ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
za 19 apr 2014
Uitzending van 19 april 2014
Pieter Jan Hagens

Het Meldpunt Seksueel Misbruik van de Katholieke Kerk gaat op 1 juli dicht. Hier kunnen slachtoffers van seksueel misbruik terecht voor erkenning en compensatie voor verjaarde zaken. De mogelijkheid om je verhaal te doen zonder vervolgstappen blijft wel bestaan.

TV 11

Kinderarmoede aangepakt

Uit het rapport Kinderen in tel komt voor de tweede keer op rij naar voren dat het in de wijk Schieringen in Leeuwarden het slechtst gesteld is met kinderarmoede. Meer dan 50% van de kinderen leeft in armoede. 

TV 6

Komt de wolf terug?

Wolvenkenners weten het nu echt zeker: de wolf komt terug naar Nederland. Nu er net over de grens, bij het Duitse Meppen, meldingen binnenkomen over de teruggekeerde wolf, duurt het vast niet lang voor de wolf ook in Nederland zijn plek weer vindt.

TV

De gevaarlijke keuze voor gas

De Russische president Poetin waarschuwt, als het gasconflict met de Oekraïne uit de hand loopt het Westen ook een probleem heeft. Is dat waar? Wat gebeurt er als Rusland de gaskraan dichtdraait? 

Oproep: geef uw mening over optreden tegen overvallers

Eind maart is er bij een overal op een juwelierszaak in Deurne geschoten waarbij de overvallers om het leven kwamen. Vindt u dat u geweld mag gebruiken tegen inbrekers die u betrapt in uw huis, of niet? En mogen winkeliers geweld gebruiken als ze overvallen worden?