ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van za 13 sep 2014
Uitzending van 13 september 2014
Radio uitzending van vr 12 sep 2014
Pieter Jan Hagens, Bas van Werven

Nederlands grootste en bekendste bierbrouwer laat zich niet zomaar overnemen: Heineken slaat een overnamebod van bierbrouwer SABMiller af. De Nederlandse onderneming wil 'het erfgoed en de identiteit van Heineken als zelfstandige onderneming' behouden.

TV

Trouwen is hot, maar dan wel anders

De afgelopen jaren stond trouwen flink onder druk. Toch lijkt het erop dat het huwelijk vooral onder jongeren aan populariteit wint. Ook de huwelijksindustrie voorspelt stabilisatie en zelfs een voorzichtige groei van het aantal trouwerijen.

Vrienden pleiten voor geregistreerd vriendschapsverdrag

Ze zijn elkaars beste vrienden en dat willen ze laten vastleggen bij de notaris; een ‘geregistreerd vriendschapsverdrag’. 

TV

Eerste Wereldoorlog: de dodendraad

Een oorlogsgrens tussen België en Nederland, waar de Belgen nog van huiveren maar die de Nederlandse geschiedenisboekjes nooit heeft gehaald: de dodendraad op de grens van België en Nederland, die tijdens de Eerste Wereldoorlog moest voorkomen dat spionnen of vluchtelingen het neutrale Nederland zouden bereiken.  

 

 

Utrecht bouwt grootste fietsenstalling ter wereld

Het is een van de meest chaotische plekken om je fiets te parkeren in Nederland; Utrecht Centraal Station. Maar dit probleem moet binnenkort tot het verleden horen. 

Oproep: doe mee aan onderzoek 'Prinsjesdag 2014'

Volgende week is het Prinsjesdag – het is de tweede maal dat het kabinet Rutte II de miljoenennota presenteert. Hoeveel vertrouwen heeft u in het kabinet en de ministers? En denkt u dat het regeringsbeleid een gunstige of een ongunstige invloed heeft op de economische ontwikkeling van Nederland? Geef hier online uw mening via het EenVandaag Opiniepanel!