ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van di 16 sep 2014
Uitzending van 16 september 2014
Radio uitzending van ma 15 sep 2014
Pieter Jan Hagens, Bas van Werven
Radio 1

Smokey de huiskat moet weg

Smokey, de huiskat van café Lokaal ‘t Loosje aan de Nieuwmarkt in Amsterdam, moet weg. Het café is al ruim 20 jaar haar thuis, maar de Voedsel en Waren Autoriteit vindt cafés geen plekken voor katten om te wonen omdat het niet hygiënisch. 

Hoge cijfers babysterfte

Donderdag begint Babysurvival 2014, een congres dat voor het eerst in Nederland gehouden wordt en gaat over babysterfte. In Nederland zijn de perinatale sterftecijfers (sterfte rond de geboorte) hoger dan in vergelijkbare landen. 

Het referendum in Schotland: breken of blijven?

Nog een nachtje slapen en dan is het zover: dan kunnen de Schotten zichzelf zomaar afsplitsen van het Verenigd Koninkrijk. De spanning in de peilingen loopt op, evenals de gemoederen in de straten. 

Containerdieven voor de rechter

De rechtszaak tegen een groep containerdieven is vandaag van start gegaan in de rechtbank van Rotterdam. Bij de gewaagde diefstal werden twee containers gestolen met voor ruim 2,5 miljoen euro aan goederen. 

Jeugdwerkloosheid: een 'verloren generatie'

De jeugdwerkloosheid in Nederland is erg hoog. Eén op de zeven jongeren (122.000) zijn nu werkloos. Sommigen spreken daarom van de ‘verloren generatie’. 

Radio 3

Naastenliefde door de eeuwen heen

Hoe hebben we lief en lief gehad? Dat is het thema van de nieuwe tentoonstelling: "Ik geef om jou!" in het Catharijne Convent Museum. Vanaf de Middeleeuwen tot nu wordt naastenliefde geschetst. 

Achter de schermen in Noord Korea

Vandaag is bij de Leiden Universiteit een bijzondere conferentie van start gegaan. Zeven Noord-Koreaanse vluchtelingen die allen in de top van het regime werkten, vertellen daar over de machtsstructuren, mechanismen en veranderingen van het Noord-Koreaanse regime.

TV 4

Muziektherapie bevordert levenskwaliteit dementerenden

Tijdens filmfestival IDFA 2014 wordt Alive Inside vertoond. Dat is een Amerikaanse documentaire van Michael Rossato-bennett over de invloed van muziektherapie op dementerenden. IDFA vindt plaats van 19 tot 30 november.