ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van wo 20 aug 2014
Uitzending van 20 augustus 2014
Radio uitzending van wo 20 aug 2014
Bas van Werven, Suzanne Bosman, Jan Mom
Radio 0

Waarom kiezen de IS-strijders voor onthoofdingen?

De afgelopen dagen werd de wereld geconfronteerd met een gruwelijke video: te zien was hoe de Amerikaanse oorlogsfotograaf James Foley werd onthoofd door een beul van de Islamitische Staat. 

Groningse studenten doen vrijwilligerswerk in ruil voor woonruimte
Groningse studenten doen vrijwilligerswerk in ruil voor woonruimte
Radio 1

Werken met kinderen in ruil voor woonruimte

Met het nieuwe studiejaar voor de deur, komt ook het woonprobleem voor studenten weer in het nieuws. Maar misschien heeft Groningen wel dé oplossing: Gratis woonruimte voor studenten in ruil voor vrijwiliggerswerk met kinderen.

Ebolabestrijders steeds vaker slachtoffer

Steeds meer bestrijders van ebola worden zelf slachtoffer van het virus. En dat zorgt voor problemen bij de behandelende ziekenhuizen. 

TV

Stroomzorgen België door uitval kerncentrale

Risico’s op overstromingen, treinverkeer dat stilvalt, sterfte van veeteelt: in België nemen de zorgen toe over de energievoorziening in de komende winter, nu drie van de zeven kernreactoren voorlopig buiten gebruik zijn. 

TV

Zomerstop: Tjitske Reidinga

Ze werd bekend bij het grote publiek als 'ijskonijn' Claire van Kampen in de televisieserie Gooische Vrouwen. Een broodnuchtere actrice die zowel wordt gewaardeerd in het commerciële en gesubsidieerde circuit: Tjitske Reidinga (1972).

 

Radio 2

Op weg naar Seoul: verhaal van een adoptie

Zo'n vierduizend Koreaanse kinderen zijn in de jaren '70 en '80 geadopteerd door Nederlandse ouders. Onze eigen verslaggever Mischa Blok, oftewel Eun Hye Park, was een van die kinderen. Ze was 3 jaar oud toen ze naar Nederland kwam.

Radio 4

Joey, leven als illegaal

Joey kwam twee jaar geleden in Nederland terecht nadat hij vluchtte uit Uganda. Nu zijn asielaanvraag is afgewezen door de IND is hij 'illegaal'. Vandaag vertelt hij hoe het is om in illegaliteit te leven. 

Radio 11

Naar het buitenland wegens uitbehandeld in Nederland

Steeds meer mensen die uitbehandeld zijn voor een ernstige ziekte kiezen ervoor om via crowdfunding geld in te zamelen voor een behandeling in het buitenland. 

Orde in de chaos: Egypte

Het begon met een lente, maar het schrale zonnetje is al lang weer verdwenen in het Midden-Oosten. Met alle chaos in het gebied, is het niet vreemd dat je het spoor bijster bent. 

Radio 40

De politieke antenne van koning Willem-Alexander

Willem-Alexander is zijn eerste jaar als koning goed doorgekomen, maar de affaires rond zijn vakantiehuis rijgen zich aaneen. Na het huis in Mozambique kocht de koning een huis in Griekenland en een peperdure speedboot. Onlangs was het een hek van bijna 5 ton -op kosten van de Staat- rond het Griekse buitenhuis dat weer stof deed opwaaien.

0

Komende vrijdag: Typhoon en Humberto Tan

In de radio-uitzending van morgen onder andere Humberto Tan. Maandag gaat zijn talkshow RTL Late Night weer van start. Muziek komt morgen van rapper Typhoon.