ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van vr 19 sep 2014
Uitzending van 19 september 2014
Radio uitzending van vr 19 sep 2014
Pieter Jan Hagens

Twee november is het precies tien jaar geleden dat columnist en filmmaker Theo van Gogh midden op straat werd vermoord door de moslimfundamentalist Mohammed Bouyeri. Een schok ging door Nederland. Voor het eerst doet de agent die de moordenaar van Van Gogh neerschoot zijn verhaal.

TV

Masterpeace in Concert: muzikaal bouwen aan vrede

De Internationale dag van de vrede op 21 september is met de vele brandhaarden in de wereld relevanter dan ooit. In de Ziggo Dome in Amsterdam wordt de dag gevierd tijdens Masterpeace in Concert, met artiesten uit veertien verschillende conflictgebieden.

TV

70 jaar Market Garden, de vergeten Engelsen

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de Slag bij Arnhem plaatsvond. Een Engelse militaire motorclub komt eer brengen aan een vergeten groep Engelsen die in Oosterbeek begraven liggen, maar op 13 kleinere begraafplaatsen langs de Rijn. 

Politie verdacht van corruptie bij aanschaf auto's

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft meerdere politiefunctionarissen op de korrel in verband met corruptie en omkoping bij de aanschaf van 13.000 politieauto's. Om hoeveel verdachten het gaat en tegen hoeveel mensen al maatregelen zijn genomen, wordt niet bekendgemaakt.