ma t/m za 18:15 uur op NPO 1 & ma t/m vr 14:00 op NPO Radio 1
Laatste uitzending
TV uitzending van do 30 okt 2014
Uitzending van 30 oktober 2014
Radio uitzending van vr 31 okt 2014

Politiek

Politiek

31-10-2014 Radio

Politiek nieuws met Remko Theulings: de naheffing

Elke week bespreken we het politieke nieuws in EenVandaag. Vandaag doen we dat met politiek verslaggever Remko Theulings.

Verbazing over naheffing, maar is dat terecht?
Verbazing over naheffing, maar is dat terecht?
28-10-2014 Blog

Het raadsel van de 642 miljoen euro

Iedereen is verbaasd. Premier Rutte is verbaasd, minister Dijsselbloem reageert verbaasd en de Europese Commissaris reageert weer verbaasd op de verbazing van de Nederlandse bewindslieden.

28-10-2014 Onderzoek

PvdA blijft op 14 zetels

Voor de negende maand op rij komt de PvdA niet hoger uit dan 14 zetels. Dat blijkt uit de Stemming, de politieke peilmethode van EenVandaag, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. De partij van Samsom is daarmee de zesde partij van het land. De andere coalitiepartij, de VVD, is deze maand wederom virtueel de grootste met 28 zetels.

28-10-2014 TV

De balans na twee jaar Rutte 2

Twee jaar geleden trad het kabinet Rutte 2 aan. Het kabinet van VVD en PvdA, in elkaar getimmerd door VVD-leider Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom. 

 

28-10-2014 Radio

Politiek met Kees Boonman

Elke week bespreken we het politieke nieuws in EenVandaag.

 

27-10-2014 Radio 28

Staatssecretaris Teeven opnieuw in opspraak

Staatssecretaris Fred Teeven zou zich als crimefighter geregeld op de rand hebben begeven bij het aanpakken van de georganiseerde misdaad. Dit stelt misdaadjournalist Wim van de Pol van Crimesite.nl in het boek 'Fred en de Wet' . 

Samsom en Spekman blussen brandje in Limburg
Samsom en Spekman blussen brandje in Limburg
24-10-2014 Radio 69

PvdA Zuid-Limburg spreekt over ‘vertrouwenscrisis’

De peilingen geven al tijden ruim 20 zetels verlies aan, de Tweede Kamerfractie eist meer zeggenschap in de inhoudelijke koers… Het is nog steeds geen pretje om leiding te geven aan de PvdA. Deze week moesten partijleider Diederik Samsom en voorzitter Hans Spekman naar Zuid-Limburg om de gemoederen binnen de partij te sussen.

Blog: Hoe lang kan voorman 50Plus nog aanblijven?
Blog: Hoe lang kan voorman 50Plus nog aanblijven?
23-10-2014 Blog

Het afscheid van Henk Krol

Hoe lang kan Henk Krol nog aanblijven? Die vraag wordt steeds vaker gesteld, nu Krol, tijdelijk terug in de Tweede Kamer, steeds vaker in opspraak komt. 

21-10-2014 Radio

Hans van Baalen over nieuwe Eurocommissie

Morgen is in het Europees Parlement het debat over de nieuwe Europese Commissie, de commissie van voorzitter Jean-Claude Juncker. 

17-10-2014 Blog 30

De complottheoriëen van Krol en Nagel

Een dag nadat de Rechtbank Amsterdam beslag legde op twee huizen van 50Plus-Kamerlid Henk Krol, gaan Krol en 50Plus-oprichter Jan Nagel vol in de tegenaanval. Dat is begrijpelijk, bij ernstige aantijgingen als ‘oplichting’ en flessentrekkerij’, maar hun strategie is een beetje doorzichtig. In plaats van met feiten te komen die deze beschuldigingen ontkrachten, verliezen ze zich in complottheorieën.

16-10-2014 TV 35

Krol besteedde subsidiegeld aan 50Plus

De Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein heeft beslag laten leggen op de twee huizen van 50Plus-voorman Henk Krol. Hammerstein treedt op namens de Stichting Vrienden van de Gaykrant. Uit de stukken die zijn ingeleverd bij de rechtbank, blijkt dat Krol subsidiegeld van het Ministerie van Onderwijs ook gebruikte voor de website van 50Plus.

15-10-2014 Web only

Geen collectieve asielregeling voor tolken

Tolken die voor het Nederlandse leger hebben gewerkt krijgen geen collectieve asielregeling. Minister van Defensie Jeanine Hennis en staatssecretaris van Justitie Fred Teeven gaan niet akkoord met zo'n regeling.

14-10-2014 Radio en TV 50

Koenders nieuwe minister Buitenlandse Zaken

Bert Koenders wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. De PvdA'er gaat zijn partijgenoot Frans Timmermans opvolgen, die Europees commissaris wordt. 

10-10-2014 Radio

Politiek met Kees Boonman: Uitspraak Timmermans

Elke vrijdag bespreken we in Radio EenVandaag het politieke nieuws met politiek commentator Kees Boonman. Met vandaag: de uitspraak van Frans Timmermans over het zuurstofmasker.

09-10-2014 Radio en TV

Geert Wilders 10 jaar beveiligd

Deze maand is het 10 jaar geleden dat de beveiliging van Geert Wilders begon. Wilders, toen net uit de VVD gezet, had als kamerlid al enkele jaren scherpe kritiek op de islam. Vanwege die kritiek krijgt hij ernstige doodsbedreigingen. 

08-10-2014 TV 34

Minister in oorlogstijd: Jeanine Hennis

Minister van Defensie Hennis kreeg vanaf haar aanstelling veel kritiek te verduren van binnen Defensie. Ze werd verantwoordelijk gehouden voor de grote bezuinigingen. Ook werd ze gezien als iemand die niet bij Defensie zou passen. Hoe doet de minister het tot nu toe? Is ze 'fit for the job' als minister in oorlogstijd?

08-10-2014 Blog

Nagelbijten in Brussel

Ben ik geslaagd of moet ik op voor een herexamen? En krijg ik wel de portefeuille die mij is beloofd, of zit ik straks met de poedelprijs? Gedachten die de beoogde Eurocommissarissen deze week ongetwijfeld door het hoofd hebben gespeeld.

07-10-2014 Radio

Kees Boonman over Frans Timmermans

Minister Frans Timmermans zit op dit moment in zijn sollicitatiegesprek bij het Europees Parlement voor zijn nieuwe positie bij de Europese Commissie. 

 

03-10-2014 Radio

Politiek met Kees Boonman: problemen PvdA

Elke vrijdag bespreken we in Radio EenVandaag het politieke nieuws met politiek commentator Kees Boonman. Deze week: problemen bij de PvdA.

01-10-2014 TV

Plasterk grijpt in op Sint Maarten

Op Sint Maarten heerst een angstcultuur onder het ambtenarenkorps. Wetten worden nauwelijks gehandhaafd en ministers bemoeien zich met de gang van zaken op hun ministerie, terwijl ze zich eigenlijk moeten bezig houden met het beleid. Dat blijkt uit onderzoek van accountant PricewaterhouseCoopers.

Vorige 1 2 3 4 ... 92