ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van ma 29 sep 2014
Uitzending van 29 september 2014
Radio uitzending van ma 29 sep 2014

Katwijkse dijk trekt aandacht in Texas

Katwijk gaat internationaal. Het project Kustwerk Katwijk trekt wereldwijd de aandacht, tot en met een delegatie uit het Amerikaanse Texas aan toe. 

Liberiaan in NL start actie tegen ebola

Tot nu toe zijn ruim 3000 inwoners van West-Afrika overleden aan de ziekte ebola. Dat zegt de Wereldgezondheisorganisatie. Het dodelijke virus grijpt snel om zich heen, want per week komen er zo’n 600 patiënten bij. 

TV

Huis Louis Couperus verpaupert

Het Louis Couperus Huis is een van de belangrijkste locaties als het gaat om literair erfgoed in Nederland. In het statige huis aan de Surinamestraat in den Haag schreef de auteur zijn debuutroman Eline Veere. 

Camera vertelt hoe vers de vis is

Het Leidse bedrijf Condi Food heeft een camera ontwikkeld die de versheid van vis, vlees, gevogelte en groente en fruit kan vaststellen. 

Massabetogingen Hongkong: vijf vragen

Sinds vrijdag worden in Hongkong massademonstraties gehouden. Occupy Hongkong heeft belangrijke wegen en financiële centra in de stad bezet. De paraplurevolutie -zo werd het gedoopt nadat de demonstranten zich met paraplu's weerden tegen het traangas- is los. Hier onder vijf vragen over de gebeurtenissen.

Studentenvereniging sociale snelkookpan

Dat vriendschappen van hoogwaardige kwaliteit net zo belangrijk zijn voor de gezondheid als wel of niet roken was al onderzocht. Maar geldt dit ook voor het soort vrienden dat je opdoet bij een studentenvereniging?

Uitgeprocedeerde asielzoekers in de collegebanken

Uitgeprocedeerde asielzoekers die gratis college krijgen. Dat is het idee achter de ‘We Are Here Academy’. 

60 jaar Kinderboekenweek: Jan Paul Schutten

Deze week is het voor de zestigste keer Kinderboekenweek. Schrijver Jan Paul Schutten maakt vanavond tijdens het Kinderboekenbal kans op de Gouden Griffel.

Amerikaanse staat Californië voert wet tegen seksueel geweld in
Amerikaanse staat Californië voert wet tegen seksueel geweld in

Studenten moeten expliciet toestemming geven voor seks

In Californië is de 'yes-means-yes-wet' aangenomen. Dat betekent dat Californië de eerste Amerikaanse staat is waar campusstudenten expliciet toestemming moeten geven voordat ze seks met elkaar hebben.