ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
di 22 apr 2014
Uitzending van 22 april 2014

Vandaag lanceert ProDemos de StemWijzer Europa. Door het invullen van stellingen over 30 thema’s bij de Europese Verkiezingen kunnen kiezers zien met welke partij ze de meeste overeenkomsten hebben. EenVandaag legde al eerder de verschillende thema’s voor aan 26.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel.

Bevingspsychologie in Loppersum

Het rommelt in Noordoost-Groningen, en niet zo’n beetje ook. We kennen allemaal de verhalen: de Groningers zijn boos over de aardbevingen en bodemdaling die de gasboringen van de NAM veroorzaken. Maar wat als je in dit gebied woont en met psychische klachten zit als gevolg van alle onrust?

Omstreden Noordpoololie: weren of niet?

De eerste Russische Noordpoololie is onderweg naar de haven van Rotterdam. Het Russische bedrijf Gazprom Neft exporteert de vaten vanaf het omstreden olieplatform in de Arctische Zee.

TV

Vrouwelijke piloot in Afghaanse leger

Onder de Taliban was het voor vrouwen verboden een opleiding te volgen. Na de NAVO interventie is dat bij wet wel toegestaan.

Radio 6

Roma-problemen stapelen zich op

Met regelmaat zien we nieuwskoppen over Roma- en Sinti-families in de kranten staan. Uit huis geplaatst wegens overlast, in verband gebracht met diefstal, kinderen die niet naar school gaan, meisjes die vroeg trouwen. Het negatieve nieuws over Roma stapelt zich op.