ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van za 26 jul 2014
Uitzending van 26 juli 2014
Radio 13

TrendingVandaag: water, water, en nog eens water

Ondergelopen straten, stations, kelders, een ondergelopen Koninklijke Wachtkamer op station Baarn, die net was gerestaureerd (voor 100.000 euro). Winkelcentrum Hoog Catherijne dat blank staat, overstromende grachten: Nederland was vandaag in de ban van de stortbuien die over het land trokken. Maar ook veel zonnige tweets uit andere delen van het land waar totaal men niet begrijpt waar men zich nu zo druk over maakt. 

TV

Kamer bijeen voor informatie MH17

Het kabinet vindt de risico's voor een militaire missie in Oost-Oekraïne te groot. De Tweede Kamer krijgt vanmiddag uitleg over het besluit van de regering om geen militairen te sturen naar het rampgebied van de MH17.

Ruud Nederveen beschuldigd van intimidatie, vooringenomenheid en oplichting
Ruud Nederveen beschuldigd van intimidatie, vooringenomenheid en oplichting
TV 14

Bloemendaalse burgemeester onder vuur

De gemeente Bloemendaal maakt zich, onder leiding van burgemeester Ruud Nederveen, schuldig aan intimidatie, vooringenomenheid en het monddood maken van de lokale pers. Dat stellen bronnen tegenover EenVandaag en omroep RTV NH. Burgemeester Nederveen zelf wordt beschuldigd van oplichting.

Peter Reiss spreekt over omgekomen collega en vriend
Peter Reiss spreekt over omgekomen collega en vriend
Radio 0

Hoe raakt overlijden Joep Lange collega's?

Hoogleraar inwendige geneeskunde aan het AMC Peter Reiss is net terug van de Internationale Aids Conferentie in Melbourne. Een conferentie waar ook zijn vriend en collega Joep Lange aanwezig zou zijn. Lange zat in de neergehaalde vlucht MH17 van Malaysia Airlines.

Radio 4

Nieuwe kijk op schizofrenie door genetisch onderzoek

Was het de koele moeder, de cannabis of de stress? Over de oorzaak van schizofrenie tast men al lang in het duister. Een nieuw, groot, internationaal onderzoek naar deze psychiatrische ziekte geeft een heel ander antwoord.

Noodweer in NL: hoe zit het met waarschuwingscodes?

Hier in Hilversum is het inmiddels droog, maar zoals in veel delen van Nederland, heeft het hier vandaag flink geregend. 

NL'ers opgeroepen land te verlaten
NL'ers opgeroepen land te verlaten

Veiligheidssituatie Libië verslechterd

Nederlanders moeten Libië onmiddelijk verlaten. Met die oproep kwam de Nederlandse ambassade gisteren. Ook de Fransen, Britten en Duitsers hebben hun landgenoten opgeroepen het land direct te ontvluchten. 

Radio 8

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Groningen?

Er hebben zich acht kandidaten gemeld voor het burgemeesterschap van Groningen. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad gaat nu de sollicitatieprocedure in en de vraag is wie de nieuwe man of vrouw wordt van de stad in het noorden.

Hoofdpersonen 'Dagboek Syrië' gevlucht naar Libanon

Ze woonden tot voor kort in de hoofdstad van de Syrische revolutie, maar nu zijn ze er weg. Leila en George uit Homs, de hoofdpersonen uit  EenVandaags Dagboek Syrië zijn gevlucht, naar Libanon. 

Patria: film over Nederlandse soldaat WO I

Precies 100 jaar geleden begon de Eerste Wereldoorlog. Maar niet alle Nederlanders waren neutraal. Een Nederlands-Indische jongen meldde zich vrijwillig aan voor het Franse leger. Daarover gaat een nieuwe film: Patria.

Radio 1

Het leukste uitje van Nederland: Elvismuseum

Steeds meer Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Ook Radio Eenvandaag blijft thuis deze zomer. Maar wat valt er nog meer te doen behalve de vaste uitstapjes naar de Efteling, het Rijksmuseum en de molens bij Kinderdijk? 

Sport met Nando Boers: terugkijken op de Tour

Elke maandag bespreken we het nieuws uit de sportwereld met sportjournalist Nando Boers.Lees ook zijn Tourblogs terug.