ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van do 23 okt 2014
Uitzending van 23 oktober 2014
Radio uitzending van wo 22 okt 2014
De Utrechter maakte judosport groot in ons land
De Utrechter maakte judosport groot in ons land
TV 0

Anton Geesink 50 jaar geleden Olympisch kampioen

Utrecht eert vandaag z’n beroemdste inwoner: judoka Anton Geesink. Het is precies vijftig jaar geleden dat Geesink de gouden medaille won in Tokio. Hij dompelde heel Japan in rouw, maar zette de judosport internationaal op de kaart.

TV 10

Hulpgoederen Haiyan-slachtoffers nooit aangekomen

Bijna een jaar nadat tyfoon Haiyan duizenden slachtoffers maakte, zijn tonnen aan eten, kleding en huishoudelijke spullen nooit aangekomen. 600 kuub aan hulpgoederen staan nog altijd vast in de havens van de Filipijnen. Bureaucratie, corruptie en lokale wetten frustreren volgens particuliere organisaties de doorvoer.

Blog: Hoe lang kan voorman 50Plus nog aanblijven?
Blog: Hoe lang kan voorman 50Plus nog aanblijven?

Het afscheid van Henk Krol

Hoe lang kan Henk Krol nog aanblijven? Die vraag wordt steeds vaker gesteld, nu Krol, tijdelijk terug in de Tweede Kamer, steeds vaker in opspraak komt. 

Abdullah Kamara in Liberia

Abdullah Kamara, voorzitter van hulporganisatie Netlib, is maandag vetrokken naar Liberia. Ondanks veel ebola-angst wilde Kamara toch iets doen voor het land waar hij is geboren. Radio EenVandaag volgt hem tijdens zijn verblijf in Liberia.

Radio 4

TrendingVandaag: 'Plompverloren' uitspraak Broertjes

Veel tweets uiteraard over de uitspraak van Pieter Broertjes vanochtend op Radio 1. Hij vergeleek ISIS-strijders met Joden die na de Tweede Wereldoorlog naar Israël gingen.

Gamergate: Female gamers threatened

They get death threats, they are being stalked and sometimes they even have to leave their homes because of the threats. Women in the gaming industry have to deal with heavy intimidations. The reason is the current discussion about the role women play in games.

Esther Voet over uitspraken Pieter Broertjes

Burgemeester Pieter Broertjes vergeleek vanochtend op Radio 1 jihadstrijders die naar Syrië en Irak afreizen met joden die na de oorlog naar Israël vertrokken 'om daar tegen de Engelsen te vechten'.

Wegwerker komt om na aanrijding vrachtwagen

Afgelopen nacht is er een wegwerker omgekomen na een aanrijding met een vrachtwagen op de A12 bij Woerden. Een andere wegwerker is zwaargewond geraakt.

Welkom in Kwintsheul: nieuwe buren

Asielzoekerscentra stromen vol met vluchtelingen uit Syrië. Uiteindelijk krijgen bijna alle Syriërs een verblijfsvergunning en dan wordt het tijd voor een eigen huis. Hoe vergaat het ze als nieuwelingen in Nederland?

Regisseur Michael Roskam over The Drop

Hij maakte pas één lange speelfilm, namelijk Rundskop. Maar die was meteen zo’n groot succes, tot een Oscar-nominatie aan toe, dat regisseur Michaël Roskam vervolgens naar Hollywood vertrok. 

Bernard Wientjes: flexibele regels studentondernemers

Het aantal studenten dat naast hun drukke studie een eigen bedrijf runt is de afgelopen twee jaar verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In Radio EenVandaag worden vier studentondernemers gevolgd.

Serie student-ondernemers: tijdelijke grafbedekking

Studenten die naast hun voltijds studie een eigen bedrijf opzetten. Dat klinkt als een enorme uitdaging, maar toch is het aantal studenten dat deze stap waagt, de afgelopen twee jaar verdubbeld.

Curacao wil van Nederlandse invloed af

Curaçao wil Nederland buitenspel zetten bij de benoeming van ministers en de premier. Eerder deze week nam een meerderheid van het parlement in Willemstad een motie aan waarin staat dat bewindslieden voortaan door het parlement benoemd worden, en niet meer door de Nederlandse gouverneur.

Volvo Ocean Race: Brunel op kop

De Volvo Ocean Race is twaalf dagen geleden vertrokken uit Alicante. Koploper in de eerste etappe naar Kaapstad is de Nederlandse boot van Team Brunel. Stefan Coppers is lid van de bemanning. 

Live in Radio EenVandaag: Frederique Spigt

Morgenmiddag weer muziek in de live-uitzending van Radio EenVandaag in VondelCS. Deze week treedt Frédérique Spigt op.

Kamervragen PvdA en SP over gebruik PX-10

Defensiewoordvoerder van regeringspartij PvdA Angelien Eijsink en Kamerlid Jasper van Dijk stellen Kamervragen aan minister Hennis van Defensie over het gebruik van schoonmaakmiddel PX-10 in het leger. Dit naar aanleiding van een uitzending van Dossier EenVandaag waaruit bleek dat tientallen militairen jarenlang met dit middel hebben gewerkt.