ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
wo 16 apr 2014
Uitzending van 16 april 2014
Pieter Jan Hagens, Bas van Werven, Suzanne Bosman

Na de militaire interventie van Oekraïne in de regio rond Donetsk, zijn de verhoudingen tussen de pro-Russen en Kiev nog verder bekoeld. En na de dood van enkele separatisten, die afgelopen nacht een militaire basis in Oekraïene bestormden, lijkt de kloof tussen de Europees- en Russisch-georiënteerde bevolking alleen maar groter te worden. Hun ogen zijn vandaag gericht op de top in Genève: komen Amerika, Europa, Rusland en Oekraïne na dagen van diplomatieke schermutselingen nader bij elkaar?

Muntschat onder Domplein in Utrecht gevonden

Onder het Domplein in Utrecht zijn bij opgravingen een groot aantal vroegmiddeleeuwse gouden en zilveren munten gevonden. De munten, ruim veertig in totaal, dateren uit de zevende eeuw.

'Verhoortechnieken niet goed in Nederland'

Hoe boek je het beste resultaat in een verhoor? Moet je daarvoor een verdachte onder druk zetten, heel direct ondervragen of misschien zelfs martelen? Dat blijkt allemaal niet optimaal te werken. 

De geschiedenis van een zelfmoord

De Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema, vernoemd naar de man die u ongetwijfeld kent als de Soldaat van Oranje, reikt iedere twee jaar een prijs uit voor de beste afstudeerscriptie. 

'Poetin, draai gerust de gaskraan dicht'

Poetin, draai die gaskraan dicht! Het verminderen van de gastoevoer uit Rusland zou er namelijk voor zorgen dat alle EU-neuzen eens dezelfde kant op wijzen en dan kunnen we eindelijk eens een vuist maken tegen Poetin's acties. 

Even nergens heen vandaag

Wel eens met pech langs de weg gestaan? U bent niet alleen. 

Mama komt zo: borduurmiddagen in de vrouwengevangenis

Fotograaf Charlotte Marres organiseerde drie jaar lang borduursessies voor moeders in detentie. Ze vroeg hen een zin te bedenken die hun gevoelens, frustraties, dromen het beste weergaf en die vervolgens te borduren. 

Hoe om te gaan met een vermissing?
Hoe om te gaan met een vermissing?
TV

Het verhaal van de achterblijvers

Hoe om te gaan met een vermissing? In Panama staat vandaag een kerkdienst in het teken van de verdwenen Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) uit Amersfoort. De vrouwen worden nu ruim twee weken vermist. Een deel van hun familie woont de kerkdienst in het plaatsje Boquete bij. Ze leven tussen hoop en vrees. 

World record day: vinylfabriek draait overuren

Aanstaande zaterdag is het World Record Day. In 2000 platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan komen artiesten en muziekliefhebbers samen om de kunst van muziek te vieren.