ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
wo 23 apr 2014
Uitzending van 23 april 2014
Bas van Werven, Suzanne Bosman, Jan Mom
TV 5

Lokale versplintering maakt collegevorming moeilijk

Lokale partijen waren de grote winnaar bij de gemeenteraadsverkiezingen. We zijn inmiddels twee maanden verder en het is de vraag of die uitslagen zich vertalen in bestuursverantwoordelijkheid.

TV 19

Aantal botsingen tussen fietsers sterk toegenomen

Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers onder fietsers is dit jaar gedaald met 8 procent, zo maakte het CBS vandaag bekend. Maar het aantal fietsers dat op de spoedeisende hulp terechtkomt is wel toegenomen. Fietsers botsen steeds vaker, niet tegen auto, of paaltjes, maar tegen... elkaar. Dit blijkt uit een onderzoek van VeiligheidNL, dat onderzoek deed naar ongelukken van fietsers en wielrenners over een periode van vier jaar. 

Jeugdzorg in de fout bij doktertje spelen

Wat begon bij een spelletje ’doktertje spelen’ door een meisje en jongen van 6 en 7 jaar eindigde in een valse beschuldiging van kindermishandeling. 

Radio 2

Huisartsen willen stop patiëntendossier LSP

Stel je woont in Amsterdam maar krijgt een ongeluk op vakantie in Limburg. Hoe handig is het dan als er daar op de eerste hulp in jouw medisch dossier gekeken kan worden? Wellicht handig, maar zeker niet veilig, vindt Vereniging Praktijk Huisartsen. 

Proces tegen Formule 1-baas van start
Proces tegen Formule 1-baas van start

Portret: Bernie Ecclestone onder vuur

Onder massale belangstelling is vanmorgen in München het proces tegen Formule 1-baas Bernie Ecclestone begonnen. 

Restauratie vernield schilderij Barnett Newman voltooid
Restauratie vernield schilderij Barnett Newman voltooid

Who’s afraid of Red, Yellow and Blue weer te zien

Rood, geel en blauw. En dan vooral rood. Het beroemde schilderij Who’s afraid of Red, Yellow and Blue van de Amerikaanse kunstenaar Barnett Newman is vanaf vandaag weer te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam. 

Amsterdamse naturistenvereniging bestaat 60 jaar

De Amsterdamse Lichtbond bestaat 60 jaar. En alhoewel de naam anders doet vermoeden, gaat het om een naturistenvereniging, van het verlichte soort.

Replica portret kabinet Cort van der Linden onthuld

Vanmiddag onthult premier Mark Rutte in het gebouw van de Tweede Kamer het portret van het kabinet van premier Pieter Cort van der Linden. 

Crowdfundingsite voor natuur van start

Het fenomeen crowdfunden voor kunstprojecten kent u wellicht, maar via een website geld inzamelen voor natuurprojecten kan vanaf vandaag ook. De website crowdfundingvoornatuur.nl wordt gelanceerd.

Doe de EenVandaag StemWijzer Europa!

Op 22 mei gaan we naar de stembus voor de Europese Verkiezingen. Het invullen van de StemWijzer Europa helpt twijfelende kiezers een handje in het maken van een keuze. Start hier de EenVandaag StemWijzer Europa.

 

 

Bevolkingsgroei Nederland vooral in grote gemeenten

Het afgelopen jaar groeide de bevolking van Nederland met 50 duizend inwoners, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Er wonen nu ruim 16,8 miljoen mensen in Nederland.