ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van wo 01 okt 2014
Uitzending van 1 oktober 2014
Radio uitzending van di 30 sep 2014
Pieter Jan Hagens, Bas van Werven

Meldpunt seksueel misbruik Katholieke kerk langer open

Het meldpunt seksueel misbruik van de Katholieke kerk moet open blijven tot 1 mei 2015. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag besloten.

Monstertruckdrama: hoe zit het met vergunningen?

Stond de geplande stunt met een monstertruck in Haaksbergen nu wel of niet in de vergunningsaanvraag? Dat is een belangrijke vraag nu de eerste stofwolken rondom het drama in Haaksbergen van afgelopen zondag zijn opgetrokken.

Wat is of wie zijn Kosharan?

Nog geen twee weken terug werd de wereld ineens wakker geschud met een mededeling dat er een nieuwe terreurgroep zou zijn, de groep zou ‘nog extremer en gevaarlijker zijn dan ISIS’. 

Stand van Nederland: Economoische groei vertraagt

De economische groei vertraagt in oktober. Dat voorspelt De Stand van Nederland van economiewebsite Z24. Maar wat betekent dit nu voor ons? 

Radio 0

TrendingVandaag: Journalistiek onder vuur

Op de sociale media een paar flinke explosies van verontwaardiging, vooral over de kwaliteit van de vaderlandse journalistiek. Om te beginnen, het NOS journaal had niet de beste dag.

Syri: burgers op grote schaal doorgelicht

Grote hoeveelheden van onze persoonsgegevens worden binnenkort gekoppeld door de overheid om daar mogelijke fraudeurs mee op te sporen. Het zogenoemde Systeem Risico Indicatie (Syri) wordt normaal gebruikt om terreurverdachten op te sporen, maar kan straks ook ingezet worden om Nederlandse burgers grootschalig te volgen.

TV 12

Verslag uit Aleppo: de Amerikaanse bombardementen

Vorige week zijn de Amerikanen begonnen met het bombarderen van doelen in Syrië. De bevolking kijkt er met gemengde gevoelens tegenaan. 

De illegale praktijken van anti-kraakbureaus

De anti-kraakindustrie moet aan banden worden gelegd, althans dat vinden de Woonbond en de SP. Door het kraakverbod is een industrie ontstaan in anti-kraakwoningen.

TV 22

Rel rond '1001 inventions'

Sinds een Maand kunnen bezoekers in Rotterdam genieten van de tentoonstelling ‘1001 inventions’ waarin we zien hoeveel ideeën al bedacht zijn tijdens de bloeitijd van de islam zoals de wiskunde, de chirurgie, de chemie, de raket en het vliegtuig zouden er niet geweest zijn zonder de bijdragen van moslimgeleerden.

Taboe: verhalen over overmatig zweten

Zwetende handen heeft iedereen wel eens, maar dat het zweet langs je handen naar beneden gutst is wel erg extreem. Toch blijkt de aandoening hyperhidrosis (overmatig zweten) een veel voorkomend probleem volgens Marja Boedart. 

Hoe wil Cameron de verkiezingen in de UK winnen?

De Britse premier David Cameron sprak zojuist zijn partijgenoten toe op het jaarlijkse congres van de Britse Conservatieve partij in Birmingham.

Serie over veelbesproken bouw Westermoskee Amsterdam

De komende tien weken verschijnt elke dinsdag een deel uit de webdocumentaire ‘Moskee in de stad’. Gisteren verscheen het eerste deel uit de serie over de veelbesproken bouw van de Westermoskee in Amsterdam. 

Kinderboekenweek: Marit Törnqvist

Deze week is het voor de zestigste keer Kinderboekenweek. Marit Törnqvist illustreert kinderboeken en dit jaar heeft ze de tekeningen gemaakt voor een boek over de dood van Jef Aerts: Groter dan een droom. 

Meekijken met een borstreconstructie

Vandaag is de start van de borstkankermaand. Op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) start de borstkankermaand dit jaar met borstreconstructies in diverse ziekenhuizen in Nederland, die live zijn te volgen via internet.