ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van wo 30 jul 2014
Uitzending van 30 juli 2014

TrendingVandaag: Duchovny hit in Russisch spotje

De Amerikaanse acteur David Duchovny is wereldberoemd vanwege zijn rollen in The X-files en Californication. Maar de laatste paar dagen is hij in Rusland vooral bekend als held in een daar veel gedeelde reclamespot. 

exclusief interview met rijkste man ter wereld
exclusief interview met rijkste man ter wereld

Bill Gates: 'meevallers naar ontwikkelingssamenwerking'

Financiële meevallers van de Nederlandse staat zouden gebruikt moeten worden voor ontwikkelingssamenwerking. Die oproep doet de Amerikaanse ondernemer Bill Gates in een interview met EenVandaag.

Vertraging onderzoek MH17: wat zijn de gevolgen?

Al dagenlang kan het onderzoeksteam de plek waar het toestel MH17 is neergestort niet bereiken. Vandaag maakte een konvooi van de OVSE rechtsomkeert, omdat de regio te gevaarlijk is.

TV 24

Gaan zwaardere sancties tegen Poetin werken?

De Europese Unie en de Verenigde Staten kondigden gisteren nieuwe, strengere strafmaatregelen af tegen Rusland. De sancties treffen Russische staatsbanken, de Defensie-industrie en de energiesector. Maar gaan de verzwaarde sancties werken? 

Taxi oorlog

Het taxibedrijf Uber, misschien heeft u er al eens van gehoord of bent u zelfs al een keer rondgereden door een Uber taxi. Via een app op de smartphone kunnen klanten snel een taxi bestellen die al in de buurt is. Op deze manier rijden er minder chauffeurs met een lege achterbank en dus voor een lager tarief.

Radio 5

Ontwikkelingshulp aan Zuid-Soedan, stoppen of doorgaan?

Cordaid directeur Simone Filippini is net terug van een bezoek aan Zuid-Soedan. De hulporganistatie verstrekt voedsel, keukenspullen, waterpompen, bouwmaterialen en vooral zorg aan het door burgeroorlog geteisterde land.

Crisisberaad in Bloemendaal om rol burgemeester

De Bloemendaalse raad komt donderdag in een crisisberaad bijeen. Burgemeester Ruud Nederveen raakte deze week in opspraak: hij maakt zich volgens bronnen schuldig aan oplichting, intimidatie en pogingen tot het monddood maken van de lokale pers.

Radio 12

Dagboek Syrië: vluchteling

Het piepkleine Libanon wordt overspoeld door Syrische vluchtelingen. Inmiddels is één op de vier inwoners Syriër.

'Band tussen Vitesse en Chelsea eindelijk duidelijk'

De connectie tussen de voetbalclubs Vitesse uit Arnhem en Chelsea uit Londen lijkt inniger dan ooit werd aangenomen. Aanleiding hiervoor is het verhaal van Voetbal International vorige week, dat ze bij de KNVB met rooie oortjes hebben gelezen.

'Iedere regio zijn eigen krimpbeleid'

Er moet voor elke regio die last heeft van bevolkingsdaling een apart krimpbeleid komen. Dat vindt Niels Joosten, voorzitter van de regio Achterhoek.