ma t/m za 18:15 uur op tv & ma t/m vr 14:00 op Radio 1
Bekijk laatste uitzending
wo 16 apr 2014
Uitzending van 16 april 2014
Pieter Jan Hagens, Bas van Werven, Suzanne Bosman
Blog 0

Spekkoper Slob

‘Er is een zorgakkoord’. ‘Er is geen zorgakkoord’. ‘Er is geen garantie voor steun’. ‘We gaan elkaar vinden.’ De mededelingen van politici van coalitie en C3 (D66, ChristenUnie, SGP) op het ministerie van VWS waren behoorlijk verwarrend, zo rond tien uur op woensdagavond. 

Planeet zoals aarde gevonden

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een planeet gevonden die lijkt op onze aarde. De planeet Kepler-186f is rotsachtig, bijna even groot als de aarde en staat op de juiste afstand van een ster. 

Hoe om te gaan met een vermissing?
Hoe om te gaan met een vermissing?
TV

Het verhaal van de achterblijvers

Hoe ga je om met een vermissing? In Panama staat vandaag een kerkdienst in het teken van de verdwenen Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) uit Amersfoort. De vrouwen worden nu ruim twee weken vermist. Een deel van hun familie woont de kerkdienst in het plaatsje Boquete bij. Ze leven tussen hoop en vrees. 

TrendingVandaag: Boos op Yvonne Kroonenberg

Schrijfster Yvonne Kroonenberg heeft zich de woede op de hals gehaald van veel mensen door nogal denigrerende, elitaire uitspraken te doen over mensen uit de provincie. 

 

Bootramp Zuid-Korea: hoe kan zo'n modern schip zinken?

Nog zo’n 290 mensen, vooral kinderen, worden vermist na de scheepsramp in Korea. De veerboot kapseisde dinsdag onderweg naar de stad Jeju. De scholieren kregen te horen dat ze zo lang mogelijk op het schip moesten blijven, maar het zakte te snel onder water. In korte tijd is de veerboot gezonken. 

Muntschat onder Domplein in Utrecht gevonden

Onder het Domplein in Utrecht zijn bij opgravingen een groot aantal vroegmiddeleeuwse gouden en zilveren munten gevonden. De munten, ruim veertig in totaal, dateren uit de zevende eeuw.

'Verhoortechnieken niet goed in Nederland'

Hoe boek je het beste resultaat in een verhoor? Moet je daarvoor een verdachte onder druk zetten, heel direct ondervragen of misschien zelfs martelen? Dat blijkt allemaal niet optimaal te werken. 

De geschiedenis van een zelfmoord

De Stichting Erik Hazelhoff Roelfzema, vernoemd naar de man die u ongetwijfeld kent als de Soldaat van Oranje, reikt iedere twee jaar een prijs uit voor de beste afstudeerscriptie. 

'Poetin, draai gerust de gaskraan dicht'

Poetin, draai die gaskraan dicht! Het verminderen van de gastoevoer uit Rusland zou er namelijk voor zorgen dat alle EU-neuzen eens dezelfde kant op wijzen en dan kunnen we eindelijk eens een vuist maken tegen Poetin's acties. 

Mama komt zo: borduurmiddagen in de vrouwengevangenis

Fotograaf Charlotte Marres organiseerde drie jaar lang borduursessies voor moeders in detentie. Ze vroeg hen een zin te bedenken die hun gevoelens, frustraties, dromen het beste weergaf en die vervolgens te borduren. 

World record store day: vinylfabriek draait overuren

Aanstaande zaterdag is het World Record Store Day. In 2000 platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan komen artiesten en muziekliefhebbers samen om de kunst van muziek te vieren.