ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van di 30 sep 2014
Uitzending van 30 september 2014
Radio uitzending van di 30 sep 2014
Pieter Jan Hagens, Bas van Werven

Taboe: verhalen over overmatig zweten

Zwetende handen heeft iedereen wel eens, maar dat het zweet langs je handen naar beneden gutst is wel erg extreem. Toch blijkt de aandoening hyperhidrosis (overmatig zweten) een veel voorkomend probleem volgens Marja Boedart. 

TV 8

Rel rond Islamexpositie

Sinds kort kunnen bezoekers in Rotterdam genieten van de tentoonstelling ‘1001 inventions’ waarin ontdekkingen door Moslimwetenschappers te zien zijn. Maar er is kritiek: volgens hedendaagse wetenschappers overdrijft de tentoonstelling en zijn veel claims op de tentoonstelling niet wetenschappelijk onderbouwd.

Serie over veelbesproken bouw Westermoskee Amsterdam

De komende tien weken verschijnt elke dinsdag een deel uit de webdocumentaire ‘Moskee in de stad’. Gisteren verscheen het eerste deel uit de serie over de veelbesproken bouw van de Westermoskee in Amsterdam. 

Kinderboekenweek: Marit Törnqvist

Deze week is het voor de zestigste keer Kinderboekenweek. Marit Törnqvist illustreert kinderboeken en dit jaar heeft ze de tekeningen gemaakt voor een boek over de dood van Jef Aerts: Groter dan een droom. 

Meekijken met een borstreconstructie

Vandaag is de start van de borstkankermaand. Op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) start de borstkankermaand dit jaar met borstreconstructies in diverse ziekenhuizen in Nederland, die live zijn te volgen via internet.