ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van do 31 jul 2014
Uitzending van 31 juli 2014

'Opheffen voorwaarden Volkert van der G. slechte zaak'

Het opheffen van de meeste voorwaarden die aan de vervroegde vrijlating van Volkert van der G. zijn gesteld stuit bij veel mensen op onbegrip. Een meerderheid (54%) vindt het een slechte zaak dat Volkert van der G. geen enkelband meer hoeft te dragen. 

TV 12

OVSE bereikt rampplek MH17

Verkenners van de OVSE zijn donderdagochtend vanuit Donetsk opnieuw op weg gegaan naar de plaats waar 2 weken geleden een vliegtuig van Malaysia Airlines werd neergehaald. Ze verkennen een nieuwe route naar het gebied. 

TV

Libanon: voetbaltoernooi voor vluchtelingen

De Nederlandse journalist Maarten Zeegers organiseert een voetbaltoernooi in Libanon om het leed van de gevluchte Syrische kinderen wat te verzachten. In EenVandaag een reportage over het leven van Syrische vluchtelingen in Libanon.

TV

De crisis de baas: de sigarenmaker

Wie zijn brood verdient met het maken en verkopen van sigaren heeft roerige tijden achter de rug. De crisis, het rookverbod in de horeca en het anti-rookbeleid van de overheid hakten er flink in bij De Olifant, sigarenmaker sinds 1826.

Radio 36

TrendingVandaag: lekker, er zijn weer pepernoten!

We hebben net de heftige discussie over Zwarte Piet achter de rug en dus is het tijd voor pepernoten, moet een supermarktketen gedacht hebben. Want sinds deze week liggen ze alweer in de schappen. Vonden we 2 jaar geleden september al vroeg en vorig jaar augustus, nu is het dus juli dat de kruidnoten (want zo eten ze eigenlijk) alweer te verkrijgen zijn.

Radio 39

Thuisonderwijs: verbieden of juist openstellen?

Ruim vierhonderd kinderen in Nederland krijgen thuis onderwijs omdat hun ouders vinden dat dat vanwege hun geloof of overtuiging beter is. Staatssecretaris Sander Dekker wil daar een eind aan maken. 

Radio 1

#showmeyourpump: actie diabetespatiënten succes

Bijna één miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Het Diabetesfonds begon de facebookactie #showmeyourpump.

Radio 8

Amerikaans lagerhuis stemt over grensproblematiek

Zestigduizend kinderen hebben de afgelopen tien maanden al alleen de grens proberen over te steken van Mexico naar de VS. Ouders sturen hun kinderen naar Amerika, op weg naar een betere toekomst. En dat ondanks alle risico’s die ermee gepaard gaan.

Radio 0

Killer Mountain K2: 60 jaar na eerste beklimming

De Italiaanse bergbeklimmers Lacedelli en Compagnoni bereikten precies 60 jaar geleden voor het eerst de top van de K2. De berg ligt op de grens van China en Pakistan in het Karakoram-gebergte en is 8611 meter hoog. 

Specialist moet dure gang naar rechter voorkomen
Specialist moet dure gang naar rechter voorkomen

Brabantse advocaat pleit voor buurtadvocaat

Strafrechtadvocaat Pieter van der Kruijs wil in de regio Den Bosch een nieuw soort buurtbemiddeling opzetten. Eén waarbij ruziënde partijen een advocaat kunnen inschakelen bij de gesprekken. 

'Quotum arbeidsgehandicapten niet realistisch'

Als het aan staatssecretaris Klijnsma ligt levert de participatiewet vanaf 1 januari 2015 in vijf jaar maar liefst 100.000 extra banen op voor arbeidsgehandicapten. Maar volgens ondernemer Roebyem Anders is dit niet realistisch en zij spreekt uit ervaring.

Dagboek Syrië: werkloos in Libanon?

Anderhalf miljoen vluchtelingen uit Syrië zijn er nu in Libanon. 300.000 van hen komen er, net als onze Leila en George, uit Homs, de stad waar ooit de revolutie tegen president Assad begon. 

Het leukste uitje van Nederland: de Nieuwkoopse plassen

Steeds meer Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Ook Radio Eenvandaag blijft thuis deze zomer. Maar wat valt er nog meer te doen behalve de vaste uitstapjes naar de Efteling, het Rijksmuseum en de molens bij Kinderdijk? Onze verslaggevers stappen in de auto en gaan op zoek naar het leukste uitje van Nederland.