjes die je eileiders afsluiten open en vanaf nu kun je zwanger worden. 

Live: stakingen in Antwerpen

Vandaag zijn er weer grote stakingen in België. Werknemers in vier Belgische provincies leggen hun werk neer. 

Mart Smeets blikt met boek terug op sportzomer

Commentator heet het nieuwe boek van Mart Smeets. In 256 pagina’s geeft hij zijn persoonlijke commentaar op de afgelopen sportzomer van 2014. 

Serie 'Dichtbij ebola': vertrek naar Liberia

Tijdens de nationale actieweek tegen ebola volgt Radio EenVandaag de Liberiaanse Abdullah Kamara. Als voorzitter van de hulporganisatie Netlib is hij permanent in Liberia, tot hij in de zomer van 2014 zijn Nederlandse kinderen in Almelo bezoekt.