ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van do 23 okt 2014
Uitzending van 23 oktober 2014
Radio uitzending van do 23 okt 2014

Bij het nieuws over ebola overheerst de angst en de paniek. Berichten gaan over de dreiging van het virus en de maatregelen die de uitbraak kunnen inperken. Toch zijn er mensen die ebola overleven. Bovendien is er een groep die het virus wel draagt maar er niet ziek van wordt.

'Nederland heeft meer bewapende beveiligers nodig'

Afgelopen woensdag werd Canada opnieuw opgeschrikt door een aanslag. De tweede aanslag op een militair in drie dagen tijd. In Nederland klinkt nu voorzichtig de roep om meer gewapende beveiligers bij bijvoorbeeld overheidsgebouwen.

Helft seksueel actieve jongeren vrijt onveilig

Seksueel actieve jongeren vertonen ondanks seksuele voorlichting vaak risicovol gedrag. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag en dance4life onder ruim 1600 leden van het 1V Jongerenpanel. 

Boek over circuslegende Toni Boltini

In 1980 nam de beroemde, legendarische circusdirecteur Toni Boltini afscheid van het Nederlandse publiek. In 2003 overleed hij. 

TV

Arts in New York besmet met ebola

Een arts van Artsen zonder Grenzen in New York is positief getest op ebola. Hij is in quarantaine gesteld. De man, Craig Spencer, is onlangs teruggekeerd uit Guinee waar hij ebola-patiënten heeft behandeld. Guinee is een van de zwaarst door ebola getroffen landen.

Utrechtse serieverkrachter maandag voor de rechter

Maandag aanstaande begint de zaak tegen de serieverkrachter van Utrecht: de 51-jarige Gerard T. uit Nieuwegein bleef heel lang buiten schot, maar uiteindelijk werd een DNA-match gevonden in 3 zaken.

 

 

Hans Aarsman over zijn nieuwe voorstelling

Hij is bekend van zijn Aarsman collectie in de Volkskrant: fotograaf Hans Aarsman's nieuwe voorstelling Zelf Weten gaat vanavond in première in de Kleine Komedie in Amsterdam. 

Theecultuur weer in opkomst in Nederland
Theecultuur weer in opkomst in Nederland
TV

Thee in oude en nieuwe tijden

De Philipsvleugel is de nieuwste afdeling in het Rijksmuseum. De vleugel heeft een grote tentoonstellingsruimte, maar misschien nog wel leuker: een Chinees lakkamertje uit de 17e eeuw.

Blog: Hoe lang kan voorman 50Plus nog aanblijven?
Blog: Hoe lang kan voorman 50Plus nog aanblijven?

Het afscheid van Henk Krol

Hoe lang kan Henk Krol nog aanblijven? Die vraag wordt steeds vaker gesteld, nu Krol, tijdelijk terug in de Tweede Kamer, steeds vaker in opspraak komt. 

Live in Radio EenVandaag: Frederique Spigt

Vandaag weer muziek in de live-uitzending van Radio EenVandaag in VondelCS. Deze week treedt Frédérique Spigt op.