ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van di 22 jul 2014
Uitzending van 22 juli 2014
Pieter Jan Hagens

De trein met de stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 is dinsdagochtend vertrokken uit de Oekraïense stad Donetsk. Rond 12 uur Nederlandse tijd is deze daar.

Hoe overtuigend is het bewijs voor een aanslag?

De aanwijzingen dat vlucht MH-17 door pro-Russische separatisten uit de lucht is geschoten met een raket, stapelen zich vandaag verder op. De grote vraag is nu: lukt het ook om dit “sluitend” te bewijzen?

wat gebeurt er met de persoonlijke bezittingen van de slachtoffers?
wat gebeurt er met de persoonlijke bezittingen van de slachtoffers?
TV

Nabestaanden: spullen terug van slachtoffers belangrijk

De trein met de lichamen van de slachtoffers van de MH-17 is vanmorgen aangekomen in Charkov waar een repatriëringshal is ingericht tussen het treinstation en het vliegveld van de stad. Of alle 298 lichamen nu zijn geborgen is nog niet duidelijk. De lichamen die nu in Charkov zijn aangekomen, worden komende uren in verschillende vliegtuigen naar Nederland overgebracht. 

TV

Identificatie: 'klemmende onzekerheid wegnemen'

De lichamen van de slachtoffers zijn eindelijk op weg naar Nederland. Eenmaal hier worden ze geïdentificeerd door het Landelijk Team Forensische Opsporing (LFTO). En het terugbrengen en identificeren van de slachtoffers van rampvlucht MH17 is niet alleen een complexe taak, maar emotioneel zwaar voor familie en vrienden van de slachtoffers van de ramp met de MH17. 

TV

EU-ministers bijeen over crisis ramp MH17

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie komen vanmiddag in Brussel bij elkaar om zich te beraden over nieuwe sancties tegen Rusland. Dat omdat dat land steun biedt aan de pro-Russische separatisten in Oekraïne, degenen die ervan worden verdacht de MH17 van Malaysia Airlines te hebben neergehaald.

 

 Vanaf 28 juli weer Radio EenVandaag
Vanaf 28 juli weer Radio EenVandaag
Radio 22

GeenVandaag: geen radio-uitzending wegens Tour

Tijdens de Tour de France maakt de radio-uitzending van EenVandaag plaats voor Radio Tour de France. Vanaf 28 juli begint de normale programmering weer.